לימודי מדעי המדינה ויחסים בין לאומיים והיסטוריה של המזרח התיכון באוניברסיטה הפתוחה
לעצב את סדר היום החברתי והפוליטי
מדעי המדינה והיחסים הבין לאומיים הם ענפים מתפתחים במחקר האקדמי, שיש להם גם השפעה מרחיקת לכת על חיי היום יום שלנו. ענפים אלה עוסקים בביקורת של משטרים ותפיסות, ביחסי הגומלין שלהם הם מערכות בין לאומיות ועם המדיה, בעתות שלום ומלחמה. שילוב זה מאפשר להבין תהליכים שמתחוללים במדינות עצמן וגם בזירה הגלובלית. תכנית ההיסטוריה של המזרח התיכון בוחנת דתות, מפלגות, קבוצות ומשטרים באזור ודנה ביכולת שלהם להשפיע על תהליכי קבלת החלטות ועל מציאות החיים.
תכנית הלימודים
לימודי מדעי המדינה חוקרים את ההתנהגות הפוליטית של מדינות, חברות ופרטים במטרה להבין את אופיים של משטרים שונים ולהציג תפיסות של מדינה וחברה. לימודי יחסים בינלאומיים מתמקדים בשחקנים שלוקחים חלק במערכת בהבין לאומית ומעצבים אותה, כגון מוסדות, מדינות וארגונים לא ממשלתיים. הם עוסקים באמצעים לקידום אינטרסים כמו משא ומתן, דיפלומטיה ומלחמה. במסגרת המסלול להיסטוריה של המזרח התיכון, הסטודנטים בוחנים אישים, סוגיות ואירועים מהתקופות השונות שהשפיעו על האזור והעולם בכלל.
- קראו עוד על לימודי מדעי המדינה ומזרח תיכון
מתכונת הלימוד
בהתאם לשיטת הלימודים הגמישה של האוניברסיטה הפתוחה, הסטודנטים יכולים לקבוע את זמני הלימוד ואף את מקום הלימודים מתוך עשרות השלוחות שהאוניברסיטה מפעילה בפרישה ארצית. כך ניתן ללמוד במשך שלוש שנים או לפרוש את התואר על פרק זמן ארוך כדי לשלש בין עבודה ולימודים.
נושאי לימוד
|
|
על מוסד הלימוד
באוניברסיטה הפתוחה מתקיימות שלל תכניות תואר ראשון ושני. אלה מקיפות מגוון ענפים במדעי החברה, מדעי הרוח והמדעים. שיטת הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה משלבת בין למידה מרחוק לבין מפגשים להנחיה בכיתה בשילוב טכנולוגיות. כך מתאפשר שילוב של עבודה ולימודים לפי צורכי הסטודנטים. האוניברסיטה מפעילה גם תכניות ללימודי סוציולוגיה, לימודי מדיניות ציבורית, לימודי היסטוריה, לימודי שלטון מקומי ותואר ראשון בתקשורת.
תנאי קבלה
המועמדים לתכנית זו אינם צריכים להציג ציון פסיכומטרי או תעודת בגרות מלאה כדי להתקבל. כך המסלול יכול להתאים לשלל אוכלוסיות כגון תלמידים בתיכון, חיילים משוחררים ומשרתים ואנשים עובדים ובעלי משפחות.
תעודה
סטודנטים שמסיימים את המסלול בהצלחה מקבלים תואר ראשון BA בוגר במדעי המדינה, יחסים בינלאומיים והיסטוריה של המזרח התיכון ותרבויותיו מטעם האוניברסיטה הפתוחה. חלק מהשלמת חובות התואר כרוכה בהוכחת ידע בשפה הערבית דרך מבחני מיון אן בגרות בערבית.
המשך הלימודים
בוגרי התכנית יכולים להמשיך לתואר שני במדעי הרוח או במדעי החברה. הם יכולים גם להשתלב בשוק התעסוקה באמצעי התקשורת השונים, או במוסדות ממשלתיים כגון משרד החוץ, משרד ראש הממשלה ועוד. ניתן גם להשתלב במכוני מחקר כחוקרים או כיועצים.