תנאי קבלה - האוניברסיטה הפתוחה
איך מתקבלים ללימודים באוניברסיטה הפתוחה?
האוניברסיטה הפתוחה היא מוסד אקדמי שמציע מגוון רחב של תכניות לתואר ראשון ולתארי מוסמך המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה. האוניברסיטה הפתוחה מתייחדת בשיטות למידה מתקדמות שמשלבות לימודים מקוונים בשילוב טכנולוגיות יחד עם מפגשים פרונטליים להדרכה, כאשר הסטודנטים יכולים לבחור מבין למעלה משישים מרכזי לימוד שפרושים בכל הארץ. באופן זה, ניתן לבנות את הלימודים באופן גמיש וכך לשלב אותם בהצלחה עם עבודה וחיי משפחה, מבלי להתפשר על איכות הלימודים.
היום לומדים בה למעלה מ - 45,000 סטודנטים מכל רחבי הארץ בתכניות הלימוד השונות. מדי שנה, היא מעמידה יותר מ - 4,000 בוגרים במסלולים הרבים לתואר ראשון ושני.
בדומה לשאר האוניברסיטאות בארץ, האוניברסיטה הפתוחה מושתתת על הקנייה של השכלה אוניברסיטאית מוקפדת לסטודנטים שלה ועל קידום מצוינות מחקרית של הסגל האקדמי שפועל בה. גישה זו משלבת בין חתירה למצוינות אקדמית ומדעית לבין חדשנות בהוראה ופתיחות למבקשים ללמוד בה.
- מה הסיכויים שלכם? קראו הכל על תנאי קבלה
- קראו גם על תנאי קבלה לתואר ראשון
הקבלה לאוניברסיטה הפתוחה
אחת ממטרותיה העיקריות של האוניברסיטה הפתוחה היא להנגיש השכלה אקדמית לכל מי שמעוניינים ללמוד. כך לא נדרש מהמועמדים ללימודים להציג את ההישגים הלימודיים הקודמים שלהם אלא להוכיח את היכולת שלהם בזמן התואר עצמו. חשוב להדגיש שהלימודים מחייבים את הסטודנטים להיות בעלי משמעת עצמית וכוח רצון ולהשקיע בכל המטלות הלימודיות.
אין צורך להציג תעודת בגרות מלאה או את הציון בפסיכומטרי וגם לא לעבור מכינות כדי להתקבל.
משום כך, יכולים ללמוד באוניברסיטה הפתוחה סטודנטים וסטודנטיות ממגוון רחב של אוכלוסיות. אלה כוללות, למשל, חיילים בזמן שירותם הצבאי וחיילים משוחררים, בני נוער בזמן הלימודים בתיכון, אנשים עובדים, הורים ומועמדים נוספים שאין בידיהם השכלה רשמית קודמת. מוסד הלימוד שואף להנגיש את הלימודים למגוון רחב של קהלים, בכל רחבי הארץ, לרבות באזורי פריפריה חברתית וגיאוגרפית.
יש לציין כי תנאי הקבלה לתואר שני באוניברסיטה הפתוחה דומים לאלו של מוסדות אקדמיים אחרים בישראל ומצריכים הצגת ציונים של 80 ומעלה בתואר הראשון ודרישות נוספות כגון פטור בשפה האנגלית וראיונות קבלה.
- קראו עוד על תואר ראשון ללא בגרות
- קראו גם על תואר ראשון בלי פסיכומטרי
מסלולי לימודים באוניברסיטה הפתוחה ומתכונתם
האוניברסיטה הפתוחה מציעה מסלולים רבים לתואר ראשון (תואר בוגר BA או B.Sc.). בין התחומים שנלמדים בה אפשר לכלול את מדעי החברה, מדעי הרוח, מדעים מדויקים ומדעי הטבע והחיים. המסלולים שנלמדים כוללים לימודי מדעי המדינה, לימודי מדעי המחשב, לימודי סוציולוגיה, לימודי פיזיקה, לימודי מתמטיקה, לימודי כימיה, לימודי הנדסת תוכנה, לימודי הנדסת תעשייה וניהול ושלל מסלולים נוספים.
כחלק משיטת הלימוד הגמישה שמנהיג מוסד הלימוד, הסטודנטים יכולים לבחור אם לסיים את התואר בתקופה של כשלוש שנים (בדומה למוסדות אקדמיים אחרים) או לפרוש אותו על פני פרק זמן ארוך יותר בהתאם לצורכיהם האישיים. כמו כן, השיטה מאפשרת ללמוד בכל זמן ומכל מקום וגם לבחור את מקום הלימודים מבין מרכזי הלימוד באזורים השונים בארץ ואף לשלב בין כמה מהם. האוניברסיטה מציעה לסטודנטים ייעוץ והדרכה אישיים, לכל אורך תקופת לימודיהם.