קורס ראשי משמרות (רמ"שים) במכללה האקדמית בוינגייט - המרכז לניהול וביטחון
ראש משמרת הוא תפקיד בענף הביטחון שמעוגן בהנחיות משטרת ישראל, ראשי המשמרות, המכונים גם רמ"שים מהווים גורם אחראי במערכי האבטחה במשמרת שבה הם פועלים, הם אחראיים על ביצוע משימות ומשמשים דרג חשוב בשרשרת הפיקוד. לעיתים במסגרת הפעילות במהלך המשמרת הרמ"שים משמשים כגורם הפיקודי הבכיר ביותר בשטח, גם במסגרת מצבי חירום.
בהתאם להנחיות המשטרה, ראשי משמרות נדרשים לעבוד הכשרות כחלק מן התנאים לביצוע תפקידם כחוק. בקורס ראשי משמרות של המכללה האקדמית בוינגייט - המרכז לניהול וביטחון יכולים ראשי משמרות לעבור הכשרה זו ולכך לרענן ולהרחיב את הידע המקצועי שברשותם. קורס זה מאושר על ידי משטרת ישראל. את הקורס ניתן לערוך בקמפוס המכללה או לחלופין אצל הלקוחות בהתאם לצורכיהם.
תכנית הלימודים
מטרת הכשרה מקצועית זו היא לסייע לעובדים בתחום הביטחון לרכוש ידע מקצועי באבטחה ולקבל הכשרה מתאימה לפיקוד משמרות בעת שגרה ובמקרי חירום. במהלך הקורס מתוודעים לתפקידי הרמ"ש ולתחומי האחריות שלו וסוקרים שלל דילמות ואתגרים שבהם נתקלים בעלי התפקיד, לרבות ניתוח של אירועים מן השטח.
נוסף על כך, הם סוקרים סוגיות משפטיות שעשויות לעלות כחלק מביצוע התפקיד. בהמשך, הם מפתחים מיומנויות הדרכה יעילות ולומדים כיצד לנהל פקודים בהצלחה תוך פיקוח ובקרה על המתרחש במשמרות. בקורס נלמדים גם היבטים מתחום אבטחת המידע.
מתכונת הלימוד
מתכונת קורס זה מותאמת לתקן הנדרש של משטרת ישראל, הוא נפרש על פני כ - 36 שעות לימוד. ניתן להשלים את הקורס במהלך שני מפגשים בני יומיים או במסגרת ארבעה ימים רצופים. במהלך תכנית זו המשתתפים לוקחים חלק בהרצאות עיוניות וכן בדיונים כיתתיים וניתוח אירועים שבהם עוסקים במצבים מן השטח בתחום האבטחה והביטחון בהתאם לכלים הנלמדים.
נושאי הלימוד
בין הנושאים הנלמדים במסגרת קורס רמ"ש נכללים גם הנושאים הבאים:
- הדרכה טובה
- בקרה ופיקוח
- ניהול פקודים
- אבטחת מידע
- דילמות פיקודיות
- תפקידיהם של רמ"שים
- ועוד
על מוסד הלימוד
במרכז לניהול וביטחון של המכללה ניתן ללמוד בקורסים נוספים בתחום ניהול האבטחה. בין היתר נערכים קורס מנהלי אבטחה בהתאם לתו התקן של משטרת ישראל, קורס ניהול האבטחה לאירועים בספורט, קורס מודיעין עסקי תחרותי, קורס ניהול מהימנות עובדים ועוד.
מטרת העל של המרכז היא להכשיר את המשתתפים בקורסים השונים להשתלבות בתפקידים ניהוליים במערכי אבטחה מורכבים. ההכשרות יכולות להתאים למגוון רחב של בעלי מקצוע בתחום הביטחון שמעוניינים להעשיר את הידע המקצועי שברשותם, כגון קציני ביטחון, מנהלים ביחידות ביטחון, מנהלים בעיריות וגופים בשלטון מקומי וארגונים פרקטיים בתחום הביטחון. בקורסים ניתן לרכוש מיומנויות להתמודדות עם מצבי חירום, לניהול הביטחון בשגרה, ולפיתוח מודעות למצבי אסון. בעזרת המסלולים ללימודי תעודה והידע הנלמד במהלכם שואפים במכללה לסייע בהעלאת רמת האבטחה בשוק הציבורי והפרטי ובהגדלת המוכנות למצבי אסון.
תנאי קבלה
כדי להשתתף בקורס זה במכללה האקדמית בוינגייט, על המועמדים לעמוד בכמה תנאי סף. עליהם להיות בוגרי קורסים פיקודיים בצה"ל או במג"ב, מי שאינם בוגרי קורסים אלה נדרשים להיות בוגרי צבא רובאי דרגה 3 לפחות שברשותם וותק של שנתיים ומעלה במערכי אבטחה. הם צריכים להציג המלצות של מנהל הביטחון הארצי ואישורים של ראש המדור בחטיבת האבטחה.
כמו כן, על המועמדים להיות בעלי וותק מקצועי של חצי שנה לפחות כמפקחים בחברות אבטחה או כמאבטחים. יש צורך לעבור הכשרת מאבטחים ברמה הגבוהה ביותר הניתנת בגופים שבהם הם פועלים. עליהם להציג אישורים על היעדר עבירות משמעת ובטיחות בהתנהלותם כאנשי אבטחה.
הציון הנדרש בהכשרות ובריענון צריך להיות 85 ומעלה. כמו כן, על המועמדים להציג חוות דעת והמלצות מטעם מנהל האבטחה או מנהל חברת האבטחה שבה הם פועלים. הם נדרשים גם לעבור אבחון ביטחוני, לפי הסוג המתבקש בגופים שבהם הם עובדים וכן צריכים לעבור ראיונות מול מנב"טים ולהימצא מתאימים להכשרה.