לימודי הנדסת חומרים וכימיה באוניברסיטה העברית ועזריאלי מכללה להנדסה

רוצה לדעת על לימודים בנושאי הנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - הנדסת חומרים וכימיה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הנדסת חומרים מתקדמים וכימיה באוניברסיטה העברית בשיתוף עזריאלי מכללה אקדמית להנדסה


חומרים במבט מעמיק


מדעי הכימיה נוגע בכל התחומים בחיינו, מהמזון אותו אנו אוכלים ועד לתהליכים לייצור של תרופות ומכשור מורכב בתעשייה. מהנדסים עומלים על פיתוח של פתרונות טכנולוגיים מתקדמים שיכולים לרתום את כוחה של הכימיה לשירותו של האדם, ממציאת תרופה למחלות, דרך ניצול נבון יותר של אנרגיה ועד לגילוי של חומרים חדשים לשימושנו.


מי שמתעניינים במה שמאחורי תהליכים בתעשייה ומחפשים הכשרה שהיא בה בעת הנדסית ומדעית, יכולים ללמוד בתכנית הייחודית ללימודי הנדסת חומרים מתקדמים וכימיה, שהיא פרי שיתוף פעולה בין האוניברסיטה העברית ועזריאלי - מכללה האקדמית להנדסה. תכנית זו מיועדת לסטודנטים מצטיינים, היא מאפשרת לשלב לימודי כימיה במסגרת דו חוגית של האוניברסיטה העברית יחד עם לימודי הנדסת חומרים מתקדמים של עזריאלי מכללה להנדסה. דרך הידע המעמיק בשני התחומים הבוגרים יכולים להשתלב בשלל תפקידים בפיתוח ובמחקר בתעשיית ההייטק או בתעשיות הכימיה והחומרים.

 


תכנית הלימודים


בתחילת הלימודים הסטודנטים מתוודעים למושגי יסוד בתחומים שונים במדעים, כגון פיזיקה, כימיה, מתמטיקה ומחשבים. בהמשך הם מעמיקים בכל תחומי הכימיה, כגון כימיה אורגנית, כימיה ביולוגיה וכימיה פיזיקלית. לאחר מכן, הם דנים בשיטות וטכנולוגיות לעיבוד ולייצור של חומרים כחומרים קרמיים, פולימריים ומרוכבים. בהמשך, הם שמים דגש על תהליכים הנדסיים בתעשיית המיקרואלקטרוניקה ומכירים התקנים, מוליכים ותהליכים שמשמים את המהנדסים בעבודתם.


מתכונת הלימוד


היקפה של תכנית הלימודים הוא ארבע שנים וחצי. הסטודנטים מתחילים בלימודים בקמפוס האוניברסיטה העברית במשך שנתיים ולאחר מכן, בשנתיים וחצי הנותרות, לומדים בעיקר בקמפוס עזריאלי מכללה להנדסה ומתמקדים בתחום ההנדסה.


במהלך הלימודים הסטודנטים לומדים בקורסים מגוונים וגם משתתפים בעשייה מחקר במעבדות מתקדמות בהם הם מכירים ציוד אנליטי ושיטות הנדסיות. בשנה האחרונה ללימודים הם מבצעים את פרויקט הגמר בהנדסה, בו הם מממשים את הכלים ההנדסיים והמדעיים שנלמדים כדי לחקור ולפתור בעיות שונות בתעשייה.


נושאי לימוד

 

  • פענוח מבנה מולקולרי
  • איפיון חומרים
  • פיזיקה של גלים וחשמל
  • כימיה אנליטית
  • התקנים אלקטרו אופטיים
  • מנגנונים ותגובות
  • זרימה ומעברי חומר וחום
  • ביוכימיה של התא
  • תהליכים וטכנולוגיות ייצור
  • חומרים פולימריים    
  • תהליכים וחומרים במיקרואלקטרוניקה    
  • ועוד


תנאי קבלה


כדי להתקבל למסלול זה יש לעבוד בתנאי הקבלה של שני המוסדות. האוניברסיטה העברית דורשת ציון פסיכומטרי של 675 ותעודת בגרות מלאה בציון של 10.5 לקבלה ישירה ושמה דגש על ציון הפסיכומטרי הכמותי.


כחלק מתנאי הקבלה להנדסת חומרים בעזריאלי מכללה להנדסה, יש צורך בבגרות מלאה בממוצע 90 ומעלה ובה בגרות במתמטיקה ברמת 4 יחידות בציון 80 ומעלה או ברמת 5 יחידות בציון של לפחות 70, ובבגרות באנגלית ברמת 4 יחידות לימוד לפחות בציון של מעל 70. כמו כן, המכללה דורשת ציון פסיכומטרי של 600 ומעלה ורמה 3 בשפה האנגלית.

 
תעודה


לסטודנטים שמשלימים בהצלחה את הלימודים בתכנית מוענק תואר ראשון כפול. הם זכאים לתואר ראשון B.Sc. בכימיה שניתן על ידי האוניברסיטה העברית בירושלים וכן לתואר ראשון בהנדסת חומרים מתקדמים מטעם עזריאלי מכללה להנדסה.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור