רוצה פרטים על מדעי הרוח הדיגיטליים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי מדעי הרוח הדיגיטליים

רוצה לדעת על מדעי הרוח הדיגיטליים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי מדעי הרוח הדיגיטליים לתואר ראשון

 

ענף מדעי הרוח הדיגיטליים תופס תאוצה משמעותית במחקר בעשורים האחרונים. מדובר על תחום מחקר שבו מתמקדים באופן שבו כלים טכנולוגיים יכולים לקדם את המחקר בתחומים ההומניים, החוקרים בוחנים את הקשר בין טכנולוגיה לבין תחומי הרוח ומשתמשים באלגוריתמים, תוכנות וכלים נוספים כדי לפתח ולשכלל את האופן שבו אנחנו מבינים את עולם הרוח. בעידן הדאטה, שבו כמויות הנתונים הולכות ומתרבות בקצב מהיר, גופי מחקר, מוזיאונים, ספריות וגופים נוספים נדרשים לשיטות מתקדמות וחדשניות כדי לשמר את הדאטה הקיים ולעבד אותו ביעילות. ניתן להשתמש בכלים מתחום מדעי הרוח הדיגיטליים למטרות אלה וכך לסייע לבניית מאגר ידע איכותי לעתיד. במקביל, משתמשים החוקרים בכלים אלה כדי לבחון בעין חדשנית ממצאים ארכיאולוגיים, יצירות אמנות, טקסטים היסטוריים ואפילו שפות.


המעוניינים להיחשף לענף חדשני זה יכולים ללמוד אותו במסגרת תואר ראשון. לעיתים הלימודים מתקיימים כחטיבה או התמחות במסגרת תואר במדעי הרוח או מדעי החברה. במקרים אחרים מדובר במסלול אינטרדיסציפלינרי שבו לומדים קורסים ממספר ענפי ידע, בהם מערכות מידע ומקצועות הומניים שונים.


במסגרת מאמצי המועצה להשכלה גבוהה לחזק את תחום מדעי הרוח בישראל, פועלים לקידום של שיתופי פעולה בין תחומים ודיסציפלינות. אחד הצעדים שהוצעו היה עידוד מחקר בתחום מדעי הרוח הדיגיטליים ויצירה של שיתופי פעולה עם תחום המחשבים, כדרך לקדם את התחום בארץ. דרך תכניות אלה שואפים לאפשר פיתוח של תוכנות וכלי מחקר חדשניים שיכולים לתרום לשיח המחקרי ולתעשייה בארץ.


למי מתאימים הלימודים?


המסלול מיועד למתעניינים בתחומי הרוח והתרבות, שברצונם לפתח במקביל ידע וכלים להשתלבות בקריירה בהייטק כדי לפתוח הזדמנויות תעסוקה מבוקשות. הוא יכול להתאים למי שברצונם להשתלב בתפקידים טכנולוגיים בענפי ניתוח ועיבוד המידע, וכן למי שברצונם להמשיך למחקר. בשל אופיו המשולב של המסלול, הוא מתאים למי שמחזיקים בכישורים הומניים וריאליים כאחד.


מה לומדים?


במהלך לימודיהם הסטודנטים מפתחים מיומנויות ניתוח מידע, חשיבה כמותית, יכולות חישוביות ונקודת מבט ביקורתית על נקודת ההשקה שבין רוח וטכנולוגיה. הדגש הוא על אפשרות להשתמש בכלים טכנולוגיים כדי לקדם ולפתח מחקרים בתחומי הרוח.


הם נחשפים לכלים חישוביים, מתמטיים וטכנולוגיים המשמשים לניתוח והבנה של מערכות דיגיטליות מתקדמות. כמו כן, דנים בתהליכי העיבוד של כמויות דאטה גדולות לצורכי מחקר ובוחנים דרכים לניהול מחקרים משותפים עם חוקרים מתחומי המחשבים לצורך פיתוח של כלים למטרות מחקריות. נוסף על כך, הם דנים בסוגיות חישוביות ופילוסופיות וכן סוקרים אתגרים אתיים רלוונטיים.

 

כמה זמן לומדים?


משך הלימודים הוא כשלוש שנים. במרבית המוסדות לומדים במתכונת יום מלאה, בין 4 - 5 ימים בשבוע. עם זאת ישנם מוסדות שבהם הלימודים מתקיימים במתכונת גמישה יותר וניתן להתאימם לשילוב עם עבודה. לעיתים משולבת גם למידה מקוונת במהלך התואר.


התכניות כוללות קורסים עיוניים ומעשיים, סמינרים וקורסי בחירה. לעיתים הסטודנטים עורכים גם פרויקטים שבהם מתנסים בפיתוח וניתוח של מערכות מידע בשיתוף והדרכה של מומחים מן התעשייה.

 

נושאי לימוד


הנושאים הנלמדים משתנים בין המוסדות, הנה כמה מן הקורסים הנכללים בתכניות אלה:

 

  • אוספים כמידע
  • תכנות בשפת פייתון
  • עיבוד מידע היסטורי
  • מסחר בעת העתיקה
  • יישומים בחקר השפה
  • חקר טקסטים ממוחשבים
  • ועוד

 

מהם תנאי הקבלה?


במרבית המקרים, קבלת מועמדים למסלול נעשית על סמך ציון ההתאמה (או ציון משוקלל) המבוסס על ממוצע הבגרויות והציון בפסיכומטרי. הציון הממוצע הוא בדרך כלל כ - 680 ומעלה, אולם ייתכנו מוסדות שבהם נדרש ציון גבוה או נמוך יותר.


מכיוון שמדובר במסלול עם אופי כמותי ומדעי, המועמדים נדרשים גם לציון גבוה בבגרות במתמטיקה, ברמת 5 או 4 יחידות לימוד.
במקרים שבהם מדובר בהדגש שבו ניתן לבחור בשנה מתקדמת של התואר, קבלת מועמדים נעשית על סמך ממוצע ציונים בשנים הקודמות של התואר, וכן על סמך ראיונות אישיים.

 

 

איזו תעודה מקבלים?


סוג התעודה משתנה ממוסד למוסד. בחלק מן המוסדות מעניקים לבוגרים תואר ראשון B.Sc. ובאחרים תואר BA. כאשר מדובר במסלול או התמחות, התחום אינו מצויין במקרים מסוימים על גבי התואר אלא בגיליון הציונים.


היכן לומדים?

 

  • האוניברסיטה הפתוחה (מרכזי לימוד בפרישה ארצית): באוניברסיטה הפתוחה מוצע תחום זה במסלול התמחות שבו בוחרים סטודנטים למדעי הרוח. כמו כן, ניתן ללמוד מסלול בתחום במסגרת לימודי מדעי הרוח והחברה או חטיבה בתחום זה במסגרת תואר ראשון עם חטיבה בתחומים כגון פילוסופיה, ספרות או היסטוריה. הלימודים מתקיימים במתכונת גמישה המשלבת בין לימודים פרונטליים במרכזי לימוד בערים שונות בארץ לבין למידה מקוונת מרחוק.

 

  • אוניברסיטת חיפה: לימודים בתחום זה מתקיימים במתכונת חד חוגית. הסטודנטים יכולים להתמקד בתחומים שונים לבחירתם כגון היסטוריה, פילוסופיה, לימודי אסיה, אמנות, לשון עברית, ספרות, מקרא ועוד. כמו כן נדרשים לימודי החובה של החוג למערכות מידע.

 

  • האוניברסיטה העברית (ירושלים): באוניברסיטה העברית מציעים הדגש המיועד לסטודנטים בשנה ב' לחוגי הפקולטה למדעי הרוח. הסטודנטים לומדים במסלול חג חוגי או דו חוגי ויכולים לצבור נקודות במשך ארבעה סמסטרים. הלימודים כוללים תשתית תיאורטית, כלים חישוביים והתמחות נושאית.


מהן אפשרויות התעסוקה?


כאמור, אחת ממטרות תואר זה היא לסייע לסטודנטים לסלול דרך להשתלבות בקריירה בהייטק.


בוגרי המסלול יכולים להשתמש בידע שברשותם בתחום הניהול של כמויות דאטה גדולות כדי להשתלב במשרות המתמקדות בעיבוד נתונים, כריית מידע, ניתוח מערכות מידע ותפקידים משיקים בחברות הייטק וסטארט אפים טכנולוגיים.


נוסף על כך, הם יכולים להשתלב בתפקידים שונים במסגרות כגון ארכיונים, ספריות, מוזיאונים, ארגוני תרבות ומורשת וכן באוניברסיטאות, שבכולם נדרשים שירותי אחסון, מיון וטיפול בדאטה מקצועית לצורכי מחקר ופעילות תיעוד.


אחת המגמות המשמעותיות בהייטק, עם עליית כמויות הדאטה, היא ההבנה של חברות כי יש לשלב טכנולוגיות עם מיומנויות אנושיות כדי לשגשג. כדי להתמודד עם בעיות ודילמות שנוגעות לבינה מלאכותית, למידת מכונה וענפים משיקים יש צורך להבין את היחסים שמתקיימים בין האדם לתוכנה, וכן נדרשים עובדים ששולטים במיומנויות רכות ויכולות חשיבה יצירתית. בחברות רבות מבינים כדי יש צורך בשילוב בין טכנולוגיה לאנשים כדי להתמודד עם אתגרי העתיד ולייעל את השימוש במידע. תובנות אלה רק מעלות את הצורך בבוגרי מדעי הרוח בתעשיית ההייטק וההערכות הן כי דרישה זו תמשיך לעלות בעתיד הקרוב.


תואר שני בתחום


אפשרות נוספת העומדת בפני בוגרי התואר הראשון היא להמשיך לתארים מתקדמים ולפנות למחקר באקדמיה ובגופים נוספים (לשם כך יש לבחור בתואר שני מחקרי עם תזה).


בחלק מן המוסדות מוצע תחום זה כהתמחות במסגרת תואר שני בתחום מדעי המידע. במסגרת התואר השני ניתן לרכוש כלים מתקדמים לניתוח של מאגרי מידע גדולים בכלים של דיגיטציה. הסטודנטים לומדים כיצד ניתן להשתמש בכלים כגון ביג דאטה ובינה מלאכותית כדי לקדם את המחקר בתחומי התרבות האנושית.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מדעי הרוח הדיגיטליים?

רוצה לדעת יותר על מדעי הרוח הדיגיטליים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד מדעי הרוח הדיגיטליים
שאלות הגולשים בנושא
מדעי רוח דיגיטליים תואר שני