תואר שני בממשל ומדיניות ציבורית באוניברסיטה הפתוחה

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בממשל ומדיניות ציבורית באוניברסיטה הפתוחה

תואר שני בממשל ומדיניות ציבורית M.A באוניברסיטה הפתוחה


באוניברסיטה הפתוחה ניתן ללמוד בתכנית לתואר שני בממשל ומדיניות ציבורית. תכנית זו מאפשרת לעובדים במגזר הציבורי והשלישי להעמיק את הידע והכלים שברשותם בתחום זה ולהכיר שלל תהליכים שמתחוללים בזירה הפוליטית והמדינית. בעזרת הידע והמיומנויות הנרכשות יכולים הסטודנטים לקדם את העשייה הציבורית שלהם בשלל מישורים.

 

מה לומדים?

 

התכנית לתואר שני בממשל הינה תכנית בין תחומית לתואר שני שבה הסטודנטים משלבים בין מספר עולמות ידע, בהם מדעי המדינה, כלכלה וסוציולוגיה. הם מתמקדים בנקודות ההשקה שבין הפוליטיקה לתחום המדיניות הציבורית. המסלול משלב קורסים יישומיים ותיאורטיים כאחד מתוך מטרה לסייע לעובדים בשירות הציבורי לשפר את האיכות המקצועית ולהעמיק את הידע המקצועי שברשותם.

 

הסטודנטים יכולים לבחור בין ארבעה מסלולים:

  • מסלול פרונטלי עם תזה.
  • מסלול פרונטלי ללא תזה.
  • מסלול מקוון ללא תזה (המסלול המקוון).
  • מסלול פרונטלי ללא תזה בהתמחות שלטון מקומי.

 

מה משך הלימודים ומתכונתם?

 

אורכה של התכנית לתואר שני הוא כשנתיים. בכל שנת לימוד נכללים שלושה סמסטרים. הנוכחות במפגשים הינה חובה, ויש צורך בנוכחות בלפחות 80% מן המפגשים. כל הקורסים נלמדים במתכונת הכוללת שישה מפגשים, היקף כל מפגש שלוש שעות.

 

סטודנטים המעוניינים במלגות לימוד לסיוע במימון עלויות שכר הלימוד יכולים להסתייע במלגות שונות המתאימות לתלמידי המסלול. באפשרותם להיעזר במלגת מפעל הפיס לעובדי השלטון המקומי, או במלגות קרן ידע לאקדמאים במדעי החברה ובמדעי הרוח.

 

 

אילו נושאים נלמדים במהלך התואר?

 

להלן חלק מן הנושאים הנלמדים בתכנית:

  • משפט ציבורי.
  • כלכלה ציבורית ופוליטית.
  • סוגיות במדיניות ציבורית.
  • שיטות וגישות במדעי המדינה לתואר שני.
  • ועוד.


מה הם תנאי הקבלה?


תכנית זו מתאימה למתעניינים בתהליכים אקטואליים בזירת המדיניות הציבורית והיא מיועדת בין היתר לעובדים ברשויות המקומיות, לעובדי מדינה, לעובדים בארגונים במגזר השלישי, ליועצים במנהל הציבורי, לעורכי דין ומשפטנים, לרואי חשבון, ולעובדים במסגרות שונות במגזר העסקי.


במסגרת תנאי הקבלה לתואר השני, על המועמדים להיות בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בממוצע של לפחות 80. סטודנטים שממוצע הציונים שלהם נמוך מ - 80 יכולים להתקבל לתכנית במעמד על תנאי. במקרים מסוימים, סטודנטים שהם בוגרי מקצועות שאינם בתחומי מדעי החברה או מדעי הרוח נדרשים ללמוד בקורסי השלמה. היקף קורסי ההשלמה הנדרשים נקבע על ידי האוניברסיטה הפתוחה בהתאם לרקע הקודם של המועמדים.


איזה תואר מקבלים?


סטודנטים המשלימים בהצלחה את הלימודים בתכנית זו זכאים לתואר שני M.A בממשל ומדיניות ציבורית מטעם האוניברסיטה הפתוחה. יש לציין כי מגמת ההתמחות בשלטון מקומי איננה מצוינת על גבי התואר השני, אלא נרשמת על מסמך נלווה לתואר המוסמך המאשר את השלמת ההתמחות.

 

על מוסד הלימוד


במסגרת התכנית הבינתחומית לתואר שני בדמוקרטיה, מתקיימת גם תכנית לתואר שני בלימודי דמוקרטיה בינתחומיים. תכנית זו מתמקדת בהעמקה של הידע והמודעות בדמוקרטיה והיא מתאימה לבעלי תפקידים ניהוליים, לפעילים חברתיים ולאנשי חינוך. כמו כן, באוניברסיטה הפתוחה מתקיימות תכניות נוספות לתואר שני המאפשרות להעמיק את הידע ומיומנויות המחקר. בין המסלולים הללו אפשר למצוא תואר שני בלימודי תרבות, תואר שני במנהל עסקים, תואר שני בהיסטוריה, תואר שני במינהל, מנהיגות ומדיניות בחינוך, תואר שני בחינוך - טכנולוגיות ומערכות למידה, ועוד.

למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה הפתוחה
עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה הפתוחה