אפיק מעבר ללימודי עבודה סוציאלית מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטה העברית

שירות אישי - צור קשר
אפיק מעבר ללימודי עבודה סוציאלית מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטה העברית

אפיק מעבר ללימודי עבודה סוציאלית מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטה העברית בירושלים


לימודי עבודה סוציאלית נחשבים לאחד המקצועות המבוקשים בתחומי הרווחה ומדעי החברה. תנאי הקבלה ללימודים אלה לרוב כוללים דרישה לתעודת בגרות מלאה בממוצע גבוה וציון גבוה למדיי בפסיכומטרי. יחד עם זאת, גם מועמדים שאין ברשותם הציונים הנדרשים יכולים במקרים מסוימים להתקבל ללימודים - דרך תכנית אפיק המעבר.


במסגרת אפיק המעבר לעבודה סוציאלית מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטה העברית, סטודנטים שאינם עומדים בתנאי הקבלה לעבודה סוציאלית יכולים להתחיל את הלימודים במקבץ קורסים ייעודי של האוניברסיטה הפתוחה ולהמשיך את התואר בבית הספר לעבודה סוציאלית ורווחה חברתית של האוניברסיטה העברית. אפיק המעבר מתקיים במסלול גמיש במיוחד, שמאפשר ללמוד מבלי לשנות את מקום המגורים ובמתכונת שמתאימה לשילוב עם עבודה.


תכנית הלימודים


הסטודנטים שלוקחים חלק בתכנית אפיק המעבר צריכים להשלים מקבץ קורסים שנוגעים בענפי היסוד של העבודה הסוציאלית ותחומים נוספים במדעי החברה. הקורסים מקבילים לאלה הנלמדים בשנה א' באוניברסיטה העברית ובמהלכם מכירים מושגים בסיסיים בפסיכולוגיה, בסטטיסטיקה ובשיטות מחקר.


המקבץ הנדרש באפיק המעבר כולל את הקורסים הבאים:

 

קורס באוניברסיטה הפתוחה קורס מקביל באוניברסיטה העברית
מבוא לסטטיסטיקה למדעי החברה א' עיבוד נתונים
מבוא לפסיכולוגיה פסיכולוגיה - מושגי יסוד
אישיות - מחקר ותיאוריה מושגי יסוד בתורת האישיות
מבוא לחשיבה חברתית סוגיות סוציולוגיות בחברה ובמגדר
פסיכולוגיה חברתית  פסיכולוגיה חברתית 

 

יש לציין כי לימודי עבודה סוציאלית אינם נערכים באוניברסיטה הפתוחה וניתן ללמוד בה רק בקורסים שמאפשרים מעבר

לאוניברסיטה העברית במסגרת אפיק המעבר. מי שמשלימים את אפיק המעבר ומסיבות שונות אינם מעוניינים להמשיך אל האוניברסיטה העברית יכולים ללמוד במגוון מסלולים נוספים לתואר ראשון שנערכים באוניברסיטה הפתוחה, כגון לימודי פסיכולוגיה, לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, לימודי חינוך, לימודי ניהול לתואר ראשון ועוד.


מתכונת הלימוד


במהלך לימודיהם באפיק המעבר, הסטודנטים יכולים להתאים את מתכונת הלימוד לצורכיהם בהתאם לגישת הלימודים של האוניברסיטה הפתוחה. לפי שיטה זו, שמתאימה במיוחד לאנשים עובדים, הסטודנטים יכולים לקבוע את קצב הלמידה וגם לבחור את מקום הלימודים מבין עשרות מרכזי לימוד בפרישה ארצית. הלימודים משלבים מפגשים פרונטליים להדרכה במרכזי הלימוד יחד עם למידה מקוונת שאותה הסטודנטים יכולים לבצע מכל מקום בסיוע של טכנולוגיות למידה.


תנאי קבלה


אין צורך בציון בפסיכומטרי או בתעודת בגרות מלאה כדי להתקבל ללימודים באפיק המעבר. באוניברסיטה הפתוחה מקבלים מועמדים ללא תלות ברקע הלימודי הקודם שברשותם, היא מתמקדת בהישגים של הסטודנטים במהלך אפיק המעבר עצמו. באופן זה יכולות להתקבל ללימודים מגוון של אוכלוסיות.


המשך הלימודים


סטודנטים שמתקבלים ללימודי עבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית מתחילים ללמוד בשנה א' במעמד מיוחד. הם צריכים להשלים קורסים מעשיים וקורסי חובה הנלמדים בשנה א', כמו כן הם לומדים בתכנית מיוחדת שבה ישנה אפשרות לשלב גם כמה קורסים משנה ב' באישור מיוחד. אחרי שנת השלמה זו הסטודנטים יכולים להמשיך ללמוד בבית הספר כסטודנטים מן המניין.


כדי להתקבל לבית הספר כסטודנטים לשמה א' יש לסיים בממוצע של לפחות 90 בכל הקורסים ולהציג ציון 70 ומעלה בכל קורס. כאמור השנה הראשונה לסטודנטים אלה מתקיימת במעמד מיוחד, הקורסים שהם נדרשים להשלים כוללים: מבוא למדינת רווחה א', מבוא למדינת רווחה ב', מבוא לעבודה סוציאלית א', מבוא לעבודה סוציאלית ב', מעורבות חברתית, האדם במשפחה א', האדם במשפחה ב', כתיבה מדעית ועיונית, יסודות משפט וזכויות אדם, מינהל וארגון בשירותי הרווחה, מושגי יסוד בכלכלת רווחה, היכרות עם הקהילה, התמודדות עם מצבי חירום וטראומה, שיטות מחקר כמותניות.


נוסף על כך, המועמדים חייבים להשלים את דרישות האנגלית האקדמית לפני ההרשמה והמעבר לאוניברסיטה העברית, דרך קורסים מתאימים באוניברסיטה הפתוחה או מבחן סיווג באנגלית. הרמה הנדרשת היא לפחות מתקדמים ב' באנגלית.

למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה הפתוחה
עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה הפתוחה