תכנית אתגר ללימודי כימיה לסטודנטים מצטיינים באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - לימודי כימיה למצטיינים.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי כימיה למצטיינים בתכנית אתגר באוניברסיטה העברית בירושלים


להעמיק בעולם המחקר


מדי שנה עדים בעולם המדע לתגליות פורצות דרך בענף הכימיה. לגילויים ולמחקרים החשובים האלה שותפים גם חוקרים ישראלים. כך למשל בשנת 2009 זכתה החוקרת הישראלית פרופ' עדה יונת בפרס נובל בכימיה על ההישגים שלה בחקר מבנה הריבוזום ובשנת 2013 זכו חוקרים ישראלים בפרס על פיתוח של מודלים להבנה של מערכות כימיות מורכבות. התעשייה ועולם המחקר רק הולכים ומתפתחים וכך תמיד יש מקום לחוקרים צעירים ושאפתנים.


תכנית אתגר שמתקיימת באוניברסיטה העברית היא תכנית ללימודי כימיה למצטיינים ששמה לה למטרה ליצור קשר בין הסטודנטים לבין מחקר עכשווי ומתקדם במעבדות של המכון לכימיה במוסד הלימוד והיא באה להכשיר את הדור הבא של החוקרים דרך הענקת כלים ראשוניים למחקר ויצירת קשר עם חוקרים. המסלול מתאים לסטודנטים בעלי הישגים ונתונים קבלה גבוהים שמעוניינים להעמיק בעולם המדעים ולהכיר אתגרים, מחקרים וטכנולוגיות חדשניים. דרך הכלים הנלמדים במסלול הבוגרים יכולים להמשיך ללימודים מתקדמים בכימיה ובמקרים מסוימים להשתלב במסלול הישיר לדוקטורט.


תכנית הלימודים


הסטודנטים במסלול למצטיינים מכירים מגוון של היבטים בתחום הכימיה, הם מעמיקים בשאלות מחקריות ובתחומי מחקר שמעסיקים חוקרים מובילים בעולם המדעים של היום. כמו כן, הם סוקרים נקודות השקה שבין הכימיה לבין ענפים נוספים במדע כגון פיזיקה, ביולוגיה, מתמטיקה וטכנולוגיה.


מתכונת הלימוד


תכנית אתגר מתקיימת במקביל ללימודים בחוג לכימיה שנמשכים כשלוש שנים, הסטודנטים משתפים בכל חובות הלימודים בתואר הרגיל וגם לומדים בקורסים ייעודיים למצטיינים של התכנית. הם יכולים להתאים את מסלול הלימודים לתחומי העניין שלהם ולבחור בין קורסי בחירה מגוונים.


הלימודים בקורסים הייעודיים מתקיימים בקבוצות קטנות ושמים דגש על טיפוח כישורי המחקר. הסטודנטים לוקחים חלק בסיורים במעבדות ובעבודה פיזית במסגרתן ובהמשך יכולים להשתלב באחת מן המעבדות ולבצע עבודת מחקר עצמאית בליווי הנחיה של חוקר. הם משתתפים בהרצאות אורח של חוקרים וכך נחשפים לשלל ענפים מתקדמים בכימיה. לקראת סיום הלימודים בתכנית מבצעים פרויקט סיכום במעבדה בליווי של מנחה, אשר מוצג בכנס של הפקולטה.


נושאי הלימוד


הנושאים שנלמדים במסגרת התכנית למצטיינים כוללים:

 

  • כימיה של חומרים
  • גלים וחשמל
  • ביוכימיה של תאים
  • פיזיקה כללית
  • סינתטיקה אורגנית
  • קשרים כימיים
  • שימושי כימיה קוונטית
  • כימיה אורגנית
  • תהליכים במחקר הכימי
  • מדע הפולימרים    
  • כימיה פיזיקלית של ננו חומרים    
  • ועוד


סגל הוראה


בראש התכנית למצטיינים עומד חוקר בעל תואר פרופסור. בין תחומי המחקר שלו אפשר למצור ננוטכנולוגיה וננו אלקטרוניקה של ה - DNA.


על מוסד הלימוד


בפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע של האוניברסיטה העברית מתקיימות שלל תכניות לימודים לתואר הראשון, כגון לימודי פיזיקה, לימודי מתמטיקה, לימודי מדעי המחשב, לימודי מדעי החיים, לימודי מדעי כדור הארץ ולימודי מדעי הסביבה. האוניברסיטה מפעילה תכניות נוספות ללימודים לסטודנטים מצטיינים, כגון תכנית "אמירים" למצטיינים במדעי הטבע, תכנית מצוינות ללימודי מדעי התרופה, תכנית "אלפא" למצטיינים במנהל עסקים ומסלולים מוצאים לתואר שני.


תנאי קבלה


תנאי הקבלה לכימיה בתכנית זו מתבססת על שקלול של ממוצע הבגרויות עם הציון בפסיכומטרי. הקבלה מתבצעת דרך איתור של מועמדים מצטיינים במיוחד על ידי החוג לכימיה. ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי על סמך בגרות בממוצע ציונים של 11.25 לפחות. בעלי ציון פסיכומטרי בדגש כמותי של 740 ומעלה וזכאות לבגרות מלאה מתקבלים אף הם לתכנית. כמו כן, ישנה אפשרות להצטרף למסלול למצטיינים במהלך שנה ב' של הלימודים, לבעלי ממוצע ציונים של לפחות 85.


תעודה


תואר ראשון B.Sc. בוגר בכימיה מוענק לסטודנטים שמשלימים בהצלחה את כל החובות במהלך הלימודים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור