תואר שני בטיפול במוזיקה באוניברסיטת חיפה

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בטיפול במוזיקה באוניברסיטת חיפה

תואר שני בתרפיה במוזיקה MA באוניברסיטת חיפה - בתואר השני בטיפול באמצעות אמנויות


טיפול מתנגן


האזנה לשיר, הקשבה לקונצרט או נגינה בכלי יכולים לא רק להשרות נחת ושלווה אלא ממש להעניק מרפא לנפש האדם במקרים של מצוקה או קושי. מטפלים במוזיקה משתמשים בכלים היצירתיים כדי לסייע למטופלים שמתקשים לבטא את עצמם באופן מילולי ועוזרים להם לעבור משברים ולהתבגר על אתגרים בחיים.


באוניברסיטת חיפה פועלת תכנית לתואר שני בטיפול באמצעות אמנויות, במסגרתה ניתן ללמוד במסלול לתואר שני בתרפיה במוזיקה. תכנית זו מעניקה את הכלים הנדרשים לטיפול באמצעות נגינה ומוזיקה ומכשירה מטפלים שיכולים להשתלב בשלל מסגרות טיפוליות, שיקומיות וחינוכיות.


תכנית הלימודים


הסטודנטים במסלול זה לתואר השני לומדים על גישות בטיפול באמצעות נגינה ומוזיקה. הם מתוודעים לכוחה של המוזיקה, השירה והנגינה לסייע למטופלים יחידים ולקבוצות מטופלים, לצעירים ולמבוגרים כאחד. במקביל הם משפרים את שליטתם בסוגי המוזיקה השונים ובטכניקות תנועה במטרה להעשיר את המיומנויות שלהם בעבודתם עם מטופלים.


מתכונת הלימוד


הסטודנטים יכולים לבחור במסלול מחקרי עם כתיבת תזה או בתכנית ללא תזה בה נבחנים במבחן גמר. משך שני המסלולים הוא שנתיים, כאשר בתכנית המחקרית ניתן להאריך בשנה נוספת. השיעורים מרוכזים לרוב ביום אחד בשבוע, הכשרה מעשית בשטח מתקיימת ביום שבועי נוסף. במסגרת ההכשרה בשדה בשנה א' לוקחים חלק בסמינר קליני ובשנה השנייה משתלבים בשטח במוסדות רווחה וחינוך.


סגל הוראה


ראש התכנית לטיפול במוזיקה היא מטפלת במוזיקה בעלת תואר דוקטור. היא מומחית בטיפול בילדים ובמבוגרים בגישה זו, וכן עוסקת בטיפול קבוצתי ובתרפיה בגישה הדינמית.


על מוסד הלימוד


בבית הספר לטיפול באמצעות אמנויות באוניברסיטה מתקיימים מסלולי התמחות נוספים בהם תואר שני בטיפול בתנועה, תואר שני בפסיכודרמה, תואר שני בדרמה תרפיה ותואר שני בטיפול באמנות חזותית. באוניברסיטה מוצעות תכניות מוסמך נוספות ובהן תואר שני בעבודה סוציאלית, תואר שני בבריאות הציבור ותואר שני במדעי הזקנה והגרונטולוגיה.


תנאי קבלה


הקבלה לתכנית לתואר שני בטיפול באמנויות היא לבעלי תואר ראשון בממוצע של לפחות 85. המועמדים צריכים לעבור בחינת מיון באנגלית בציון של לפחות 80 ולהציג קורות חיים והצהרת כוונות. כמו כן, יש צורך להציג אישורים על 500 שעות בתחומי המוזיקה, מתוכן 300 ממוסד אקדמי ו - 200 שעות נוספות במסגרות לא פורמליות כמו קונסרבטוריונים והרכבים.


כחלק מתהליך הקבלה מתקיים ריאיון אישי ובו נבחנות המיומנויות המוזיקליות. יש לבצע במהלכו שתי יצירות בסגנונות שונים, ללוות שיר לפי קריאת תווים ולבצע קטע שירה וקטע באלתור חופשי. כמו כן מתבצעת שיחה עם מראיינים.

 

 

תעודה


סטודנטים שעומדים בדרישות במסגרת התכנית מקבלים תואר שני MA בטיפול באמצעות אמנות מטעם אוניברסיטת חיפה וכן ספח שמציג את ההתמחות בתרפיה במוזיקה ואישור על 600 שעות של הכשרה מעשית. לאחר תום התואר על הבוגרים להשלים שעות מעשיות נוספות כחלק מתכנית הכשרה לא אקדמית, לפי מתווה המל"ג. הכשרה זו נמשכת כשנה וכוללת השלמה של 960 שעות.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת חיפה
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת חיפה