תואר שני במשפטים עם התמחות במשפט ובריאות LLM באוניברסיטת חיפה
הצד הרפואי של המשפט
שכלולים והתקדמויות טכנולוגיות הביאו לפריצות דרך בעולם הרפואה ויחד איתם גם לדילמות לא פשוטות בתחום המשפט. תהליכים כמו הפריה מלאכותית, פונדקאות והנדסה גנטית מעלים שאלות מורכבות עבור משפטנים, בעוד העלייה בתוחלת החיים מצריכה עיסוק משפטי בסוגיות שנוגעות למשפט בגיל השלישי ולזכויות בעלי מוגבלויות.
במסגרת התואר השני במשפטים באוניברסיטת חיפה אפשר ללמוד בתכנית לתואר שני במשפטים בהתמחות משפט ובריאות. מסלול זה מקנה למשפטנים כלים בתחומי המשפט, הרפואה, האתיקה והממשק ביניהם, במטרה לסייע להם להתמודד עם אתגרים עכשוויים בעולם המשפט שעולים לאור התפתחויות טכנולוגיות. תכנית זו היא פרי שיתוף פעולה בין האוניברסיטה לבין המרכז הבין לאומי למשפט, בריאות ואתירה שבמסגרתו פועלת קתדרת אונסק"ו לביו אתיקה של האדם.
תכנית הלימודים
הסטודנטים בתכנית זו בוחנים את השינויים במערכת המשפט והבריאות ואת נקודות ההשקה ביניהן. כך הם עוסקים בענפי משפט כגון רשלנות רפואית ומשלט ומוגבלות. הם מקבלים כלים לעיסוק בסוגיות משפטניות עכשוויות, שנוגעות בין היתר לאתיקה ולטכנולוגיות גנטיות. כמו כן, הם דנים בהיבטים החברתיים, התרבותיים והכלכליים של המשפט הרפואי.
מתכונת הלימוד
היקפה של התכנית לתואר שני הוא כשנה קלנדרית אחד, שכוללת ארבעה סמסטרים שנלמדים ברצף, כולל שני סמסטרים בחודשי הקיץ. השיעורים מרוכזים באחד מימי השבוע אחר הצהריים ובימי שישי בשעות הבוקר. הסטודנטים יכולים לבחור בין מסלול מחקרי ובו כותבים תזה לבין תכנית ללא תזה.
נושאי הלימוד
|
|
סגל הוראה
בראש מסלול ההתמחות ניצבת חוקרת בעלת תואר דוקטור במשפטים. תחומי המחקר והפעילות שלה כוללים בין היתר את ענף לימודי המוגבלות ואת הקשריו לעולם המשפט. כמו כן, היא עוסקת בתחומי הביואתיקה ומשפט הבריאות, דיני נזיקין ומשפט ושינוי חברתי.
על מוסד הלימוד
בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה מתקיימות תכניות התמחות נוספות ובהן תואר שני במשפט וטכנולוגיה, תואר שני במשפטים בהתמחות משפט עסקי, תואר שני במשפט מנהלי אזרחי, תואר שני במשפטים בהתמחות ההליך הפלילי ותכנית לתואר שני במשפטים בהתמחות עריכת פטנטים. כמו כן, מוצעת תכנית בינלאומית לתואר שני במשפטים ותכנית ייעודית לתואר שני במשפטים לשופטים מכהנים.
תנאי קבלה
יכולים להתקבל לתכנית מועמדים בוגרי לימודי משפטים ממוסד מוכר. למסלול המחקרי מתקבלים מועמדים שברשותם ממוצע ציונים של 90 ומעלה, בהתאם לניסיון מקצועי והצגת קורות חיים. המעוניינים להתקבל לתכנית ללא תזה צריכים להציג ממוצע ציונים של לפחות 80. כל המועמדים עוברים ראיונות אישיים או ראיון בפני ועדה.
תכנית ההתמחות במשפט רפואי מתאימה במיוחד למשפטנים ולעורכי דין שעוסקים בתחומי הרפואה והבריאות במסגרת עבודתם השוטפת, כגון מי שעוסקים ברשלנות רפואית, בזכויות חולים ואנשים עם מוגבלות, בכשרות משפטית ובאפוטרופסות ולמכהנים בוועדות חקירה ואתיקה רפואית. כמו כן, הוא מתאים למשפטנים שעוסקים בענפי טכנולוגיות הפריון והגנטיקה והפן המשפטי הכרוך בהן.
- מה הסיכויים שלך? תנאי קבלה לתואר שני במשפטים
תעודה
סטודנטים שמסיימים את התכנית בהצלחה זכאים לקבלת תואר שני LLM מוסמך אוניברסיטה במשפטים מטעם אוניברסיטת חיפה, וכן ספח המעיד על ההתמחות במשפט ובריאות.