מדעי הרוח הדיגיטליים באוניברסיטה הפתוחה

שירות אישי - צור קשר
מדעי הרוח הדיגיטליים באוניברסיטה הפתוחה

מדעי הרוח הדיגיטליים באוניברסיטה הפתוחה


באוניברסיטה הפתוחה ניתן ללמוד במסלול לימודי מדעי הרוח הדיגיטליים. זהו מסלול התמחות שבו יכולים לבחור סטודנטים למדעי הרוח ובו לרכוש כלים ותובנות להתבוננות ביקורתית על תחומי הלימוד והמחקר שלהם.


מדעי הרוח הדיגיטליים מתייחסים למקבץ של תחומי דעת אשר חווים פריחה באקדמיה לאחרונה. כיום התובנה מתחדדת כי מחקר בתחומי מדעי הרוח נדרש להתבצע באמצעות כלים כמותיים וחישוביים, מה שמאפשר העמקה וייעול של המחקר. תובנה זו מתחדדת בעידן שבו מושאי המחקר ובהם תמונות וטקסט הופכים היום לזמינים יותר בפורמטים דיגיטליים. ביצוע מחקר בסביבה דיגיטלית מאפשר לדון בדרכים חדשות בשאלות מחקר קיימות, וכן מאפשר העלאה של שאלות מחקריות חדשות שלא ניתן היה להתמודד איתן באמצעות שיטות מסורתיות במדעי הרוח.

 

מה לומדים?


את מקבץ מדעי הרוח הדיגיטליים ניתן ללמוד כחלק מן התכניות הבאות באוניברסיטה הפתוחה:

 

  • לימודי מדעי הרוח לתואר ראשון במסלול מדעי הרוח הדיגיטליים
  • לימודי מדעי הרוח והחברה לתואר ראשון במסלול מדעי הרוח הדיגיטליים
  • חטיבת מדעי הרוח הדיגיטליים כחלק מלימודים לתואר ראשון עם חטיבה בתחומים היסטוריה, פילוסופיה, ספרות, קולנוע.

 

הסטודנטים במסלול מדעי הרוח הדיגיטליים רוכשים תובנות וכלים למבט ביקורתי על תחומי הלימוד, בגישה כמותית וחישובית.


במהלך לימודיהם במסלול מפתחים אוריינות חישובית, מתמטית וטכנולוגית בעזרתה ניתן להבין כיצד פועלות מערכות דיגיטליות. כמו כן בוחנים כיצד ניתן לנהל שיח עם עמיתים מתחום מדעי המחשב לצורך ייזום פיתוח כלים תומכי מחקר. בעזרת המפגש בין מדעי המחשב ומדעי הרוח ניתן לעבד מושאי מחקר בכמויות גדולות במיוחד ולשנות את הפרספקטיבה המחקרית שעד כה התבססה בעיקר על פרשנות אנושית.


תחום מדעי הרוח הדיגיטליים מקיים זיקה גם לתחום מדעי החברה, שבו מוכרת שניות איכותנית כמותנית. הסטודנטים במסלול זה יכולים לעשות שימוש במעבדת המדיה הדיגיטלית של האוניברסיטה הפתוחה ובה להיפגש עם חוקרים מתחומי מדעי הרוח והחברה ומדעי המחשב.

 

כמה זמן לומדים?


הלימודים באוניברסיטה הפתוחה נערכים במתכונת גמישה, המותאמת גם לאנשים עובדים. הסטודנטים יכולים לתכנן את קצב הלימוד בהתאם לצורכיהם וגם לבחור קורסים בהתאם ללוח הזמנים האישי. כמו כן, באפשרותם לבחור מבין עשרות מרכזי לימוד בפרישה ארצית.


הלימודים מתבססים על שילוב בין מפגשים פרונטליים להנחיה במרכזי הלימוד, לבין לימוד מקוון מרחוק בסיוע טכנולוגיות דיגיטליות.

 

נושאי הלימוד


בין הקורסים הנלמדים במסלול:

 

  • יסודות ויישומים בחקר השפה
  • מתמטיקה ותכנות למדעי הרוח
  • מחקר טקסטואלי בעידן הדיגיטלי
  • ועוד


מהם תנאי הקבלה?


כדי להתקבל ללימודים באוניברסיטה הפתוחה אין דרישה להצגת ציונים בבגרויות או ציון פסיכומטרי. הערכת הסטודנטים נעשית על סמך ההישגים במהלך הלימודים עצמם ולא על פי רקע קודם, וזאת כדי לסייע להנגיש את האקדמיה למגוון רחב של אוכלוסיות.

 

איזו תעודה מקבלים?


התואר המוענק משתנה בהתאם למסלול הלימודים הנבחר. בתכנית לתואר ראשון במדעי הרוח במסלול מדעי הרוח הדיגיטליים מקבלים הבוגרים תואר בוגר BA במדעי הרוח במסלול מדעי הרוח הדיגיטליים. בתואר הראשון במדעי הרוח והחברה במסלול זה זכאים הבוגרים לתואר ראשון BA בוגר מדעי הרוח והחברה במסלול מדעי הרוח הדיגיטליים. במקרים שבהם סטודנטים הלומדים חטיבה כחלק מן התואר הראשון בתחומים השונים, חטיבת מדעי הרוח הדיגיטליים מצויינת על גבי גיליון הציונים ולא מופיעה בתעודת הבוגר.

 

על מוסד הלימוד


באוניברסיטה הפתוחה ניתן לקחת חלק במגוון רחב של מסלולי לימוד לתואר ראשון ושני. ניתן ללמוד את מקצועות מדעי הרוח, חברה, מדעים והנדסה במסגרת מחלקות אקדמיות שונות ובהן מחלקה למתמטיקה ומדעי המחשב, לניהול וכלכלה, לחינוך ופסיכולוגיה, למדעי הטבע והחיים, להיסטוריה פילוסופיה ומדעי היהדות ועוד. ישנה אפשרות לשילוב מקצועות במסגרת לימודים דו חוגיים או חטיבות במסגרת התואר.

למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה הפתוחה
עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה הפתוחה