תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים בהתמחות מימון באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בכלכלה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני בכלכלה, מנע"ס ומימון.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים בהתמחות מימון וכלכלה פיננסית באוניברסיטה העברית בירושלים - תכנית משותפת


בדרך להצלחה כלכלית


המציאות הכלכלית של היום דורשת ממנהלים ומכלכלנים כאחד לגלות גמישות ויצירתיות בדפוסי ההתנהלות הפיננסית שלהם. כדי לקבל החלטות כלכליות נבונות הם צריכים להבין בכלכלה פיננסית, בפעילות של שוק ההון בארץ ובעולם, וגם לשלוט בפיתוחי הפינטק העדכניים. כך הם יכולים להצעיד פירמות, מוסדות ציבור וארגונים לעבר רווחיות.


באוניברסיטה העברית מציעים תכנית משותפת לתואר שני בכלכלה ומנהל עסקים עם התמחות במימון ובכלכלה פיננסית. זוהי תכנית לסטודנטים מצטיינים אשר משלבת בין תואר שני בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים ובאה לספק לתלמידיה כלים מתקדמים במימון אשר מסתמכים על בסיס כלכלי. בוגרי המסלול המשותף יכולים להשתמש בכלים שברשותם כדי להשתלב בתפקידים בכירים במגזר הציבורי והפרטי במוסדות פיננסיים, בבנקים ובארגונים נוספים. כמו כן הם יכולים להמשיך בקריירה כחוקרים באקדמיה בענפי המימון והכלכלה הפיננסית.


תכנית הלימודים


הסטודנטים בתכנית זו לתואר השני רוכשים ידע מעמיק בתחום הכלכלה יחד עם כלים מתקדמים מעולמות מנהל העסקים והמימון. הם לומדים בהרחבה על העקרונות הפיננסיים של תחום המימון ורוכשים כלים לניתוח, להערכה ולביקורת על סוגיות אקטואליות בתחום הכלכלה. כך הם דנים בדילמות של כלכלנים ועוסקים בנושאים כגון תמחור נכסים, מימון חברות ופעילות של גופים פיננסיים והממשלה.

 


מתכונת הלימוד


המסלול נפרש על פני כשנתיים. הסטודנטים יכולים ללמוד במסלול לא מחקרי או בתכנית מחקרית עם כתיבת תזה. מלבד מגוון של קורסי חובה ובחירה עיוניים בכלכלה ובמנהל עסקים הם משתתפים גם בסמינרים ייעודיים במימון ובכלכלה פיננסית ולוקחים חלק בהרצאות אורח ובמפגשים עם כלכלנים ובחירים במשק, מה שמאפשר להם לצבור קשרים בענף ולהכיר מקרוב את הסוגיות הנלמדות.

 


נושאי הלימוד

 

  • השקעות וניירות ערך
  • ניתוח דוחות פיננסיים
  • מבנה השווקים
  • אופציות ונכסים מתונים
  • אסטרטגיה עסקית
  • תיאוריה מאקרו כלכלית
  • כלכלת אינפורמציה
  • מודלים דינמיים בכלכלה
  • אקונומטריה פיננסית
  • רגולציה והגבלים עסקיים
  • מימון נדל"ן בין לאומי    
  • כלכלה פיננסית של פירמות    
  • ועוד


סגל הוראה


בראש המסלול עומד חוקר שלו תואר פרופסור, שמומחיותו בענף המימון. בין תחומי המחקר שלו נמנים אקונומטריה פיננסית, קרנות נאמנות וגידור, מודלים לתמחור של נכסים ואנומליות של שוק ההשקעות.


על מוסד הלימוד


במחלקה לכלכלה של האוניברסיטה העברית פועלים שלל מסלולים לתואר השני. בהם ניתן למנות תואר שני בין לאומי בכלכלה, תואר שני בכלכלה ומדיניות ציבורית ותואר שני בכלכלה וסטטיסטיקה. כמו כן, באוניברסיטה אפשר ללמוד תואר שני במנהל עסקים במגוון התמחויות, תואר שני בניהול טכנולוגיה, תואר שני בסטטיסטיקה, תואר שני במדעי המדינה ותואר שני במשפטים.


תנאי קבלה


לתכנית זו יכולים להתקבל בעלי תואר ראשון בממוצע ציונים של לפחות 80, אשר עומדים בדרישות השפה האנגלית של האוניברסיטה בתואר הראשון. המסלול מתאים לבוגרים מצטיינים של לימודי כלכלה וגם לבוגרי לימודי מנהל עסקים, לימודי חשבונאות או בוגרי חוגים אחרים שיש ברשותם ניסיון רלבנטי בענף.


יש לציין כי כדי להתקבל לתכנית המחקרית יש צורך במעבר ראיונות וקבלת אישור של ראשי התכנית. מועמדים שאין ברשותם רקע אקדמי מתאים בתחום מנהל העסקים צריכים להשתתף בקורסי השלמה לפני תחילת לימודי המוסמך.


תעודה


הסטודנטים שמשלימים את כל חובות התכנית בהצלחה זכאים לקבל בסיומה תואר מוסמך בכלכלה ומנהל עסקים עם התמחות במימון ובכלכלה פיננסית שמוענק על ידי האוניברסיטה העברית בירושלים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור