תואר שני בבריאות הציבור בהתמחות ניהול מערכות בריאות באוניברסיטת חיפה

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בבריאות הציבור בהתמחות ניהול מערכות בריאות באוניברסיטת חיפה

תואר שני בבריאות הציבור בהתמחות מנהל מערכות בריאות  - אוניברסיטת חיפה

 

העיקר הבריאות

 

מערכות הבריאות בישראל משפיעות על כל אדם באשר הוא, אם ברמה המדינית של משרד הבריאות ואם ברמה הפרטנית במקרה של בעיה או מחלה. מערכת הבריאות כוללת את בתי החולים, את קופות החולים, את מכוני הדימות ועוד מגוון של מוסדות בריאות שמטרתם להעניק את שירותי הרפואה האיכותיים ביותר למטופלים ולחולים. הניהול של המערכת כולה ושל הארגונים שיש בה נוגעים לכל אחד ואחד, מקביעת התור ועד ההתייצבות לו, מהתשלום לקופת החולים ועד היחס של האחות בבדיקת הדם השגרתית. מערכת הבריאות הישראלית שואפת כל העת לייעל את שירותי הבריאות, לשלב בהם טכנולוגיות מתקדמות ולקדם את דפוסי המדיניות כך שיתאימו לעידן המתקדם והדינמי בו אנו חיים היום.

 

האנשים המנהלים את הארגונים הללו צריכים להכיר את המערכת על בוריה, עליהם לחקור ולבקר אותה כדי לאפשר לקהל הרחב לקבל את השירות הטוב ביותר והיעיל ביותר שיסייע להם לחיות חיי רווחה. עליהם להחזיק בסל נרחב של כישורים וכלים, הן בעולם הרפואה והבריאות והן בתחום הניהולי, הכלכלי והמשפטי. דרך סל מיומנויות נרחב זה הם יכולים לקדם את הגופים והארגונים בהם הם נמצאים וגם לסייע להצמיח את מערכת הבריאות במדינה. באמצעות תואר שני בבריאות הציבור, ניתן לרכוש ידע לגבי דרכי הניהול, קביעת המדיניות והטיפול במערכת הבריאות של היום וגם להיחשף לשלל תהליכים חברתיים, כלכליים, תרבותיים וסביבתיים שדרכם ניתן לשנות ולפתח את שירותי הבריאות והרפואה.


תכנית הלימודים

 

תואר שני בבריאות הציבור בהתמחות מנהל מערכות בריאות באוניברסיטת חיפה מכשיר את הסטודנטים ללמוד ולחקור את תהליכי קביעת מדיניות וקבלת החלטות במערכות הבריאות בעולם בכלל ובישראל בפרט. לשם כך הסטודנטים לתואר השני נחשפים לתחומים שונים, כמו כלכלה, משפט, ניהול, טכנולוגיה, אתיקה, תקשורת וסוגיות חברתיות, אשר כל אלה משפיעים על הניהול ועל התפקוד של מערכות הבריאות.

 

תכנית התואר השני בבריאות הציבור בהתמחות זו מאפשרת לסטודנטים להעמיק בתחום הבריאות על פניו השונים כדי להקנות להם את כלל הכלים הנדרשים לניהול ולחקירה אובייקטיבית של מערכות הבריאות הן ברמת המאקרו והן ברמת המיקרו. לכן קורסי הבחירה מחולקים לארבעה אשכולות: קורסים במגמת כלכלה, קורסים במגמת ניהול, קורסים במגמת חברה וקורסים במגמת יזמות.

 

 

מתכונת הלימוד

 

היקפו של התואר השני הוא כשנתיים הוא משלב במסגרתו לימודי חובה לכלל בית הספר לבריאות הציבור, קורסי חובה בהתמחות, לימודי בחירה וכנסים אקדמיים. ישנם שני מסלולי לימוד – המסלול המחקרי שהיקפו 36 שעות לימוד ובסופו מגישים עבודת תזה, והמסלול העיוני שהיקפו 42 שעות לימוד ובסופו מגישים עבודת גמר.

 

נושאי לימוד

 

בין הנושאים אשר נלמדים במסגרת התמחות זו נכללים גם:

 

  • מדיניות ציבורית בבריאות
  • הערכת טכנולוגיות רפואיות
  • יזמות עסקית בביו - רפואה
  • סוגיות בניהול ארגוני בריאות
  • פסיכולוגיה ארגונית חברתית   
  • יסודות הכלכלה
  • תקשורת בריאות
  • ניהול מאגרי מידע
  • מערכות בריאות בעולם    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

אוניברסיטת חיפה היא מוסד להשכלה גבוהה המקדם את תחום המחקר האקדמי. מסלולי הלימוד של האוניברסיטה הם בין תחומיים המעודדים שיתופי פעולה בינם לבין אוניברסיטאות אחרות הן בישראל והן מחוצה לה. בית הספר לבריאות הציבור מציע מגוון תכניות לימוד לתואר שני ובהן תואר שני בבריאות הציבור בהתמחות בריאות הקהילה, תואר שני בבריאות הציבור בהתמחות קידום הבריאות, תואר שני בבריאות הציבור בהתמחות אפידמיולוגיה ותואר שני בבריאות הציבור בהתמחות שירותי בריאות הנפש.

 

באוניברסיטת חיפה אפשר ללמוד בעוד מגוון של מסלולים לתואר מוסמך, בהם תואר שני בפסיכולוגיה בהתמחויות שונות, תואר שני בגרונטולוגיה, תואר שני בסוציולוגיה ארגונית, תואר שני בבריאות נפש קהילתית, תואר שני בהתפתחות הילד, תואר שני בסיעוד, תואר שני בפיזיותרפיה ועוד שלל תכניות. בוגרים של תכניות מחקריות לתואר שני יכולים גם להמשיך לתואר שלישי וכך לפתוח דלת אל קריירה במחקר אקדמי.


תנאי קבלה

 

המועמדים לתואר שני בבריאות הציבור בהתמחות מנהל מערכות בריאות צריכים להיות בעלי תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה או 76 לפחות בתואר דו חוגי באחד מהחוגים הבאים: מדעי הבריאות, מדעי החיים או מתחום הרווחה. הקבלה ללימודים מותנית בראיון אישי, בכתיבת חיבור קצר העוסק בעולם הניהול ובקבלת ציון 80 לפחות בבחינת מיון באנגלית.

 

מועמדים שהם בוגרי אוניברסיטאות מוכרות בחו"ל וכן בוגרים של אוניברסיטאות בעלות שלוחות בארץ באישור המל"ג מחויבים לעבור מבחן GRE או לימודי השלמה במסגרת התואר הראשון.

 

למגמות מינהל וניהול מערכות בריאות קיימים תנאי קבלה נוספים, לפי הצורך - הכנה של חיבור קצר שתחום מגמות הניהול והמינהל וכן ראיון אישי. בוגרים אשר לא למדו קורסים בסוציולוגיה או קורס בסיסי בביולוגיה במסגרת התואר הראשון צריכים לעבור השלמות בתחומים אלה, הציון העובר בקורסי ההשלמה הוא 80 ומעלה, קורסים אלה אינם נכללים במניין השעות לתואר.

 

תעודה

 

הסטודנטים שמסיימים את כל המטלות הנדרשות, לרבות הגשת עבודת התזה או עבודת הגמר, מקבלים תואר MPH – Master in Public Health מטעם אוניברסיטת חיפה.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת חיפה
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת חיפה