בריאות הציבור לתואר שני באוניברסיטת חיפה

שירות אישי - צור קשר
בריאות הציבור לתואר שני באוניברסיטת חיפה

תואר שני בבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה

 

לעסוק בעיקר

 

מחלת הפוליו היא מחלה זיהומית, העוברת מאדם לאדם, היא נפוצה בקרב ילדים ועלולה לגרום לשיתוק. אם מדינת ישראל לא הייתה רועדת כאשר היה חשש לזיהום, סביר להניח שהתוצאות היו חמורות, כפי שקרה בעבר. שירותי בריאות הציבור דואגים לקידום הבריאות ומניעת מחלות זיהומיות כמו הפוליו ומחלות נוספות רבות.

 

אוניברסיטת חיפה מציעה תכנית לימודים עשירה ומקיפה לתואר שני בבריאות הציבור במבחר מגמות והתמחויות מגוונות. התכנית מתאימה לאנשים סבלניים ואכפתיים, המעוניינים לרכוש הכשרה מקצועית ולקבל ידע עיוני ומעשי עשיר. היא מיועדת לאנשים הרוצים לעסוק בפעילות לקידום האחריות האישית של אזרחים על גופם והרפואה המונעת, ולפעול לשם פיתוח רמת איכות חיים גבוהה ולמען הגברת המודעות בסביבה ובחברה לנושאי בריאות.

 

אפשרויות הלימוד

 

הלימודים לתואר שני בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה אפשריים במגמות שונות, המקנות תארים מסוגים שונים. כך, ניתן ללמוד לתואר MPH - Master of Public Health, בהתמחויות הבאות: אפידמיולוגיה, בריאות הקהילה, מנהל מערכות בריאות, תואר שני בבריאות סביבתית ותעסוקתית או קידום הבריאות. כמו כן, ניתן ללמוד לתואר MHA - Master of Health Administration בניהול מערכות בריאות, וכן אפשר לקבל תואר MAN בתזונה, בריאות והתנהגות.

 

 

תכנית הלימודים

 

התכנית לתואר שני בבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה כוללת היבטים ניהוליים של מערכות בריאות בתחומי חקר תהליכי קבלת החלטות, וכן נושאים כלכליים, משפטיים רגולטורים, ניהוליים, ציבוריים וחברתיים, המשפיעים על היכולת לשנות ולנהל את תפקוד מערכות הבריאות. כמו כן, הסטודנטים רוכשים כלים להבנה, לפיתוח ולהפעלת שירותי בריאות בקהילה.

 

בתחום האפידמיולוגיה זוכים הסטודנטים בכלים להכשרה מחקרית ולהובלה עצמאית בתכנון, ביצוע, ועיבוד סטטיסטי של מחקרים במגוון נושאים, כגון: זיהוי ואפיון של סיבות למחלות, אינטראקציות בין מאפיינים סביבתיים וגנטיים בגרימת מחלות, פיתוחים חדשניים לטיפול ומניעה של מחלות, ועוד.

 

מבנה הלימודים

 

הלימודים לתואר שני בבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה נמשכים לאורך שנתיים אקדמיות, שבהן לומדים פעמיים בשבוע, ולעיתים אף יותר. ניתן לבחור במסלול מחקרי עם תזה, או במסלול ללא תזה. תכנית הלימודים בכל מגמת התמחות כוללת קורסי חובה המשותפים לכלל בית הספר, לימודי חובה של כל מגמה ושיעורי בחירה.

 

פירוט על מגמות ההתמחות

 

להלן תיאור מגמות ההתמחות האפשריות:

 

  • ניהול מערכות בריאות - מסיימי המגמה יהיו זכאים לקבל תואר MHA. המגמה מיועדת לסטודנטים בעלי רקע תיאורטי ומעשי בניהול המעוניינים להעמיק את הידע ולרכוש כלים לניהול מערכות מורכבות. 

 

  • מנהל מערכות בריאות - בוגרי המגמה מקבלים תואר MPH. ההתמחות מיועדת לאנשי מחקר מתחומי מדעי החברה, הבריאות והרווחה, המעוניינים לרכוש כלים עיוניים ומעשיים להשתלב בתפקידי התוויות מדיניות, ניהול וארגון בתחום הבריאות.

 

  • תזונה, בריאות והתנהגות - המגמה המיועדת לבוגרי תואר ראשון בתזונה, וכוללת הקניית ידע מעמיק של ההתנהגות תזונתית במצבי בריאות וחולי בקרב סוגי אוכלוסיות שונות וכלים לתכנון, ביצוע והערכת מחקרים והתערבויות בפרט ובקהילה. למסיימים בהצלחה תוענק תעודת תואר שני בתזונה, בריאות והתנהגות.

 

  • בריאות סביבתית ותעסוקתית - המגמה מיועדת לסטודנטים המעוניינים לעסוק בנושאי פגיעה באיכות הסביבה ובריאות העובד, ולהשתלב בתפקידי הסברה מקצועיים ברשויות המקומיות, במשרדי ממשלה ובמרכזי שרותי בריאות שונים. בוגרי המסלול יקבלו תעודת תואר MPH עם התמחות בבריאות סביבתית ותעסוקתית.

 

  • בריאות הקהילה - ההתמחות עוסקת בתחומי מדיניות ברמה מקומית, לאומית ועולמית, ובנושאים כגון: מדיניות חיסונים, פיקוח על שירותי בריאות, מחלות מין, שחפת ואיידס, גנטיקה קהילתית, בריאות האם והילד והיבטים חוקיים של בריאות הציבור.

 

  • תואר שני בקידום בריאות - קידום בריאות הוא תהליך המאפשר לפרט ולאוכלוסייה להגדיל את השליטה על המצב הבריאותי דרך רווחה גופנית ונפשית ולשפר אותו באמצעים שונים. ההתמחות מכשירה מומחים בתכנון, הערכה והפעלה של תכניות לקידום הבריאות וכוללת התנסות בקהילה.

 

  • אפידמיולוגיה - האפידמיולוגיה היא מדע המשלב את אמנות הריפוי עם המדעים המדויקים תוך כדי ניסיון להביא מימדים ומדדים הכמותיים לרפואה בכל תחומי הבריאות.

 

  • בריאות נפש קהילתית - התכנית בבריאות נפש קהילתית מעניקה לסטודנטים שפח התמחות, היא מתמקדת בהכשרה להתמודדות עם בעיות נפש קיימות ועתידיות ובמהלכה לומדים בהרחבה על תהליכי פיתוח מדיניות למול אתגרים בתחום בריאות הנפש.

 

תנאי קבלה

 

המועמדים לתואר שני בבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה נדרשים להיות בוגרי תואר ראשון בתחומים: מדעי הבריאות והרווחה, מדעי החיים או מדעי החברה, בממוצע של 80 ומעלה, ובציון 76 לפחות בכל אחד מחוגי התואר הראשון. בנוסף, המועמדים נדרשים להציג שני מכתבי המלצה, לעבור ראיון קבלה ולעמוד במבחן בקיאות באנגלית. ניתנת עדיפות למועמדים עם ניסיון בעבודה.

 

 

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת חיפה
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת חיפה