תואר שני במגמה לחקר האלטרנטיבות בחינוך באוניברסיטת חיפה

שירות אישי - צור קשר
תואר שני במגמה לחקר האלטרנטיבות בחינוך באוניברסיטת חיפה

תואר שני בחינוך אלטרנטיבי באוניברסיטת חיפה

 

המורים הכי מקוריים

 

האדם הוא מכלול של חושים, יכולות חשיבה וביטוי, רעיונות, כישרונות, אמונות ותכנים חברתיים ותרבותיים. הוא גם יצור סתגלן המתאים עצמו למגמות המשתנות עם הזמן. חינוך המכיל את האדם בשלמותו מוכרח להיות מודע לשונות ולשינוי, המהווים מרכיב בלתי נפרד מהחברה המודרנית. גישות חינוכיות אלטרנטיביות מציעות מגוון יישומים לגידול של דורות על ברכי תורות, מסורות וערכים נבחרים. הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה מציעה מגמה לחקר האלטרנטיבות בחינוך במסגרת לימודים לתואר מוסמך.

 

תכנית הלימודים

 

במסגרת התכנית לתואר השני הסטודנטים מכירים תכניות חינוכיות מיוחדות ויוצאות דופן, המצריכות גיוס של מתודות הוראה בלתי שגרתיות, כגון כאלו הנהוגות בבתי ספר דמוקרטיים, בכיתות דו לשוניות, במסגרות ביתיות ועוד. המשתתפים מתייחסים לעקרונות הפילוסופיים העומדים מאחורי גישות חינוכיות שונות, ועומדים על ההשוואה והקשר בין החזונות ובין המציאות הפרקטית, שבה משתקללות יחד התרבות, ההיסטוריה והחברה.

 

במהלך התואר, הסטודנטים יוצרים קהילת למידה, שבה הם דנים לעומק בגישות הפדגוגיות האלטרנטיביות מנקודת מבט ביקורתית אקדמית. בנוסף, הם אוספים ומסגלים לעצמם טכניקות לשכלול היצירתיות ולהצתת הדמיון והחדשנות, ומגבשים את היכולת לאלתר מול הכיתה כדי להעשיר את הלמידה במימדים אמנותיים, אסתטיים, לשוניים ופיזיים.

 

מתכונת הלימוד

 

מסלול זה לתואר שני בחינוך נלמד במסלול לתזה או במסלול עיוני. משך הלימודים שנתיים, ובמהלכם משתתפים הסטודנטים בקורסי בחירה, בסמינריונים ובמפגשי פורום עיוניים. מי שאינם כותבים תזה, יוצאים לעבודת שדה מודרכת ומכינים פרויקט אישי מסכם על סמך ההתנסות הפרקטית המונחית.

 

נושאי לימוד

 

  • ביקורת חברתית
  • חינוך מדעי
  • סוציולוגיה של האינטרנט
  • חינוך סביבתי
  • מסורות בחינוך האלטרנטיבי
  • תכנון לימודים
  • ייצוגים חזותיים בתהליכי הוראה
  • גישות רוחניות
  • הוראה באמצעות מדיה דיגיטלית
  • דיאלוגים בכיתה    
  • פיתוח סביבות טכנולוגיות ללמידה    
  • ועוד

 

 

סגל המרצים

 

ראש המגמה לתואר שני בחקר אלטרנטיבות בחינוך באוניברסיטת חיפה הוא בעל דוקטורט מהאוניברסיטה העברית, הבודק כיצד באות לידי ביטוי אמונות תרבותיות, גישות דתיות ותפישות חיים של מחנכים בתכניות הלימוד בבתי ספר שונים. במחלקה זו קיים גם מכון מחקר ייעודי, המנוהל על ידי דוקטור מאוניברסיטת הרווארד, המתמחה בשילוב טכנולוגיה בחינוך ובהוראת מתמטיקה.

 

לצד אלה תוכלו לפגוש בין המרצים: דוקטור המוביל ועדה לחקר ספרי לימוד, שבדק בעבר איך מלמדים היסטוריה במסגרות שונות; דוקטור מאוניברסיטת סטנפורד, חבר בוועדה הארצית המקצועית למדידה והערכה בחינוך, שכיהן בעבר בתפקיד בכיר במרכז המחקר לחינוך לשלום; פרופסור בתחום טכנולוגיות הלמידה, ששימשה כחוקרת ראשית בצוות פיתוח של סביבות ממוחשבות ללמידה באוניברסיטת ברקלי; ועוד.

 

 

תנאי קבלה

 

דרישות הקבלה לתואר שני בחינוך במגמה זו הן: תואר ראשון בחינוך או בתחום קרוב, וממוצע ציונים שאינו נמוך מ – 80 בכל אחד מחוגי התואר. בנוסף, המועמדים נדרשים להגיש מכתב הסבר, בהם הם מנמקים את רצונם להצטרף למגמה. עליהם לעבור גם ראיון אישי. אלה שאינם מגיעים עם רקע רלוונטי מספיק מחויבים בלימודי השלמה, הכוללים קורסים בסטטיסטיקה ושיטות מחקר כמותיות ואיכותניות.

 

תעודה

 

מסיימי התכנית מקבלים תואר שני מן הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת חיפה
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת חיפה