תואר מוסמך בלימודי דמוקרטיה בין תחומיים באוניברסיטה פתוחה

שירות אישי - צור קשר
תואר מוסמך בלימודי דמוקרטיה בין תחומיים באוניברסיטה פתוחה

תואר שני בלימודי דמוקרטיה בין תחומיים באוניברסיטה הפתוחה

 

איך עושה דמוקרטיה

 

תואר שני בלימודי דמוקרטיה הוא תואר החוצה דיסציפלינות ותחומי מחקר רבים אשר יחד מקיפים את הנושא במבט כולל ומעמיק. התכנית מושתתת על התפיסה שהדמוקרטיה מכילה בתוכה שלל תחומים כמו פילוסופיה מדינית, עיצוב מדיניות ציבורית, פוליטיקה וחברה, מדעי המדינה, תרבות וגישות חינוכיות.

 

הלימודים מיועדים לבעלי תפקידים בדרג הניהולי במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי, למורים ולפעילים חברתיים המעוניינים להעשיר את הידע שלהם בתחום הדמוקרטיה ושרואים בעצמם שליחים לשיפור המערכת המדינית והחינוכית בישראל ובכלל.

מטרת התואר היא להגביר את המודעות לדמוקרטיה במערכות הציבוריות, לרבות מערכת החינוך, ולהקנות הכשרה מקצועית למורים ולאנשי חינוך המעוניינים ללמד את מקצוע האזרחות בבתי הספר. התכנית מאפשרת לסטודנטים בעלי תעודת הוראה לבתי הספר העל־יסודיים לקבל רישיון הוראה במקצוע.

 

תכנית לימודים

 

תכנית הלימודים של התואר השני בלימודי דמוקרטיה בין־תחומיים באוניברסיטה הפתוחה מקנה לסטודנטים ראייה רחבה על כל ההיבטים של הדמוקרטיה. תלמידי התואר לומדים על התחומים השונים המשפיעים על התנהלות דמוקרטית באזורים שונים בעולם, כמו הדמוקרטיה בארצות המערב, דמוקרטיה באפריקה ובמדינות ערב. כמו כן, להשלמת התמונה הם חוקרים דיסציפלינות שונות כמו פמיניזם ומגדר, זכויות אדם, כלכלה, חינוך, היסטוריה, מנהל ציבורי, פסיכולוגיה וסוציולוגיה.

 

בבסיס התכנית עומדת התפישה כי הדמוקרטיה היא שיטה פוליטית, פילוסופיה מדינית ושיטה חברתית בעת ובעונה אחת. הסטודנטים לומדים על תהליכי העיצוב של מדיניות ציבורית ודנים באופן בו הדמוקרטיה מכוונת אורח חיים, תפיסה חינוכית ותרבות.

 

מתכונת הלימוד

 

התכנית לתואר שני בלימודי דמוקרטיה בין תחומיים מתקיימת בכמה מסלולים. הסטודנטים יכולים ללמוד בתכנית ללא תזה, במסלול עם תזה או במסלול מחקרי למצטיינים, המתאים למצטיינים שמעוניינים להמשיך לתואר שלישי והיא מתמקדת ביצירת קהילת סטודנטים מכווני מחקר.

 

התכנית כוללת מגוון רחב של קורסי חובה, קורסים תודולוגיים, קורסי בחירה וסמינריונים. הסטודנטים נדרשים להשלים את התואר תוך פרק זמן של עד 7 שנים ממועד תחילת הקורס הראשון.


נושאי הלימוד

 

  • סוגיות בדמוקרטיה בישראל
  • שביתות ומאבקים מקצועיים
  • התפתחות משטרים דמוקרטיים
  • היבטים פילוסופיים בדת ומדינה
  • דמוקרטיה ודמוקרטיזציה באפריקה
  • תקשורת ושפה במדינות דמוקרטיות    
  • כלכלת חינוך
  • שוויון ואי־שוויון
  • רגולציה בעידן משילות
  • פרקים מדיניות ציבורית
  • מחאה כהשתתפות פוליטית    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

האוניברסיטה הפתוחה היא מוסד אקדמי אשר מציע מגוון של מסלולי לימוד לתואר ראשון ולתואר שני. האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לסטודנטים ללמוד במתכונת גמישה ולשלב בין מפגשים פרונטליים בעשרות מרכזי לימוד בפרישה ארצית עם למידה מרחוק בעזרת טכנולוגיות למידה מתקדמות.

 

בין התארים שבאוניברסיטה אפשר ללמוד תואר שני במחשבה ביולוגית, תואר שני במנהל עסקים, תואר שני בפסיכולוגיה חברתית ותואר שני במנהל, מדיניות ומנהיגות בחינוך. כמו כן, מתקיימת תכנית לתואר שני בממשל ומדיניות ציבורית שמתאימה לעובדי מדינה ומאפשרת להם להכיר לעומק שלל סוגיות בתחום הפוליטי והמדיני וכך להרחיב את סל הכלים המקצועי ואת הידע שברשותם.

 

תנאי קבלה

 

המועמדים לתואר מוסמך בלימודי דמוקרטיה בין־תחומיים צריכים להיות בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בממוצע ציונים 80 ומעלה. מועמדים ללא רקע בתחום לומדים לימודי השלמה בזמן התואר. מומלץ לפנות ישירות אל מוסד הלימוד לקבלת הפרטים המלאים והמדויקים לגבי תנאי הקבלה.

 


תעודה

 

הסטודנטים שמסיימים את כל דרישות התואר והגישו את עבודות הגמר או את עבודת התזה, מקבלים תואר מוסמך בלימודי דמוקרטיה בין־תחומיים מטעם האוניברסיטה הפתוחה.

למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה הפתוחה
עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה הפתוחה