רוצה פרטים על תואר שני סוציולוגיה של בריאות?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני בסוציולוגיה של בריאות ורפואה

רוצה לדעת על תואר שני סוציולוגיה של בריאות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בסוציולוגיה של הבריאות - תואר שני בסוציולוגיה בהתמחות סוציולוגיה של בריאות


האנשים שמאחורי הסטטיסטיקות והטיפולים


תחום הרפואה כולל בתוכו, מעצם טבעו, פן קליני ומחקרי אך גם ממד אנושי וחברתי. מערכת שירותי הרפואה בונה ומעצבת מדיניות טיפול ורווחה שתספק את השירותים האיכותיים ביותר תוך ניצול יעיל ורווחי של המשאבים שלרשותה. עם זאת, המערכת גם פועלת לקידום פן הומני, אכפתי ורגיש לצורכים של החולים והמטופלים להבנה של הצורכים השונים שלהם. בחברה רב תרבותית כמו החברה הישראלית עולות חדשות לבקרים דילמות שונות, כגון התאמת טיפול לאופי ולצורכים של קבוצות אתניות שונות, עולים או מהגרים, התמודדות עם אוכלוסיות במצוקה או פעילות במצבי חירום לאומיים.


עובדים וחוקרים בתחום הסוציולוגיה של הבריאות שמים דגש על כמה היבטים, בהם הפן הארגוני של מערכות הבריאות, הפן החברתי והפסיכולוגי שנוגע לקבלת שירותים אלה, והפן האפידמיולוגי והרפואי שנוגע לפיתוח של טכנולוגיות ושיטות טיפול חדשות. במסגרתם עבודתם, הם משווים בין דפוסי תחלואה במדינות, בתרבויות ובמגזרים שונים, בוחנים את היעילות של פעילות המערכת והמדיניות שבה ושואפים למצוא פתרונות לבעיות ייחודיות שעולות. זהו ענף רב תחומי שמתייחס לתחומים רבים בסוציולוגיה ומשלב בתוכו גם סוגיות מענפי הרפואה, הרווחה, האתיקה והמשפט.


ההתפתחות המתמדת של מערכת הרופאה הישראלית והגלובלית מביאה עמה גם לצורך מוגבר במומחים בפן הסוציולוגי של שירותי הרפואה. מומחים אלה יכולים לערוך מחקרי הערכתי ויישומי שנוגע לתחומים שיש להם חשיבות עליונה לבריאותו של הציבור ולרווחתו. הם מהווים חולייה חשובה במאמץ המשותף לקידום של איכות, אמינות ומקצועיות בשירותי הרפואה של היום.


מי שפועלים בזירה הרפואית או בתחום החברתי ומעוניינים לצבור כלים וידע כדי להשפיע על פני מערכת הרפואה יכולים ללמוד בתכניות תואר שני בסוציולוגיה של הבריאות שמוצעים במוסדות לימוד שונים. מדובר בתכנית התמחות או במגמת התמחות שמוצעת במסגרת של תואר שני בסוציולוגיה, או במסגרת תכניות ברפואה ובמדעים, כגון תואר שני במדעי הרפואה. מסלולים אלה הם לרוב רב תחומיים באופיים, הם משלבים אלמנטים מתחומי הרפואה, הבריאות וההתנהגות וכך שואפים להקנות סל נרחב של כלים לסטודנטים, אשר מותאם לאופי הדינמי והמשתנה של התעשייה והמשק היום.

 


למי מיועדים הלימודים


תואר שני בסוציולוגיה של הבריאות מתאים למגוון רחב של סטודנטים, שברצונם להעמיק ולחקור היבטים התנהגותיים וחברתיים של מערכת הבריאות והרפואה. מוסדות הלימוד השונים מציעים תכניות שמותאמות לקהלי יעד שונים, ישנן תכניות שמותאמות במיוחד לסוציולוגים והם שמים דגש על תיאוריות ותהליכים חברתיים במערכת הבריאות. לעומת זאת, ישנן תכניות בעלות דגש רפואי וטיפולי, שמתאימות לעובדים במערכת הבריאות, כגון לרופאים, לאחיות, לבעלי תפקידים בשירותי הבריאות הציבוריים, לעובדים בתחום קידום הבריאות, למתכנני מדיניות בבריאות הציבור וכן לעובדים במקצועות פרא רפואיים שונים.


תכנית הלימודים


מטרתן של תכניות התואר השני בהתמחות זו היא להעניק לסטודנטים ידע וכלים פרקטיים שנוגעים להיבטים חברתיים, פסיכולוגיים וטיפוליים של תחום הבריאות והחולי, ובפרט של מערכות שירותי הרפואה. הם לומדים על תשתית שירותי הבריאות של ישראל, על הגופים והעובדים שפועלים במערכות אלה ועל קהלי היעד השונים שהן באות לשרת.


דרך היכרות עם תיאוריות ותחומים שונים בעולם הרפואה, הם מתוודעים לתהליכים טיפוליים ולגישות מחקריות שמתקיימים במערכת הבריאות. הם סוקרים גם גישות שונות לתפישת מושג החולי והבריאות ולומדים כיצד לקדם ערכים של בריאות בחברה ובקהילה.
בעזרת הכלים המחקריים שנצברים, הם לומדים לפתח פתרונות יעילים לבעיות אקטואליות במערכת הבריאות הציבורית והפרטית ובתחום הרפואה המונעת וגם בוחנים כיצד להעריך תכניות קיימות. נוסף על כך, הם דנים בדפוסי תכנון, עיצוב והטמעה של מדיניות לקידום בריאות ולמניעה של תחלואה באוכלוסיות שונות. הם לומדים לפעול כחלק מצוותים גדולים ורב מגזריים שפועלים יחד לצורך התפקוד התקין של שירותי הבריאות בישראל ובוחנים אפשרויות לייעול ולקידום מערכת זו.


מתכונת הלימוד


תכנית התואר השני נפרשת בדרך כלל על פני כשנתיים, הסטודנטים יכולים לבחור בין מסלול ללא כתיבת תזה לבין מסלול מחקרי עם כתיבת תזה, לעיתים ניתן להאריך את משך הלימוד במסלול המחקרי לשלוש שנים.


התכניות משלבות בהן קורסים עיוניים עם תכנים מעשיים דרך סמינריונים שונים, עבודה במעבדות מחקריות של מוסדות הלימוד, השתתפותך בתרגילים פרקטיים, דיונים כיתתיים ומפגשים עם מומחים מתחומי החברה והרפואה. תלמידים במסלולים המחקריים גם עורכים מחקר עצמאי אינטנסיבי, שמתקיים בליווי של מנחה מסגל המחלקה.


נושאי הלימוד


במסגרת התואר השני נלמדים מגוון של נושאים, ביניהם אפשר למנות לדוגמא:

 

  • בריאות במקום העבודה
  • מדיניות בזקנה
  • תקשורת בין רופאים וחולים
  • שחיקה ולחץ בארגוני בריאות
  • אינטרנט ורפואה
  • תפישות מחלה ורווחה נפשית
  • היבטים באיכות חיים
  • ארגונים ותנועות לשינוי חברתי
  • היענות לטיפול רפואי
  • פוליטיקה וסוציולוגיה של מיניות
  • הערכת שירותי בריאות
  • טיפול לא פורמלי בחולים כרוניים
  • ייעול יחסי מטפל ומטופל   
  • עולים חדשים ומערכת הבריאות בארץ   
  • ועוד


תנאי קבלה


תנאי הקבלה לתכנית זו משתנים ממוסד אחר לאחר. המועמדים נדרשים בדרך כלל לתואר ראשון בממוצע ציונים שנע בין 80 - 85 לפחות. חלק מן התכנית דורשות כי המועמדים יהיו בוגרי לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, מוסדות אחרים מקבלים בוגרים ממגוון של תחומים ממדעי הרפואה ומדעי החברה כאחד, כגון לימודי רפואה, לימודי פיזיותרפיה, לימודי ריפוי בעיסוק, לימודי סיעוד, לימודי תזונה, לימודי קלינאות תקשורת, לימודי פסיכולוגיה, לימודי עבודה סוציאלית ולימודי חינוך. מוסדות הלימוד יכולים לדרוש מן המועמדים לעבור קורסי השלמה, בהתאם לתחום הלימוד הקודם שלהם. במסגרת תנאי הקבלה, נערכים ראיונות אישים או ראיון בפני וועדה, בהם המועמדים צריכים להציג קורות חיים ומספר המלצות המעידות על הניסיון האקדמי והמקצועי שלהם.


תעודה


סוג התואר המוענק לסטודנטים משתנה ממוסד למוסד, חלקם מקנים תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה .M.A, בעוד אחרים מעניקים לבוגרים תואר שני במדעי הרפואה M.Med.Sc.. ישנם מוסדות לימוד אשר מציינים את שם מגמת ההתמחות על גבי התואר, וכאלה שמציינים את ההתמחות על גבי גיליון הציונים בלבד.


אפשרויות תעסוקה וקידום מקצועי


בוגרים של תכנית זו יכולים להשתמש בכלים ובידע שברשותם כדי להתקדם מבחינה מקצועית, הן בתחום המחקר הסוציולוגי והן בעולם הרפואה והמדעים הניסויים. הם יכולים להשתלב במסגרות ציבוריות ופרטיות שנוגעות למדיניות בריאות וכן במרכזי מחקר וטיפול, או במסגרות חברה אזרחית, מוסדות שלטון וארגונים חברתיים שמטרתם לקדם שינוי בשירותי הרפואה והבריאות. בוגרים של תכניות מחקריות לתואר שני (תכניות עם תזה) יכולים לבחור גם להמשיך לתואר שלישי בתחומי הבריאות או הסוציולוגיה, ולפתוח דלת לקריירה מחקרית באקדמיה ובגופים נוספים.

 


מוסדות

 

 

  • אוניברסיטת בן גוריון בנגב: תואר שני בסוציולוגיה של בריאות באוניברסיטת בן גוריון מתקיים כמגמה במסגרת תואר שני במדעי הרפואה, בפקולטה למדעי הבריאות. תכנית זו מאפשרת להעמיק בהיבטים חברתיים ופסיכולוגיים של מערכת הרפואה. הפקולטה מציעה תכניות נוספות לתואר שני, כגון תואר שני בגנטיקה, תואר שני במיקרוביולוגיה ואימונולוגיה, תואר שני בפרמקולוגיה, תואר שני בביו סטטיסטיקה יישומית, תואר שני בלימודי זיקנה וגרונטולוגיה, תואר שני בסיעוד ותואר שני בבריאות הציבור. האוניברסיטה מפעילה גם תכניות לתואר שלישי שמתאימות לבוגרי התכניות המחקריות, וכן פועלים בה שלל מרכזי מחקר בתחום הרפואי והחברתי בהם יכולים הסטודנטים להשתלב ולפעול לצד חוקרי האוניברסיטה.

 

 

  • אוניברסיטת בר אילן: באוניברסיטת בר אילן אפשר ללמוד בתכנית לתואר שני בסוציולוגיה של בריאות כאחת ממגמות ההתמחות בתכנית לתואר שני בסוציולוגיה במגמת חברה ותרבות. תכנית זו מיועדת הן לסוציולוגים והן לעובדים במערכת הבריאות. מסלולים נוספים שמתקיימים במגמה לחברה ותרבות כוללים מסלול באנתרופולוגיה ומסלול חברה. נוסף על כך, במחלקה לסוציולוגיה ניתן ללמוד גם בתואר שני בפסיכולוגיה חברתית ותואר שני בסוציולוגיה ארגונית, במסלולים עם או ללא תזה. ישנה גם תכנית לתואר שני בייעוץ ארגוני, ללא תזה. בפקולטה למדעי החברה של אוניברסיטת בר אילן פועלות תכניות נוספות לתואר המוסמך כגון תואר שני בקרימינולוגיה, תואר שני בחינוך, תואר שני במנהל עסקים, תואר שני בכלכלה, תואר שני בגיאוגרפיה וסביבה ותואר שני במדעי המדינה.
שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני סוציולוגיה של בריאות?

רוצה לדעת יותר על תואר שני סוציולוגיה של בריאות?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני סוציולוגיה של בריאות