תואר שני במתמטיקה יישומית ומדעי המחשב באוניברסיטת אריאל בשומרון
תואר שני במתמטיקה יישומית ומדעי המחשב של אוניברסיטת אריאל בשומרון מתאים לבוגרי לימודי מדעי המחשב, מתמטיקה, פקולטות להנדסה ופקולטות מדעיות שברשותם רקע מתאים. בוגרי התואר בהתמחות מתמטיקה יישומית יכולים להמשיך לתואר שלישי ולערוך מחקר בשלל נושאים אותם מציעה האוניברסיטה, או להשתלב בשלל תחומים בתעשיית ההייטק, בחברות מחשבים, בסטארט אפים ובמסגרות מחקר ואקדמיה. באפשרות בוגרי התואר השני בהתמחות מדעי המחשב להשתלב בתפקידי מחקר בתחום ההייטק או להמשיך לתואר שלישי בתחומים מדויקים. בתעשייה שם היום ישנו ביקוש רב ומתמיד לבעלי תואר מתקדם בתחומי ליבה של מדעי המחשב.
תכנית הלימודים
במסגרת התואר השני במתמטיקה יישומית ומדעי המחשב, הסטודנטים יכולים לבחור באחת מבין שתי התמחויות:
התמחות מתמטיקה יישומית
בתעשייה של היום מוכר השימוש במתמטיקה יישומית באופטימיזציה, באלגוריתמים ובטיפול בנתוני עתק Big Data בתעשיית ההייטק, בתעשיות ביטחוניות ובתחום הלוויינים. התכנית בהתמחות זו מכשירה את הבוגרים למחקר ולעבודה בשיטות נומריות בתחומים ככימיה, פיזיקה, רפואה ואלקטרוניקה.
בלימודים בחוג משלבים מפגשים עם חוקרים מתחומי המתמטיקה, אשר עובדים בחברות סטארט אפ ודנים במחקרים עכשוויים שבהם הם עוסקים. המחלקה מקיימת גם שיתופי פעולה עם מחלקות אקדמיות ועם גורמים מובילים בתעשייה ומעבדות מובילות בעולם. במחלקה למתמטיקה פועלות שלוש מעבדות מתקדמות שפועלות לרשות הסטודנטים, המעבדה לביולוגיה חישובית, המעבדה לגיאומטריה חישובית ורובוטיקה ומעבדה וירטואלית להוראת המתמטיקה ותחרויות מתמטיקה.
התמחות במדעי המחשב
התכנית בהתמחות מדעי המחשב מתמקדת בליבת התיאוריה של מדעי המחשב. תכנית זו שמה דגש על ביצוע של מחקרי עומק בשלל תחומי מחקר של מדעי המחשב כגון למידת מכונה, הצפנה, אופטימיזציה, ניווט אוטונומי, זיהוי תבניות, בינה מלאכותית, אלגוריתמים וסייבר.
במחלקה למדעי המחשב פועלות שלל מעבדות מחקריות מתקדמות כגון מעבדת סייבר, מעבדה לקינמטיקה וגיאומטריה חישובית, מעבדת תקשורת, מעבדת בינה מלאכותית, מעבדת תיאוריה וקריפטוגרפיה ומעבדה לחקר של לוויינים זעירים וכלים אוטונומיים. במחלקה מתבצעת פעילות מחקרית ענפה מול קבוצות מחקר וחברות מובילות בארץ ובעולם. כמו כן, המחלקה עורכת פעילות מחקרית מול גופים ביטחוניים וכן מול משרד המדען הראשי. במסגרת התואר השני בהתמחות זו הסטודנטים יכולים להיחשף לתחום הסייבר ובפרט לשימוש במאמן הסייבר של האוניברסיטה, אשר מאמן את הסטודנטים ומספק להם כלים מקצועיים מגוונים להתמודדות מול תקיפות סייבר ולהתגוננות יעילה מפניהן.
- קראו עוד על תואר שני במתמטיקה
- קראו על תנאי קבלה לתואר שני במתמטיקה
מתכונת הלימוד
בשתי מגמות הלימוד בתואר השני במתמטיקה יישומית ומדעי המחשב, ניתן ללמוד במסלול ללא תזה או במסלול עם כתיבת תזה. היקפה של התכנית לתואר שני הוא כשנתיים.
תנאי קבלה
תנאי הקבלה לתואר שני במתמטיקה הינם:
- תואר ראשון במתמטיקה בממוצע 85 ומעלה.
- תואר ראשון בהנדסה או במדעים מדויקים בממוצע 85 ומעלה, וגם דרישות לקורסי השלמה.
- פטור באנגלית אקדמית.
- קורסי ההשלמה יינתנו בהתאם להחלטת וועדת הקבלה המחלקתית, ויש לסיימם בממוצע הנקבע על ידי הוועדה.
- ציון 110 ומעלה במבחן יע"ל למועמדים אשר סיימו תואר ראשון בשפה שאיננה עברית.
תעודה
לסטודנטים אשר משלימים בהצלחה את כל הדרישות בתכנית מוענק תואר שני M.Sc. על ידי אוניברסיטת אריאל בשומרון.
- קראו על תואר שני במדעים מדויקים