תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית במרכז האקדמי למשפט ולעסקים רמת גן
פסיכולוגיה חינוכית היא ענף בפסיכולוגיה, בו מתמקדים במחקר של תהליכים חינוכיים ובטיפול בילדים ובנוער המתמודדים עם קשיים שונים: לקויות למידה, הפרעות קשב וריכוז, קשיים בהשתלבות במערכות חינוכיות, בעיות התפתחותיות רגשיות וחברתיות, ועוד. פסיכולוגים חינוכיים לומדים לאבחן ולזהות את מוקדי הקושי של הילדים ובני הנוער בהם הם מטפלים, וכן רוכשים שליטה במגוון שיטות טיפול.
מסיבה זו, מי שרוצים לעסוק בפסיכולוגיה חינוכית, נדרשים להחזיק בהשכלה רחבה ומקיפה, וכן בתואר שני בתחום זה. בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות, שרוצים להתמחות בתחום ולסייע לילדים ונוער להתמודד עם אתגרים ומשברים, יכולים ללמוד לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית במרכז האקדמי למשפט ולעסקים, שנמצא ברמת גן.
תכנית הלימודים
התכנים הנלמדים במסגרת התואר השני בפסיכולוגיה חינוכית כוללים, לצד שיטות מחקר וסטטיסטיקה, העמקה במגוון התחומים אותם פסיכולוגים חינוכיים צריכים להכיר על מנת לעסוק בתחום זה. הסטודנטים לומדים כיצד לזהות ולאבחן בעיות וקשיים תוך השתתפות בקורסים בנושאי פסיכופתולוגיה של הילד והמתבגר, ליקויי למידה, הפרעות קשב וריכוז, מצבי חירום ומשבר, התפתחות רגשית וחברתית, ועוד. כמו כן, במהלך הקורסים הם רוכשים כלים טיפוליים וביניהם טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, טיפול פסיכודינמי, אמפתיה ותקשורת ככלי טיפולי, ועוד.
- רוצים לקדם את הקריירה בפסיכולוגיה? קראו עוד על תואר שני בפסיכולוגיה
מתכונת הלימודים
משכם של הלימודים שנתיים, והיקפם 60 נקודות זכות. במהלך התואר השני, הסטודנטים משתתפים בקורסים, סמינרים וסדנאות פרקטיקום. בשנה השנייה ללימודים, עליהם להגיש פרויקט גמר מסכם.
לצד הלימודים העיוניים, הסטודנטים נדרשים להשתתף בפרקטיקום לאורך השנתיים של התואר השני, במוסדות שונים להכשרה של פסיכולוגים חינוכיים. היקף הפרקטיקום הוא כ - 500 שעות.
נושאי הלימוד
- הפרעות קשב וריכוז
- טיפול פסיכודינמי ממוקד
- סטטיסטיקה ושיטות מחקר
- גישות שונות בפסיכותרפיה
- הפסיכולוג והמערכת החינוכית
- פסיכופתולוגיה של הילד והמתבגר
- פסיכודיאגנוסטיקה ופסיכודידקטיקה
- יסודות הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי
- אתיקה באבחון, מחקר וטיפול פסיכולוגיים
- הערכה והתערבות בעת מצבי חירום ומשבר
- ועוד
על מוסד הלימודים
המרכז האקדמי למשפט ולעסקים, שממוקם בעיר רמת גן, הוא מוסד להשכלה גבוהה שבו עוסקים במחקר ובהוראה במגוון תחומים: ניתן ללמוד לתואר ראשון במבחר תכניות, וביניהן לימודי משפטים, לימודי חשבונאות, ולימודי מדעי המחשב.
נוסף על כך, קיימות מגוון של תכניות לימוד לתואר שני, כמו תואר שני במשפטים, תואר שני בניהול, תואר שני בשוק ההון והבנקאות, ועוד.
מערכות השעות של התארים השונים במרכז מותאמות לאנשים עובדים ולבעלי משפחות. כמו כן, במרכז שמים דגש על שילוב הבוגרים בעולם העבודה לאחר סיום לימודיהם; הסטודנטים יכולים להיעזר בשירותי הסיוע והליווי בחיפושי עבודה, וכן במערך ההשמה שקיימים במכללה.
- מתעניינים בפסיכולוגיית ילדים? לפרטים על תואר שני בפסיכולוגיה קלינית של הילד
תנאי קבלה
על המועמדים ללימודים לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית במרכז האקדמי למשפט ולעסקים, להחזיק בתואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות ממוסד אקדמי מוכר.
קיימות מספר אפשרויות לקבלה על סמך ממוצע נדרש וציון של מבחן המתא"ם:
- ציון ממוצע בתואר הראשון של 89 (88.5) או יותר, בכל אחד מהקורסים בנושאי הפסיכולוגיה והמתודולוגיה, נוסף על ציון 90 לפחות במבחן המתא"ם.
- ציון ממוצע בתואר הראשון של 94 או יותר, בכל הקורסים בפסיכולוגיה ובמתודולוגיה, כמו גם ציון 87 או יותר במבחן המתא"ם.
- מי שיש להם ציון מבחן GRE, יכולים להתקבל על סמך ממוצע של 70% בשלושת חלקיו, במקום על סמך ציון מבחן המתא"ם.
- מי שיש להם תואר ראשון בפסיכולוגיה ממוסד אקדמי בחו"ל, יכולים להתקבל אם התואר שקול לתואר ישראלי, ואם ברשותם ציון 110 במבחן המתא"ם או במבחן הGRE.
תנאי הקבלה נתונים לשינויים, מומלץ לוודא מול מוסד הלימודים על מנת לקבל את המידע העדכני ביותר.
- לעוד מידע על תנאי קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה
תעודה
הבוגרים שעומדים בחובותיהם האקדמיות, זכאים לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית מטעם המרכז האקדמי למשפט ולעסקים.
אפשרויות תעסוקה
ניתן לעסוק בתחום הפסיכולוגיה החינוכית במגוון מוסדות במערכת החינוך, כמו גם בתפקידים במסגרות של שירותי הרווחה או בקופות חולים. נוסף על כך, קיימת אפשרות לייעץ ולטפל במסגרת קליניקה פרטית.
- מתעניינים ללמוד על ההיבטים הפסיכולוגיים והחינוכיים של התפתחות הילד? קראו על תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית