תואר שני בהיסטוריה MA באוניברסיטה הפתוחה
היסטוריה של מפגשים בין תרבויות
באוניברסיטה הפתוחה מתקיימת תכנית לתואר שני בהיסטוריה, אשר בוחנת את ההיסטוריה של קבוצות אתניות, דתיות ומעמדיות בשלל תקופות ואזורים, תוך התמקדות באופי של המפגשים ביניהן ולהשפעות מפגשים אלה על דפוסי מוביליזציה ותקשורת, על כוחות פוליטיים וכלכליים, על התפתחותן של שפות והיבטים רבים נוספים.
במוסד הלימוד סבורים שדרך הבנה של שורשי ההיסטוריה, ההשכלה והתרבות ניתן להבין באופן מעמיק יותר תהליכים בהווה ואף בעתיד. כך המחלקה להיסטוריה, מדעי היהדות ופילוסופיה שמה דגש על הבנה והצגה של טקסטים ומקורות משפיעים משלל תקופות.
תכנית הלימודים
תכנית התואר השני בהיסטוריה כוללת שלוש מגמות התמחות: היסטוריה של המזרח התיכון בעת החדשה, היסטוריה רב - תרבותית והיסטוריה של עם ישראל. הקורסים המגוונים בתכנית זו שמים דגש על גישה רב תרבותית ושילוב עם דיסציפלינות נוספות.
במהלך התכנית לתואר שני, הסטודנטים זוכים להשכלה היסטורית מעמיקה ורחבה כאחד וכן להכשרה יסודית בתחומי המחקר ההיסטורי. הם עורכים היכרות מתקדמת עם מערכת השיטות והכללים של הדיסציפלינה ומפתחים יכולת חשיבה היסטורית עצמאית וביקורתית ומבינים באופן מעמיק את תהליך המחקר ההיסטורי. נוסף על כך, התכנית מעניקה ניסיון מעשי במחקר אקדמי עצמאי בתחומי ידע רבים ומגוונים, לפי תחומי הידע המעניינים את הסטודנטים.
- מתעניינים בתולדות ישראל? קראו גם על תואר שני בהיסטוריה של עם ישראל
מתכונת הלימוד
הסטודנטים בתכנית זו הם הקובעים בעצמם את קצב הלימוד. בכל אחת מן המגמות בתכנית הסטודנטים יכולים לבחור בין מסלול מחקרי שכולל כתיבת עבודת תזה לבין מסלול עיוני, ללא עבודת תזה. שני המסלולים בנויים מקורסי תשתית ומקורסי התמחות במגמות השונות. במקרים מסוימים, הסטודנטים נדרשים ללמוד בקורסי השלמה, לפי הרקע האקדמי הקודם שלהם. במסלול המחקרי, יש צורך בהוכחת ידע בשפה זרה שנייה, נוסף על השפה האנגלית.
- עם או ללא תזה? במה לבחור? קראו עוד על תואר שני מחקרי או עיוני
נושאי הלימוד
בין הנושאים שנלמדים במסגרת תכנית התואר השני אפשר למנות גם:
|
|
על מוסד הלימוד
האוניברסיטה הפתוחה היא מוסד לימוד להשכלה גבוהה אשר מציע מגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון ולתואר שני. הלימודים באוניברסיטה כוללים הרצאות פרונטאליות, הדרכות ולימודים מקוונים בשילוב טכנולוגיות מתקדמים, המאפשרים לסטודנטים ללמוד על פי צורכם ועל פי לוח הזמנים שלהם.
תנאי קבלה
כחלק מתנאי הקבלה, על המועמדים לתואר שני בלימודי תרבות להיות בעלי תואר ראשון, מכל התחומים, בממוצע ציונים של 80 לכל הפחות. מועמדים שברשותם תואר ראשון ללא רקע בתחום התרבות נדרשים לקחת חלק בלימודי השלמה במהלך התכנית.
תעודה
הסטודנטים אשר מסיימים את כל המטלות הנדרשות בתכנית, לרבות הגשת עבודת התזה או עבודות הסמינר, מקבלים תואר מוסמך MA בתרבות שמוענק מטעם האוניברסיטה הפתוחה.