רוצה פרטים על תואר שני בכלכלה פיננסית?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני בכלכלה פיננסית

רוצה לדעת על תואר שני בכלכלה פיננסית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני M.A. בכלכלה פיננסית


תמורות כלכליות משפיעות על מגוון של אפיקים במשק, בעסקים דרך בנקים ועד למשרדי הממשלה. ידע פיננסי מתקדם הוא חיוני לצורך קבלת החלטות נבונות וכן למטרות תכנון והטמעה של מדיניות מתקדמת וחדשנית שיכולה לסייע להצמיח ולקדם את המשק.

 

המעוניינים לפתח את הידע הפיננסי שברשותם ולהכיר כלים מתקדמים וחדשניים יכולים ללמוד בתכניות לתואר שני בכלכלה פיננסית. מדובר במסלולים לתואר שני בכלכלה אשר שמים דגש על עולם המושגים הפיננסי וכוללים לרוב מגוון של כלים מעשיים הרלבנטיים לשוק של היום ולשינויים המתחוללים בו. תכניות אלה גם פותחות מגוון של אפשרויות להשתלבות בשוק העבודה ולקידום לתפקידים בכירים ומספקים.


תכנית לימודים


במסגרת תואר שני בכלכלה פיננסית, הסטודנטים מקבלים סל נרחב של כלים שמתמקדים בנקודות ההשקה שבין העולם הפיננסי והזירה העסקית. הם מתוודעים לתיאוריות כלכליות ופיננסיות מתקדמות וסוקרים תהליכים אקטואליים בשוק המקומי והגלובלי. כמו כן, התכנית מסייעת לסטודנטים לשכלל את הכישורים הכמותיים והאנליטיים שברשותם ולצבור מיומנויות חדשות שחיוניות לכלכלנים בשוק.


בתחילת תכניות אלה הסטודנטים לומדים על סוגיות מרכזיות בכלכלה, פיננסים ומדעים כמותיים שונים. לאחר מכן, הם מעמיקים בתחומים רלבנטיים כגון מדיניות פיננסית עכשווית, שווקים פיננסיים מובילים ואף ענפים טכנולוגיים בתחום הכלכלי כגון פינטק או אנליזת נתונים פיננסיים.


מתכונת הלימוד


מרבית תכניות התואר השני בכלכלה פיננסית נפרשות על פני פרק זמן של כשנתיים. עם זאת, ישנם מוסדות המציעים מסלולים מרוכזים או מואצים שאותם ניתן להשלים תוך כשנה. תכניות אלה מיועדות בדרך כלל לסטודנטים מצטיינים, או לחלופין למנהלים ולבכירים שמחפשים תכנית מרוכזת המותאמת לצורכיהם. מרבית המוסדות מאפשרים לסטודנטים לבחור בין תכנית ללא תזה לתואר שני בכלכלה במסלול מחקרי. חלק מן התכניות מתקיימות בשפה האנגלית כדי להעניק סטודנטים כלים לפעילות בזירה הפיננסית הגלובלית.


כדי לסייע לסטודנטים לרכוש כלים פרקטיים לשוק העבודה, תכניות הלימוד כוללות שלל תכנים מעשיים כגון סדנאות, מפגשים עם בכירים מן התעשייה וסיורים לימודיים. חלקן משלבות גם פרקטיקום שבו מתנסים בפועל בתהליכים בתחום הכלכלה הפיננסית ומנתחים מקרי אמת מן התעשייה. כמו כן, ישנם מסלולים שבהם ניתן לקחת חלק בהתמחות בתעשייה במסגרת בנקים, גופים פיננסיים ממשלתיים ועסקים שונים. מטרת התמחות זו היא לסייע לסטודנטים להכיר מקרוב תהליכים בתעשייה וכן לפתח קשרים עסקיים שיכולים לסייע להם בהמשך דרכם.

 

תואר שני בכלכלה פיננסית תנאי קבלה


מסלולי תואר שני בכלכלה פיננסית מתאימים לבוגרי לימודי כלכלה ומקצועות כמותיים נוספים שמעוניינים להעמיק ולפתח את הידע הפרקטי שברשותם בתחום. מי שברצונם לפתח קריירה מחקרית בתחום הכלכלה הפיננסית יכולים גם הם ללמוד במסלולים אלה - עבורם מוצעים מסלולים מחקריים.


כדי להתקבל לתכנית, על המועמדים להיות בעלי ממוצע ציונים גבוה בלימודי כלכלה או מקצועות משיקים כגון לימודי מנהל עסקים או מקצועות כמותיים כגון לימודי הנדסה או מדעים מדויקים. ממוצע הציונים הנדרש משתנה ממוסד למוסד אך בדרך כלל נע בין 80 - 85. במרבית המקרים הקבלה לתכנית מחקרית מצריכה ממוצע ציונים גבוה מאשר קבלה לתכנית שאינה מחקרית.


מוסדות הלימוד בדרך כלל שמים דגש על הכישורים הכמותיים של המועמדים. כמו כן, נבדקים ההישגים שלהם בקורסים שונים במסגרת התואר הראשון, תחומי הקורסים הללו כוללים לרוב אלגברה ומתמטיקה מתקדמת וכן קורסים שונים בתחום הכלכלי. מרבית המוסדות גם עורכים ראיונות קבלה למועמדים כדי לבחון את הרקע האקדמי והמקצועי הקודם שברשותם ולהעריך את מידת ההתאמה שלהם לתכנית.


חשוב להדגיש כי תנאי הקבלה משתנים מעת לעת. מומלץ לפנות ישירות אל מוסדות הלימוד לקבלת הפרטים המדויקים לגבי תנאי קבלה.

 


תואר שני לבוגרי כלכלה


באפשרות בוגרי לימודי כלכלה לבחור בין מגוון של מסלולים לתואר שני, בהם תואר שני בכלכלה פיננסית וכן עוד מבחר התמחויות ומסלולים לתואר שני בכלכלה. מוסדות הלימוד מציעים כיום תכניות כגון תואר שני בכלכלה התנהגותית, תואר שני בכלכלה ומימון, תואר שני בכלכלה יישומית ועוד. כל אחד ממסלולים אלה שם דגש על פן אחר בתחום הכלכלה ומאפשר לסטודנטים להתמקצע בו, להעמיק בו ולשכלל את סל הכלים המקצועי.


כמו כן, ישנם מוסדות המציעים מסלולים ייעודיים לתואר שני לבוגרי כלכלה, כגון תואר שני במשפטים לבוגרי כלכלה. מסלולים אלה מסייעים לבוגרי לימודי הכלכלה ליישם את הידע הכלכלי שברשותם בענפי עיסוק משיקים אחרים.

 

תעודה


במרבית מוסדות הלימוד, סטודנטים המשלימים את התכנית בהצלחה מקבלים תואר שני MA. בכלכלה פיננסית. לרוב, כדי לקבל את התואר השני עליהם לעמוד בכל החובות האקדמיים והמינהלתיים לרבות השלמת עבודת הגמר או התזה, בהתאם למסלול.


מה עושים עם תואר שני בכלכלה פיננסית


תכניות אלה לתואר שני מכשירות את הסטודנטים להשתלבות בתפקידי מפתח בתחום הפיננסי. בעזרת הידע והכלים הנרכשים במהלכן, הם יכולים לשמש כלכלנים, אנליסטים ומנהלי כספים במגוון של חברות וגופים בסקטור הפרטי והציבורי כאחד. בין היתר, המוסמכים יכולים להשתלב בבתי השקעות, בבנקים, בקרנות פנסיה, בחברות לניהול כספים ובעוד שלל פירמות וארגונים בתחום העסקי והכלכלי. הם יכולים גם להשתלב בפירמות מעבר לים בתחומים אלה. כמו כן, מוסמכים שמשלימים את המסלול המחקרי יכולים להמשיך לתואר שלישי בכלכלה ולפתוח דלת לתפקידי מחקר באקדמיה.


בשוק של היום ישנה דרישה רבה למדיי לתפקידים אלה, כאשר תואר שני בכלכלה פיננסית יכול במקרים רבים להוות יתרון למועמדים על פני מועמדים אחרים לתפקיד שאין ברשותם תואר שני. נוסף על כך, עובדים שמשלימים תואר שני יכולים בחלק מן המקרים לקבל תוספת שכר לתואר שני, שכן המעסיקים מעוניינים במקרים רבים לעודד את העובדים לפתח ולהעמיק את הידע המקצועי שברשותם.


מכללות תואר שני בכלכלה פיננסית


בין מוסדות הלימוד שבהם מתקיימות תכניות לתואר שני בכלכלה פיננסית -

 

  • אוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה): תואר שני בכלכלה פיננסית באוניברסיטת רייכמן מתקיים בשפה האנגלית ולומדים בה יחד סטודנטים בן הארץ וממדינות בחו"ל. ישנה בחירה בין מסלול מחקרי עם תזה למסלול ללא תזה. הסטודנטים יכולים ללמוד המסלול רגיל שהיקפו כ - 25 חודשים או במסלול מהיר שנפרש על פני כ - 14 חודשים. בבית הספר לכלכלה מתקיימת גם תכנית לתואר שני בכלכלה התנהגותית, שבה שמים דגש על ענף קבלת ההחלטות. במרכז ניתן ללמוד בתכניות נוספות לתואר שני בהן תואר שני במנהל עסקים, תואר שני במדעי המחשב, תואר שני במשפטים, תואר שני בממשל, תואר שני בפסיכולוגיה ועוד.

 

  • האוניברסיטה העברית (ירושלים): בין מגוון המסלולים לתואר שני הפועלים במחלקה לכלכלה של האוניברסיטה העברית מתקיימת תכנית משותפת בכלכלה ומנהל עסקים לתואר שני, עם התמחות כלכלה פיננסית ומימון. במסלול זה שואפים לסייע לסטודנטים לפתח מיומנויות חשיבה כלכליות ולרכוש את הידע האמפירי הדרוש לניתוח של תופעות פיננסיות. כמו כן, מתקיימים במחלקה מסלולים נוספים כגון תואר שני מחקרי בכלכלה, תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים, תואר שני בכלכלה ומדיניות ציבורית, תואר שני בכלכלה וסטטיסטיקה ותכנית בין לאומית לתואר שני בכלכלה. האוניברסיטה העברית מפעילה עוד שלל תכניות לתואר שני בתחומי מדעי החברה, מדעים מדויקים, מדעי הרוח ועוד וכן מסלולים לתואר שלישי.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני בכלכלה פיננסית?

רוצה לדעת יותר על תואר שני בכלכלה פיננסית?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
תואר שני כלכלה פיננסית