אפיק מעבר ללימודי מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטת תל-אביב
לימודי מדעי המחשב פותחים בפני הסטודנטים דלת אל העולם העשיר והמגוון של תעשיית ההייטק והמחשוב. הם מקנים ידע מתמטי וכלים מתקדמים בתכנות ומאפשרים לפתח חשיבה מדעית וכמותית שחיונית לאנשי תוכנה בתעשייה של היום. כדי להתקבל ללימודים בדרך כלל יש צורך בתעודת בגרות מלאה ובה ציון גבוה במקצועות הריאליים, כגון בגרות בפיזיקה ובגרות במתמטיקה. כמו כן, יש צורך בציון גבוה בפסיכומטרי בדגש על הפן הכמותי בבחינה. עם זאת, גם מי שאינם עומדים בדרישות אלה יכולים להתקבל ללימודי מדעי המחשב במסגרת אפיקי מעבר ייעודיים.
מועמדים ללימודי מדעי המחשב שאינם עומדים בדרישות אוניברסיטת תל-אביב יכולים להתקבל ללימודים בהתאם להישגים שלהם באפיק מעבר למדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה לטכניון. מדובר בתכנית משותפת לאוניברסיטה הפתוחה ולאוניברסיטת תל-אביב, שמאפשרת למועמדים ללמוד תחילה ברשימת קורסים באוניברסיטה הפתוחה ולאחר השלמתה בהצלחה להמשיך אל אוניברסיטת תל-אביב כסטודנטים בשנה ב'. האפיק מתקיים במסלול גמיש שמסייע לסטודנטים לבצע את השילוב בין הלימודים לעבודה. הקבלה ללימודי מדעי המחשב נעשית לפי ההישגים בקורסי אפיק המעבר, שתנאי הקבלה אליהם נוחים במיוחד.
תכנית הלימודים
אפיק המעבר כולל רשימת קורסים שמעניקים פטור לסטודנטים, קורסים אלה מתמקדים בנושאים שנלמדים במסגרת שנה א' בלימודי מדעי המחשב באוניברסיטת תל-אביב. הלימודים באפיק המעבר מתמקדים בענפי בסיס במדעים השונים שעומדים ביסוד מדעי המחשב בדגש על מתמטיקה. הסטודנטים מפתחים מיומנויות כמותיות ולומדים על גישות מתמטיות שונות שחשובות לסטודנטים למדעי המחשב בהמשך דרכם.
הנה הקורסים שנלמדים במסגרת אפיק המעבר והפטורים המקבילים להם באוניברסיטת תל-אביב:
קורסים באוניברסיטה הפתוחה | פטורים באוניברסיטת תל-אביב |
חשבון אינפיטסימלי 1 | חדו"א 1 |
חשבון אינפיטסימלי 2 | חדו"א 2 |
אלגברה ליניארית 1 | אלגברה ליניארית 1 |
אלגברה ליניארית 2 | אלגברה ליניארית 2 |
מתמטיקה בדידה | מתמטיקה בדידה |
מבוא למדעי המחשב וג'אווה | מבוא מורחב למדעי המחשב |
מבני נתונים - מבוא לאלגוריתמים | מבני נתונים |
מתכונת הלימוד
אפיק המעבר מאפשר לסטודנטים להתאים את לוח הזמנים וקצב הלימוד לצורכיהם ולשילוב עם עבודה וזאת כחלק מן המתכונת המיוחדת של האוניברסיטה הפתוחה. ישנה אפשרות להשלים את כל חובות האפיק תוך שנה אקדמית אחת, לצד אפשרות לפרוש את הקורסים על פני מספר שנים. הלימודים משלבים מפגשים פרונטליים להנחיה במרכזי הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה יחד עם למידה מקוונת המשלבת טכנולוגיות שונות.
תנאי קבלה
מועמדים שמעוניינים להתקבל לאפיק המעבר למדעי המחשב אינם צריכים להציג את הציון בפסיכומטרי או להיות בעלי תעודת בגרות מלאה, וזאת במסגרת תנאי הקבלה הגמישים של האוניברסיטה הפתוחה. מוסד זה אינו מתמקד ברקע הלימודי הקודם של המועמדים אלא שם דגש על ההישגים שלהם במהלך אפיק המעבר עצמו. באופן זה שואפים באוניברסיטה הפתוחה להנגיש את הלימודים למגוון רחב של אוכלוסיות ללא תלות ברקע הקודם שלהן. הלימודים מתאימים בין היתר לחיילים משוחררים וחיילים משרתים, להורים, לאנשים עובדים ולעוד שלל קהלים בעלי זיקה לעולם המדעי והמתמטי.
המשך לימודים
מועמדים שמעוניינים להתקבל לשנה ב' בלימודי מדעי המחשב באוניברסיטת תל-אביב צריכים לעמוד בכל דרישות אפיק המעבר, בין היתר יש צורך להשלים את כל הקורסים ברשימה בציון ממוצע של לפחות 87. יש צורך בציון 80 לפחות בקורס "מתמטיקה בדידה" ובקורס "מבוא למדעי המחשב שפת ג'אווה". בקורסים האחרים ברשימה יש להשיג ציון של 75 ומעלה.
כדי לעבור אל בית הספר למדעי המחשב, יש צורך להתחיל את הלימודים עד חמש שנים מתחילת הקורס הראשון באפיק ועד שנה מסיום הקורס האחרון ברשימה. סטודנטים שמעוניינים לבצע את המעבר צריכים להירשם במועד הרגיל מול אוניברסיטת תל-אביב ולהציג גיליונות ציונים מטעם האוניברסיטה הפתוחה. עליהם להשלים את כל הקורסים שנלמדים בשנה א' באוניברסיטת תל-אביב שאינם נערכים באפיק עצמו. ישנה אפשרות להירשם להמשך הלימודים גם בסמסטר ב'.
יש צורך לעמוד בדרישות האנגלית האקדמית ולהגיע לרמת "מתקדמים ב'" לפחות כדי להתקבל ללימודים. כמו כן, על כל הסטודנטים להשלים בהצלחה את הקורס "תוכנה 1" שאינו מתקיים באוניברסיטה הפתוחה ולעמוד בכל דרישות האוניברסיטה במהלכו.
אוניברסיטת תל-אביב והאוניברסיטה הפתוחה מציעות מסלולים משותפים נוספים לאפיקי מעבר. אלה כוללים אפיק מעבר למדעי החיים, אפיק מעבר למתמטיקה, אפיק מעבר לכלכלה, אפיק מעבר למדעי הפסיכולוגיה, אפיק מעבר לכימיה, אפיק מעבר לפיזיקה, אפיק מעבר לסוציולוגיה, אפיק מעבר לסטטיסטיקה, אפיק מעבר למדעי המדינה ותכנית אפיק מעבר למסלולים שונים בפקולטה להנדסה.