לימודי תקשורת – למי זה מתאים?
לימודי חטיבה בתקשורת מיועדים לסטודנטים הלומדים לקראת תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה במסגרת לימודים לתואר חד-חוגי בדיסציפלינות הבאות : ניהול, כלכלה, סוציולוגיה ופסיכולוגיה והחייבים בלימודי חטיבה ובחרו ללמוד אותה במסגרת החוג לתקשורת.
מה לומדים בחטיבה לתקשורת?
לימודי תקשורת כדיספלינה נפרדת במדעי החברה החלו רק בשנות השמונים של המאה הקודמת. בתקופה זו חוקרים רבים מתחום מדעי החברה כגון: סוציולוגים, כלכלנים, חוקרי מדעי המדינה ויחסים בינלאומיים, החלו להעלות את המודעות להשפעתה של התקשורת על החברה והצורך המחקרי של התקשורת כתחום נפרד מדיספלינות אלו. מאז ועד היום החוג לתקשורת תופס חלק נכבד בפקולטה ללימודי מדעי החברה ומהווה תחום לימודים פופלארי בארץ ובעולם כולו.
לימודי החטיבה בתקשורת מאפשרים לסטודנט לקבל ידע במושגי יסוד בחקר התקשורת, בהבנה של ההיסטוריה של אמצעי התקשורת והשפעתם של אמצעים אלו על החברה בהיביטיה הכלכליים, היסטוריים, תרבותיים וכדומה. הלימודים בחטיבה לתקשורת מאפשרים לסטודנט לרכוש ידע בסיסי בשיטות המחקר והמתודולוגיות השונות המשמשות חוקרי תקשורת, תוך סקירה של המחקרים העדכניים ביותר בתחום.
תוכנית לימודים
תוכנית הלימודים בחטיבה לתקשורת כוללת קורסי חובה בסיסיים המקנה כלים לצריכה נבונה של הסיקור התקשורתי וקורסי בחירה המאפשרים לסטודנט לרכוש ידע בנושאים המעניינים אותו. האוניברסיטה הפתוחה מציעה מגוון רחב של קורסי בחירה בתחום התקשורת, "המסורתיים" כמו גם אמצעי תקשורת חדשניים כמו האינטרנט והטלביזיה הלווינית.
הלימודים בחטיבה מאפשרים לסטודנט לרכוש ידע בתיאוריות תקשורתיות כמו גם כלים לבחינה בקורתית של התקשורת והשפעתה על החברה.
לימודי חטיבה בתקשורת כוללים -
- קורס החובה תקשורת המונים.
- קורסי בחירה בתקשורת כגון: תרבות, תקשורת ופנאי בישראל, תקשורת כתרבות, אמצעי תקשורת ההמונים בישראל, מבוא לחשיבה חברתית, תקשורת, טכנולוגיה, חברה, תרבות, קלאסיקה בחקר התקשורת: מבט מחודש, לשון ותקשורת, דיני תקשורת ואתיקה עיתונאית בישראל, סוגיות בסוציולוגיה של האינטרנט ושל התקשורת המקוונת, לגדול עם הטלביזיה: המסך הקטן בחייהם של ילדים ובני נוער.
המשך לימודים ואפשרויות תעסוקה
הלימודים בחטיבה לתקשורת מצויינים בקבלת התעודה של התואר ומאפשרים לסטודנט להמשיך ללימודי תואר שני בתקשורת. ניתן גם להמשיך לקבלת תעודת הוראה בתקשורת ולהשתלב בעבודה חינוכית בתקשורת במוסדות החינוך העל יסודיים בארץ.
בוגרי תוכנית הלימודים בחטיבה בתקשורת מאפשרים לבוגרים להשתלב במגוון רחב של אפשרויות תעסוקה כגון: כעורכים, וכתבים בעיתונות הכתובה, המדוברת והמקוונת. כתחקירנים להפקות הטלביזיה השונות, בעבודה מעשית ברדיו ובעוד מגוון רחב של אפשרויות תעסוקה.