תואר ראשון בכלכלה ובחינוך באוניברסיטה הפתוחה
לימודי כלכלה המשתייכים לתחום מדעי החברה עוסקים בעיקר בתהליכים של מסחר, צריכה והפצה של מוצרים או שירותים. משום כך, לימודי תואר ראשון בכלכלה עוסקים בעיקר בהבנת מודלים כלכליים, הסתברות, חשבונאות, מתמטיקה או בקיצור מתרכזים במספרים. לימודי הכלכלה מתחלקים למעשה לשני סוגים עקריים: מיקרו כלכלה המתייחס לשווקים או יצרנים בודדים ולמאקרו כלכלה הבוחן את המשק הלאומי בכללותו.
האוניברסיטה הפתוחה מציעה שילוב מעניין לתואר ראשון דו חוגי שבו ניתן להוסיף לתוכנית הלימודים בכלכלה גם לימודי חינוך. השילוב בין השניים יוצר תוכנית לימודים מעניינת ומאתגרת. לצד קורסים העוסקים במספרים וחישובים כלכליים ניתן גם ללמוד שיטות בהוראה ובחינוך וקבל כלים להתמודדות עם ילדים ובני נוער בימינו.
קהל יעד
הוספת ההיבט החינוכי ללימודי כלכלה יכול לפתוח הזדמנויות תעסוקה שונות ומגוונות אך בעיקר ליצור סביבת לימודים המכילה גם דיונים מוסריים וערכיים בחוג לחינוך ובמקביל לבחון את מצב המחירים במשק הישראלי. אכן, מדובר בתואר מאתגר המרכיב את הערכים המרכזיים שמניעים ומשפיעים על החברה: החינוך והכלכלה.
התואר מתאים במיוחד לכל מי שמעוניין בערך מוסף בלימודי הכלכלה שלו, או לאלה מבינכם המתעניינים בחינוך ומעוניים להוסיף היבט פרקטי לתוכנית הלימודים שלכם.
תוכנית הלימודים
- קורסי תשתית (חובה) לתואר דו חוגי בהן נלמדים הקורסים: שיטות מחקר במדעי החברה: עקרונות המחקר וסגנונותיו, מבוא לסטטיסטיקה לתלמידי מדעי החברה א, מבוא לסטטיסטיקה לתלמידי מדעי החברה ב' , חשבון דיפרנציאלי לתלמידי כלכלה וניהול ויישומי מחשב למדעי החברה.
- קורסי החובה בחינוך הינם: פרקים בסוציולוגיה של החינוך, תכנון, פיתוח ויישום תכניות לימודים ופסיכולוגיה בחינוך. בין קורסי הבחירה על הסטודנט לבחור 12 נ"ז מתקדמות. ישנם מבחר קורסי בחירה כגון: הוראה יחידנית , פעילות גומלין בכיתה, הפרעת קשב והיפראקטיביות, חשיבה ביקורתית ומבחר קורסים נוספים.
קורסי החובה בכלכלה הינם:מבוא למקרוכלכלה, מקרוכלכלה א', מקרוכלכלה ב', מבוא למיקרוכלכלה, מושגי יסוד באקונומטריקה, תורת המחירים א'+ב'+ג', תורת המימון: ניהול פיננסי של גופים עסקיים וכלכלת ישראל . בין קורסי הבחירה ניתן למצוא: כלכלה בין-לאומית ריאלית, כלכלה בין-דורית, נושאים במתמטיקה לתלמידי מדעי החברה: פרקים בתורת הקבוצות, בלוגיקה ובאלגברה לינארית, מוסר ועסקים ועוד.
הדרישות הסמינריונית לתואר זה כוללות עבודה סמינריונית אחת בחינוך ועבודה סמינריונית בכלכלה.
משך הלימודים
הלימודים לתואר ראשון בכלכה ובחינוך של אוניברסיטה הפתוחה אורכים כשלוש שנים אקדמיות (בהתאם להתקדמות הסטודנט) בסופו של התואר מקבל הסטודנט תעודת בוגר בכלכלה וחינוך. תואר B.A במדעי החברה.
מה הלאה?
בוגרי התואר של האוניברסיטה הפתוחה בכלכלה ובחינוך (במגמת תכניות לימודים ושיטות הוראה) יכולים להמשיך ללמודי תואר שני (M.A) בחינוך או תואר שני בכלכלה או מנהל עסקים. הבוגרים יוכלו להשתלב בתעשיית המסחר, בייעוץ, בשיווק, במוסדות פרטיים או ציבוריים כיועצים כלכליים, בבנקים, ברכש, במשרדי ממשלה וכו'. כמו כן, יוכלו הבוגרים להשתלב במקצועות הוראה במערכת החינוך (בתוספת של שנת לימודים אקדמית ניתן לקבל תעודת הוראה) ומחוצה לה.