קורס הכשרה בפסיכולוגיה של הספורט במכללה האקדמית בוינגייט

קורס הכשרה בפסיכולוגיה של הספורט במכללה האקדמית בוינגייט

קורס הכשרה בפסיכולוגיה של הספורט במכללה האקדמית בוינגייט


כתף תומכת לספורטאי


עיסוק מקצועי בספורט הוא בעל יכולת העצמה עבור רבים, וגם יכול להביא לתחושות של מימוש וסיפוק עצמיים. עם זאת, התחרותיות וההישגיות של תחום זה יכולות ליצור לחצים ואף לפגוע בנפשו של הספורטאי. פסיכולוגים של הספורט מסייעים לספורטאים להתמודד עם תחושות קשות שמתעוררות כתוצאה מכישלון או פציעה, ונותנים להם כלים ומיומנויות שיכולים לעזור להם לשפר את הישגיהם הספורטיביים באמצעות התמודדות עם מצבים שונים, הן באופן אישי והן במסגרת קבוצתית.


אנשי מקצוע מתחומי הטיפול, החינוך והפסיכולוגיה שרוצים לעסוק בפסיכולוגיה של הספורט צריכים לקבל הכשרה מתאימה כדי לרכוש את הידע המקיף הדרוש לעיסוק זה. את ההכשרה ניתן לקבל בקורסים במוסדות לימוד שונים, כגון קורס הכשרה בפסיכולוגיה של הספורט שמוצע במכללה האקדמית בוינגייט.

 


תכנית הלימודים


תכנית הלימודים מקיפה נושאים מרכזיים הדרושים בעת הכשרה בפסיכולוגיה של הספורט, ומכילה גם תכני העשרה מגוונים. במסגרת הקורס, הסטודנטים לומדים מבוא לפסיכולוגית ספורט שנותן להם את תשתית הידע הנדרשת להבנת תחום זה. נוסף על כך, נבחנות במסגרת ההכשרה טכניקות טיפול שונות, כולל הכנת ספורטאים לקראת השתתפות בתחרויות, וטיפול נפשי בעת התמודדות עם פציעות ספורט. הסטודנטים לומדים גם על הדינמיקות השונות של העבודה לצד המאמן, ובמסגרות כמו מועדוני ספורט.

 

  • מתעניינים במתן טיפול גופני לספורטאים? קראו עוד על ספורטתרפיה


מתכונת הלימודים


אורך ההכשרה הוא שלושה סמסטרים, והיא מתקיימת במתכונת של מפגש אחד בשבוע בשעות אחר הצהריים, כך שנערכים 40 מפגשים שמשכם הכולל הוא 240 שעות.


הלימודים משלבים תכנים עיוניים ותיאורטיים המועברים בהרצאות פרונטליות של סגל המרצים כמו גם הרצאות אורח של מרצים מחו"ל, לצד השתתפות והתנסות מעשית בסדנאות שמדמות את העבודה בשטח. כמו כן, הסטודנטים משתתפים במשימת סטאז', במסגרתה הם מתנסים בעבודה בפרויקטים רלוונטיים.


נושאי הלימוד

 

 

  • מוטיבציה
  • שיטות ודרכי טיפול שונות
  • הכנה לתחרויות ומשחקים
  • מבוא לפסיכולוגיה של הספורט
  • הפסיכולוגיה של קבלת החלטות
  • פסיכולוגיה של פציעות בספורט
  • כיצד להתמודד עם לחץ וחרדה
  • עבודה קבוצתית ולכידות הקבוצה
  • עבודה במועדוני ספורט ובקהילת הספורט
  • היכרות עם מאפייני עיסוקים ספורטיביים
  • ועוד


על סגל ההוראה


סגל המרצים בקורס כולל אנשי מקצוע מתחומי פסיכולוגיית הספורט, בהם פסיכולוגים שתחום עיסוקם המרכזי הוא ספורט הישגי, תחרותי או עממי, וגם מומחים שונים בתורות האימון והספורט. המנהל האקדמי של הקורס הוא נשיא המכללה האקדמית וינגייט.


על מוסד הלימודים


המכללה האקדמית בוינגייט פועלת מעל ל - 7 עשורים, והיא ידועה בהתמחותה בהוראת החינוך הגופני והכשרות בענפי הספורט השונים. כמו כן, מסלולי הלימוד במכללה מתמקדים גם בענפי האימון, המחול, השיקום התנועתי והבריאות. במכללה לומדים סטודנטים לתואר ראשון בחינוך גופני, תואר שני במדעי החינוך הגופני, משתתפים בהכשרות מקצועיות ללימודי תעודה ובמכינה הקדם אקדמית. בין בתי הספר שפועלים במסגרת המכללה ניתן למנות את בית הספר לרפואה משלימה, בית הספר להסמכת מדריכים ומאמנים בספורט, בית הספר לתיירות ופנאי אתגרי, בית הספר לרפואה ומתודיקה בספורט, ועוד.


קורס הכשרה בפסיכולוגיה של הספורט מתקיים במסגרת בית הספר למתודיקה ורפואה בספורט, שבו מוצעים גם קורס מאמנים לאומיים תוך התמחות בתורת האימון, קורס תקשורת ספורט, קורס מאמני כושר גופני במשחקי כדור, קורס מנכ"ל בכיר בספורט, וקורסים נוספים.


המכללה ממוקמת במכון וינגייט, קרוב לנתניה. יחידות החוץ שלה פועלות בפרישה ארצית, ומציעות קורסים והכשרות ללימודי תעודה בערים שביניהן קריית חיים, ערד, ירושלים, תל אביב, וראשון לציון.

 


תנאי קבלה


על מנת להתקבל להכשרה בפסיכולוגיה של הספורט, יש להחזיק בתואר ראשון בתחומי הפסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות או החינוך.


אפשרויות תעסוקה


בישראל, ככל שעולה המודעות לאפשרויות המקצועיות שקיימות בספורט, הדרישה לפסיכולוגים של הספורט הולכת וגדלה. בוגרי קורס זה יכולים לפתוח קליניקה פרטית ובה לקבל את המטופלים שלהם, לעבוד במסגרות ומרכזים טיפוליים שונים המציעים שירותים פסיכולוגיים לספורטאים, או בארגוני ספורט שונים.


כמו כן, קיימת אפשרות להמשיך את הלימודים וכך להתמקצע עוד בתחום ולהרחיב את אפשרויות התעסוקה. מגוון מוסדות לימוד מציעים תואר שני בפסיכולוגיה של הספורט.
 

 

למידע נוסף לחצו: המכללה האקדמית בוינגייט
עוד מסלולי לימוד - המכללה האקדמית בוינגייט