רוצה פרטים על תנאי קבלה - תואר שני במתמטיקה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה לתואר שני במתמטיקה

רוצה לדעת על תנאי קבלה - תואר שני במתמטיקה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני במתמטיקה - תנאי קבלה


רוצים להתקבל לתואר שני במתמטיקה?


עבור מי שמעוניינים במחקר מדעי ומתמטי, תואר שני במתמטיקה הוא צעד חשוב לקראת תחילתה של קריירה מחקרית. מסלולי התואר השני מאפשרים לסטודנטים להעמיק במחקר של תופעות מתמטיות שונות ולרוב גם לבחון את ההקשר בין עולם המתמטיקה לתחומים נוספים כגון מחשבים, טכנולוגיה, ואף כלכלה והתנהגות.


כדי להתקבל לתואר שני במתמטיקה במוסדות הלימוד השונים ברחבי הארץ, הדרישה היא בדרך כלל להצגת תואר ראשון במתמטיקה או בענפים משיקים במדעים המדויקים (כגון מדעי המחשב, הנדסה או סטטיסטיקה). הממוצע הנדרש משתנה ממוסד אחד למשנהו ונע בין 80 - 85. במקרים מסוימים גם מי שאינם עומדים ברף זה יכולים להתקבל, לפי שיקולי ועדות, בהתאם לניסיון מתמטי רב או לאחר מעבר קורסי השלמה.

 

שימו לב, תנאי הקבלה משתנים מעת לעת. אנו ממליצים לכם לפנות הישר אל המוסדות כדי לקבל את הפרטים המדויקים ביותר לגבי תנאי קבלה. כל המסתמכים על המידע בעמוד זה עושים זאת על אחריותם האישית.

 


אוניברסיטת חיפה


לתואר השני במתמטיקה באוניברסיטת חיפה יכולים להתקבל בעלי תואר ראשון במקצועות המתמטיקה בממוצע של 80 ומעלה, לבוגרי מסלולים דו חוגיים יש צורך בממוצע של לא פחות מ - 76. כדי להתקבל למסלול המחקרי עם כתיבת תזה יש צורך בציון ממוצע של 85 ומעלה. קבלת מועמדים מותנית גם באישורה של ועדת הקבלה של החוג.


הטכניון


לתואר השני במתמטיקה בטכניון מתקבלים מועמדים בוגרי לימודי מתמטיקה או מקצועות מדעיים משיקים בממוצע 85 ומעלה. כדי להתקבל לתואר השני במתמטיקה שימושית יש צורך בממוצע של לפחות 87 בתואר הראשון. מי שאין בידיהם רקע מספק בתחום המתמטיקה במסגרת התואר הראשון (קורסים כגון אנליזה נומרית, תורת השדות, משוואות דיפרנציאליות חלקיות וטופולוגיה) נדרשים ללמוד קורסים אלה כקורסי השלמה.


אוניברסיטת בן-גוריון


לתואר השני במתמטיקה באוניברסיטת בן-גוריון מתקבלים בוגרי לימודי מתמטיקה בממוצע של לפחות 80. לתואר השני במתמטיקה יישומית ותעשייתית מתקבלים בוגרי לימודי מתמטיקה, לימודי מדעי המחשב, לימודי פיזיקה או לימודי סטטיסטיקה שעומדים בתנאי הפקולטה. מי שמעוניינים להתקבל לתואר השני במתמטיקה ומחשבים צריכים להציג תואר במתמטיקה ומדעי המחשב מאוניברסיטת בן-גוריון או תכנית מקבילה בממוצע 80 ומעלה. בכל המסלולים, יש צורך לעיתים בקורסי השלמה.


אוניברסיטת תל-אביב


כדי להתקבל לתואר השני במתמטיקה באוניברסיטת תל-אביב על המועמדים להיות בוגרי לימודי מתמטיקה, לימודי מדעים מדויקים או לימודי הנדסה לתואר B.Sc. בממוצע ציונים של לפחות 80. הקבלה נעשית לפי שיקוליה והחלטתה של ועדת קבלה של האוניברסיטה, אשר רשאית במקרים מסוימים להתנות קבלה בקורסי השלמה.


אוניברסיטת בר אילן


מי שמעוניינים להתקבל לתואר שני במתמטיקה באוניברסיטת בר אילן נדרשים להציג תואר ראשון במתמטיקה (משני או מורחב) בממוצע של 84 ומעלה. במקרים מסוימים בהם המועמדים אינם עומדים ברף הציונים אך מחזיקים ברקע מתמטי משמעותי יכולים להתקבל בכפוף לשיעורי השלמה.


האוניברסיטה העברית


לתואר השני במתמטיקה באוניברסיטה העברית מתקבלים בוגרי לימודי מתמטיקה בחוג רגיל או מורחב, בממוצע ציונים של לפחות 85. בוגרי לימודים במוסדות שאינם האוניברסיטה העברית נדרשים להציג השלמת קורסים שונים בתחום המתמטיקה או לחלופין ללמוד אותם כקורסי השלמה במהלך השנה הראשונה (אלה כוללים קורסים כתורת הקבוצות, מבוא ללוגיקה, מבנים אלגבריים, תורת ההסברות ומשוואות דיפרנציאליות). כמו כן, כל המועמדים צריכים להציג פטור אוניברסיטאי בשפה האנגלית.


מכון ויצמן


מי שברצונם להתקבל לתואר השני במתמטיקה במכון ויצמן נדרשים להיות בוגרי לימודי מדעים מדויקים לתואר B.Sc. בממוצע של מעל 85. מי שמציגים מכתבי המלצה מגורמים מקצועיים ואקדמיים יכולים לקבל יתרון.


אוניברסיטת אריאל בשומרון


במסגרת תנאי הקבלה לתואר השני במתמטיקה יישומית באוניברסיטת אריאל בשומרון, על המועמדים להיות בוגרי לימודי מדעי המחשב ומתמטיקה, או לימודי הנדסה בממוצע 85 ומעלה. בוגרים בעלי ממוצע שבין 80 - 85, בוגרי מדעים מדויקים בממוצע 85 ומעלה ומי שחורגים מהתנאים לעיל נדרשים לקורסי השלמה כדי להתקבל.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה - תואר שני במתמטיקה?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה - תואר שני במתמטיקה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
לימודי תואר שני במתמטיקה מצריכים תואר ראשון Bsc?
תואר שני במתמטיקה בפתוחה
תואר שני במתמטיקה עם תזה
תואר שני במתמטיקה - אפשרויות תעסוקה
תואר שני במתמטיקה יישומית אחרי תואר ראשון בהנדסה אזרחית
רישום לתואר שני במתמטיקה - האם עוד אפשרי?
תואר שני במתמטיקה אחרי לימודי כלכלה