קורס מאמני שחייה במכללה האקדמית בוינגייט

קורס מאמני שחייה במכללה האקדמית בוינגייט

קורס מאמני שחייה במכללה האקדמית בוינגייט


אין משפט שגוי יותר מ"אלו שלא יכולים לעשות, מלמדים". על מנת לרכוש את החינוך הטוב ביותר, יש ללמוד מהטובים ביותר. הכללה זו תקפה גם לענפי הספורט השונים, בהם נדרש מהמאמנים להיות ספורטאים מעולים בתחומם וגם להחזיק בידע תיאורטי נרחב לגבי אנטומיה, פיזיולוגיה, תזונה, עקרונות באימון והדרכה, ונושאים נוספים.


שחיינים שכבר פועלים כמדריכי שחייה יכולים להתקדם בקריירה, להרחיב את אפשרויות התעסוקה וקבוצות הגיל אותן הם יכולים להדריך, באמצעות הסמכה כמאמני שחייה. על מנת לקבל את ההסמכה הזו, יש לסיים בהצלחה קורס מאמני שחייה במוסד לימוד מוכר. אחת האפשרויות שעומדות בפני אלו שמעוניינים בפיתוח הקריירה בהדרכת ואימון דור העתיד של השחיינים, היא להשתתף בקורס מאמני שחייה במכללה האקדמית בוינגייט.


תכנית הלימודים


במסגרת הלימודים, המשתתפים סוקרים את הידע המקצועי המקיף והרחב הנדרש ממאמני שחייה. הם מקבלים הכשרה עיונית בתכנים בסיסיים במדעי הספורט, כגון אנטומיה, פיזיולוגיה כללית ובמאמץ, וכן עקרונות בתורת האימון ובתזונת ספורטאים. החלק הגדול של תכנית הלימודים מוקדש ללימוד בתחום השחייה והתנסות מעשית בהיבטים השונים אותם מאמן שחייה נדרש להכיר: אימון יבש, טכניקות שחייה מתקדמות, עומסי אימון, אימוני הכנה לקראת תחרויות, ועוד.


מטרתה של תכנית הלימודים לאפשר למשתתפים לבצע את ההקשרים בין מדעי הספורט לבין תורת האימון הספציפית לענף השחייה, ולהקנות להם הבנה של מאפייני הענף הייחודיים, וכן את הבקיאות הנדרשת ממאמני שחייה באימון טכניקות שחייה שונות ובתחום ההידרודינמיקה.

 


מתכונת הלימודים


המפגשים מתקיימים בימי שישי ובימים מרוכזים נוספים, וכוללים 495 שעות לימוד.


הלימודים משלבים בין תכנים עיוניים ובין תכנים מעשיים ופרקטיים. כך, מתוך שעות הלימוד 240 שעות מוקדשות להתנסות מעשית של המשתתפים בתכנים המתמקדים בענף השחייה, ו- 155 שעות של הרצאות פרונטליות על נושאים מרכזיים במדעי הספורט. כמו כן, מתקיימות 100 שעות של סטאז' אותו נדרשים המשתתפים להשלים כדי לסיים את הקורס.


נושאי הלימוד

 

 

  • אנטומיה
  • אימון ילדים
  • תורת האימון
  • פציעות ספורט
  • תזונת ספורטאים
  • פסיכולוגיה של הספורט
  • טכניקות שחייה מתקדמות
  • פיתוח כוח והפעלת חדר כוח
  • היסטוריה של השחייה בישראל
  • הדרכה והכנה לקראת תחרויות שחייה
  • ועוד

 

 

על סגל ההוראה


צוות המרצים מורכב ממאמני שחיה מנוסים, ביניהם מאמן נבחרת ישראל וכן שחיינית ששברה שיאים בעלת ניסיון בהדרכת מאמנים.


על מוסד הלימודים


במכללה האקדמית בוינגייט ניתן ללמוד לימודי חינוך גופני או תואר שני בחינוך גופני. מלבד זאת, סטודנטים רבים לומדים בבתי הספר ללימודי תעודה והשתלמויות ומקבלים הכשרות בתחומים מגוונים כגון רפואה משלימה, רפואה ומתודיקה בספורט, ניהול וביטחון, תיירות ופנאי אתגרי וכן בבית הספר הבינלאומי להסמכת מדריכים ומאמנים בספורט.


בבית הספר להסמכת מדריכים ומאמנים, מוצעות הכשרות לספורטאים שרוצים להעביר מהידע המקצועי שלהם לתלמידים מקבוצות גילאים שונות, והכשרות המשך למדריכים שרוצים להתקדם לתחום האימון ולפתוח אפשרויות להדרכת קבוצות גיל נוספות. בין ההכשרות המוצעות בבית הספר ניתן למנות קורס הדרכת כדורגל, קורס הדרכת התעמלות, קורס הדרכת רכיבה על סוסים, קורס הדרכת שחייה, וגם בענפי האימון השונים כמו קורס מאמני כדורסל, קורס מאמני התעמלות, קורס מאמני כדורעף והכשרות נוספות.
ההכשרות של בית הספר להסמכת מדריכים ומאמנים מוצעות הן בקמפוס הראשי בוינגייט, ליד נתניה, והן בשלוחות נוספות בערים ברחבי הארץ: תל אביב, אשדוד, ירושלים, ראשון לציון, בני ברק, ג'ת בקה, ועוד.


תנאי קבלה


נדרש מהמעוניינים להתקבל להכשרה להיות בעלי תעודת מדריך בשחייה וניסיון אימון במסגרות תחרותיות בשחייה של שנתיים או יותר. המועמדים צריכים להציג אישור מרופא על כשירותם לפעילות גופנית, וכן לעבור מבחן מעשי וראיון קבלה אישי.


תעודה


כדי להיות זכאים לתעודת מאמני שחייה מטעם המכללה האקדמית בוינגייט, על בוגרי הקורס לעבור בהצלחה מבחני גמר עיוניים ומעשיים. במבחן המעשי נדרש ציון של לפחות 70. כמו כן, יש לסיים את כל שעות הסטאז'.


על מנת לקבל את תעודת הגמר יש להחזיק בתעודת מגישי עזרה ראשונה בתוקף בעת סיום הקורס.


אפשרויות תעסוקה


הקורס מיועד למדריכי שחייה שרוצים להתקדם בהדרכה בענף השחייה, ולהרחיב את קבוצות הגיל האפשריות שהם יכולים להדריך - מדריך יכול ללמד ילדים ונוער עד גיל 16, לעומת מאמן שפתוחות בפניו אפשרויות נוספות.

 

למידע נוסף לחצו: המכללה האקדמית בוינגייט
עוד מסלולי לימוד - המכללה האקדמית בוינגייט