תואר ראשון בחינוך וחברה עם התמחות בפיתוח למידה והדרכה בקריה האקדמית אונו
סטודנטים בקריה האקדמית אונו יכולים ללמוד בתכנית תואר ראשון בחינוך וחברה עם התמחות בפיתוח למידה והדרכה. במסלול זה רוכשים ידע וכלים שיכולים לסייע להשתלבות בתפקידים מגוונים ומבוקשים הן בתחום החינוך והן במגזר העסקי.
במסגרת התמחות זו בלימודי חינוך וחברה, הסטודנטים יכולים להכיר תהליכי תכנון, פיתוח והטמעה של סביבות לימוד חדשניות ולבחון טכנולוגיות דיגיטליות מתקדמות המשמשות להדרכה ולהוראה במגוון של מסגרות.
במערכת החינוך של היום קיים ביקוש רב לבעלי ידע בתחום תקשוב הלמידה, שיכולים לסייע להפוך את תהליכי הלימוד למתקדמים וחכמים יותר בהתאם לצורכים בשטח. גם בעולם הארגוני והעסקי נדרשים פתרונות חדשניים וחכמים לעבודה מרחוק ולהדרכה מתקדמת. הבוגרים יכולים להשתלב באותן מסגרות ולסייע לפתח משאבים ופתרונות לקידום וייעול העבודה והלמידה.
הלימודים בהתמחות מתקיימים בכל הקמפוסים של הקריה האקדמית אונו ברחבי מדינת ישראל
תכנית הלימודים
סטודנטים בהתמחות מתוודעים לעקרונות הפיתוח והיישום של סביבות למידה חדשניות ולכלים דיגיטליים בהוראה ובהדרכה. הם נחשפים לתהליכי העיצוב של סביבות למידה ולומדים כיצד להוביל תהליכי הטמעה של טכנולוגיות הן בעולם החינוכי והן במגזר העסקי, כגון תכנון וביצוע של הדרכות על מערוכת דיגיטליות שבהן משתמשים ארגונים.
במהלך לימודיהם, הסטודנטים מתוודעים לתחום התכנות והמחשבים (יש להדגיש - הסטודנטים אינם לומדים מתמטיקה ואינם מקבלים הכשרה כמתכנתים). כמו כן, הם מכירים את העולם הגרפי והחזותי שבו ניתן להיעזר לייעול הלמידה (חשוב להדגיש - הסטודנטים אינם מקבלים הכשרה לתפקידי מעצבים גרפיים). נוסף על כך, נלמדים מושגים במולטימדיה אינטראקטיבית וסוגיות בעיצוב חוויית משתמש בהקשר להדרכה ולמידה.
מתכונת הלימוד
אורך הלימודים שלוש שנים.
סגל הוראה
ראש ההתמחות הוא דוקטור דובי וייס, מומחה לטכנולוגיות למידה, המייסד הפדגוגי של "עת הדעת", סביבת למידה דיגיטלית ועל כך זכה בפרס ראש הממשלה לחדשנות ויזמות. כמו כן, נבחר לאחד מ - 50 האנשים המשפיעים בחינוך הישראלי.
על מוסד הלימוד
בקריה האקדמית אונו מוצעות התמחויות נוספות במסגרת לימודי חינוך וחברה, שבהן יכולים הסטודנטים לפתח מיומנויות פרקטיות הנדרשות במערכת החינוך ובשוק העבודה של היום. בין ההתמחויות נכללות התמחות ספורט שבה הכשרה בניהול ויזמות בתחום הספורט; התמחות נוער בסיכון שבה נרכשות מיומנויות התערבות למתבגרים במצבי סיכון; והתמחות מוגבלות, נגישות והכלה שבה מכירים כלים לסיוע לאנשים עם מוגבלות במכלול מעגלי החיים, מינקות ועד זקנה.
כמו כן, מתקיימים במוסד הלימוד מגוון מסלולים נוספים לתואר ראשון ושני, במקצועות כגון מנהל עסקים, משפטים, ספורטתרפיה, פרסום ושיווק, מדעי המחשב ועוד.
תנאי קבלה
במסגרת תנאי הקבלה ללימודים, על המועמדים לעמוד בדרישות הבאות:
קבלה ישירה:
- בגרות בממוצע 85 לפחות או - בגרות מלאה, פסיכומטרי 550 ומעלה
- תואר קודם ממוסדות אקדמיים מוכרים
קבלה משוקללת:
- מעבר ראיון קבלה וממוצע בגרויות שבין 70 - 84 או - בגרות מלאה וציון פסיכומטרי 520 ומעלה
- מעל גיל 30: בגרות מלאה ומעבר ראיון קבלה אישי
- רקע לימודי קודם: מעבר ראיון קבלה
תכנית "אפיק מעבר לאקדמיה": מסלול זה מיועד למועמדים בעלי בגרות מלאה שאינם עומדים בתנאי הממוצע הנדרשים לקבלה ללימודים. הם נדרשים להשלים מקבץ קורסים אקדמיים לפני תחילת הלימודים.
מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה: ישנה אפשרות ללימודים במכינה קדם אקדמית.
תעודה
בסיום לימודי חינוך וחברה מוענק לבוגרים תואר ראשון BA מטעם הקריה האקדמית אונו.
בוגרי ההתמחות מקבלים שתי תעודות:
- תעודת מומחה ללמידה והדרכה מרחוק, המקנה מיומנויות למידה מקוונות המבוקשות במערכת החינוך והעולם העסקי של היום.
- תעודת "מעצב סביבות למידה דיגיטליות".