רוצה פרטים על פסיכולוגיה ופילוסופיה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי פסיכולוגיה ופילוסופיה

רוצה לדעת על פסיכולוגיה ופילוסופיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי פסיכולוגיה ופילוסופיה במסלול דו חוגי


כשפרויד וסוקרטס נפגשים


מה הקשר בין תהליכים ביולוגיים לבין חוויות ותחושות? האם ניתן לשלוט על התודעה האנושית באמצעים מלאכותיים, וכך לבחור את האופן בו אנשים מעבדים מצבים ורגשות ואפילו את האופן בו הם רואים את העולם? האם אישיות, פחדים והעדפות מתעצבים באופן מודע או בלתי מודע? אלה הן רק מקצת השאלות שמשותפות לחוקרים בתחום הפסיכולוגיה ובענף הפילוסופיה, כשהם מביטים על החיים והחוויה האנושית.


שני ענפי ידע אלה מקיימים ביניהם נקודות דמיון והשקה רבות למדיי, כאשר פסיכולוגים עושים לא אחת שימוש במושגים מן הפילוסופיה כדי לתאר מצבים נפשיים, וכן פילוסופים שואפים לנתח את מה שעומד מאחורי תהליכים נפשיים ומוחיים ולהסיק מהם על עולמו של האדם. כך למשל, חקר התודעה, שבעבר היה נחלתם של חוקרים בתחומי הקוגניציה ומדעי הרוח, הופך לחלק חשוב ומשמעותי גם בשדות ידע אחרים, בהם גם בפסיכולוגיה.


לאורך השנים, חוקרים שביקשו לפצח את מסתרי המוח והתפישה האנושית שאלו עצמם שאלות שיש בהן היבטים פסיכולוגיים ופילוסופיים כאחד, לצד גישות נוספות כגון מדעי המוח, מדעי הקוגניציה וסוציולוגיה. גם היום, נערכים מחקרים מרתקים רבים מאוד שקושרים בין שתי הדסציפלינות כדי לגלות את העומד מאחורי מנגנוני חשיבה ורגשות. מי שמעוניינים להצטרף לשיח המחקרי הענף הזה יכולים להתחיל את דרכם בלימודי פסיכולוגיה ופילוסופיה. אלה הם לימודים דו חוגיים בהם לומדים במקביל נושאים מן הפסיכולוגיה וסוגיות בפילוסופיה וכך מפתחים נקודת מבט ייחודית ורב תחומית על נפש האדם. חשוב לציין כי לימודים אלה אינם מכשירים מטפלים שיכולים להעניק שירותי תרפיה או טיפול פסיכולוגי למטופלים, כדי לשמש פסיכולוגים יש צורך להשלים תואר שני בפסיכולוגיה ולעמוד בדרישות נוספות.


למי מיועדים הלימודים


לימודי פסיכולוגיה ופילוסופיה מתאימים למי שמעוניינים הן בסוגיות בנפש האדם והן בתהליכי חשיבה, ובשאלות קיומיות בענפים כגון מוסר, הכרה והיגיון. לימודים אלה משלבים הן גישות במדעי הרוח ובמדעי החברה והן היבטים מן המדעים השונים. חלק מתכניות הלימוד מיועדות לסטודנטים מצטיינים שברשותם נתוני קבלה גבוהים במיוחד, והן מתמקדות בסוגיות מחקריות ותיאורטיות מתקדמות.


תכנית הלימודים


במהלך תכנית הלימודים, הסטודנטים מתמקדים בנקודות ההשקה שבין חקר נפש האדם לבין תיאוריות פילוסופיות. הם בוחנים שאלות פילוסופיות ממגוון סוגים ובמקביל מתוודעים לשלל תיאוריות שבוחנות את ההתנהגות והחשיבה של האדם. הם דנים בסוגיות פילוסופיות וטיפוליות מהותיות, בענפים כגון רציונליות, בחירה ורצון חופשי, הכרה ומציאת משמעות במהלך החיים.


דרך ההיכרות עם גישות פסיכולוגיות וטקסטים פילוסופיים הסטודנטים דנים לעומק על תהליכי חשיבה של האדם ודרכים בהן אנו תופשים את העולם שסביבנו. הם מתוודעים לכתביהם של הוגים פילוסופיים גדולים לאורך השנים ולתיאוריות של מטפלים והוגים מן הפסיכולוגיה, אשר סייעו לבסס גישות תרפיה מגוונות ותהליכי חקר של הנפש האנושית. נוסף על כך, הם מפתחים מיומנויות חשיבה, ביקורת וניתוח שחשובות הן בתהליכים פילוסופיים והן כדי להבין תהליכים נפשיים ודינמיקות טיפוליות.


מתכונת הלימוד


זוהי תכנית לימודים דו חוגית, במסגרתה לומדים קורסים משני חוגים - החוג לפסיכולוגיה והחוג לפילוסופיה. אורכה של התכנית הוא בדרך כלל כשלוש שנים, שיעורים נערכים בארבעה או חמישה ימים מלאים בשבוע. ישנם מוסדות שמאפשרים מתכונות לימוד גמישות יותר, בהן ניתן לקבוע את קצב הלימוד ושעות הקורסים.


הלימודים כוללים מגוון של קורסי חובה ובחירה עיוניים וכן סמינריונים בשני ענפי הידע. כמו כן, חלק מן המוסדות עורכים סדנאות ותרגילים מעשיים בהן אפשר להיחשף באופן מעשי להיבטים מן הפסיכולוגיה, ולפתח מיומנויות מחקריות במסגרת עבודה במעבדות של מוסדות הלימוד.

 


נושאי הלימוד

 

  • יסוד פיזיולוגי של התנהגות
  • תורת ההכרה
  • פילוסופיה יהודית לדורותיה
  • קוגניציה חזותית
  • סוגיות בפילוסופיה אנליטית
  • עקרונות באתיקה
  • פילוסופיה במדעי הקוגניציה
  • פילוסופיה של הנפש
  • ההיסטוריה של הפסיכולוגיה
  • פילוסופיה של המדעים
  • סטטיסטיקה תיאורית והיסקית
  • אמפיריציזם ורציונליזם
  • היבט קוגניטיבי של לקויות למידה
  • פסיכולוגיה התפתחותית    
  • פסיכולוגיה של הלמידה והתפישה    
  • ועוד


תנאי קבלה


תנאי הקבלה לתכנית לימודים זו משתנים בין מוסדות הלימוד, ברוב המקרים המוסדות שמים דגש על ציון ההתאמה של המועמדים, אשר מורכב מממוצע משוקלל של הפסיכומטרי והבגרויות. לעיתים יש צורך גם בציון גבוה בבגרות באנגלית ובבגרות במתמטיקה ברמה של 4 או 5 יחידות, בעיקר כאשר תכנית הלימודים מוגדרת כתכנית לסטודנטים מצטיינים בהן דרישות הקבלה הן גבוהות יותר. המועמדים נדרשים גם להציג ציון גבוה בחלק האנגלית של הפסיכומטרי, או במבחן מיון באנגלית כגון מבחן אמי"ר. בחלק מן המקרים מתקיימים גם ראיונות אישיים שבוחנים את מידת ההתאמה לתכנית.

 


תעודה


תואר ראשון BA ניתן לסטודנטים שמסיימים בהצלחה את הלימודים מטעם המוסדות המלמדים.


אפשרויות תעסוקה ולימודי המשך


הלימודים בתכנית דו חוגית זו פותחים אפשרויות שונות לתעסוקה בפני הבוגרים, בעיקר בענפי המחקר, ההדרכה והייעוץ. הם יכולים להשתלב במרכזי מחקר שונים, בארגונים ובעמותות במגזר הציבורי והפרטי. כמו כן, באפשרותם להשתלב בפלטפורמות מדיה שונות בתור כותבים, עורכים ומבקרים בתחומי הפילוסופיה והפסיכולוגיה, כגון בעיתונות, באינטרנט ובכתבי עת.


אפשרות נוספת שעומדת בפני הבוגרים היא להמשיך לתארים מתקדמים, אשר מאפשרים להם לקדם ולהרחיב את אפשרויות הקריירה. הם יכולים לבחור להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה (לעיתים יש צורך בהשלמות) ולאחר השלמתו ועמידה בכל החובות לפנות לקריירה כמטפלים בגישות תרפיה שונות, כאשר ישנן גם שיטות טיפול אשר שמות דגש על הפן הפילוסופי של עבודת הטיפול. נוסף על כך, הם יכולים להמשיך לתארים מתקדמים בתחומי מדעי הרוח, כגון תואר שני בפילוסופיה או תואר שני במדעי הקוגניציה ובמסלולים נוספים, מה שמאפשר להמשיך לתואר שלישי ולקריירה כחוקרים באקדמיה.

 


מוסדות

  • האוניברסיטה הפתוחה: בין שלל השילובים שאפשריים באוניברסיטה הפתוחה אפשר למצוא גם תכנית ללימודי פסיכולוגיה ופילוסופיה. תכניות הלימודים של האוניברסיטה הפתוחה מתאפיינות בגמישות רבה, אשר מאפשרת לסטודנטים לשלב בין לימודים ועבודה בנוחות ולפי הצורכים האישיים. את הלימודים ניתן להשלים בפרק זמן של שלוש שנים או לפרוש על פני פרק זמן ממושך יותר, הם משלבים בין לימודים מקוונים בשילוב טכנולוגיות לבין מפגשים פרונטליים להדרכה. ניתן לבחור בין עשרות מרכזי לימוד שפועלים בפרישה ארצית, מצפון ועד דרום. בין החוגים הנוספים שמתקיימים באוניברסיטה הפתוחה, אפשר למנות לימודי היסטוריה, לימודי מדעי היהדות, לימודי מדעי הקוגניציה ולימודי חינוך.

 

  • אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): באוניברסיטת בר אילן מציעים תכנית לימודי פסיכולוגיה ופילוסופיה כללית לתואר ראשון, המתקיימת במתכונת דו חוגית. היקף הלימודים שלוש שנים. במהלכם ניתן לבחון מגוון היבטים של נפש האדם והתנהגות אנושית, וכן לדון בסוגיות במוסר, חשיבה והכרה.

 

  • אוניברסיטת חיפה: באוניברסיטת חיפה ניתן ללמוד פסיכולוגיה ופילוסופיה במסגרת תכנית "פסיפס" שמיועדת לסטודנטים מצטיינים. תכנית דו חוגית זו משלבת מגוון קורסים וסדנאות מחקריות שבאות לבחון את הקשר שבין שתי הדיסציפלינות ובאות לפתח את הכישורים המחקריים שברשותם של הסטודנטים. משתתפים בתכנית זו יכולים לקבל מלגות לימוד. במסגרת החוג לפסיכולוגיה של אוניברסיטת חיפה, פועלות תכניות דו חוגיות נוספות בהן הסטודנטים יכולים לבחור, כגון לימודי פסיכולוגיה וביולוגיה או לימודי פסיכולוגיה ומשפטים. באוניברסיטה יש עוד שלל אפשרויות ללימודים לתואר ראשון, לתואר שני ולתארי דוקטור.

 

  • אוניברסיטת תל-אביב: האוניברסיטה מציעה תכנית דו חוגית ללימודי פסיכולוגיה ופילוסופיה בהתמחות חקר התודעה והקוגניציה. מדובר בתכנית לסטודנטים מצטיינים, שבה מעניקים לסטודנטים נקודת מבט רב תחומית על סוגיות במחשבה ובתפישה האנושית. באוניברסיטת תל-אביב אפשר ללמוד בעוד שלל שילובי חוגים בתחומי הפסיכולוגיה והפילוסופיה, כגון לימודי פילוסופיה יהודית והוראה בתכנית "אופק", או תכנית פכ"מ ללימודי פילוסופיה, מדעי המדינה, כלכלה ומשפטים שמתאימה לסטודנטים מצטיינים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על פסיכולוגיה ופילוסופיה?

רוצה לדעת יותר על פסיכולוגיה ופילוסופיה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד פסיכולוגיה ופילוסופיה