קורס מדריכים לגלישה ממצוקים במכללה האקדמית בוינגייט - קורס מדריכי סנפלינג
העלייה במודעות לספורט האתגרי בארץ מעלה את הדרישה גם לתחום הסנפלינג, הידוע גם בשם גלישה ממצוקים. מדריכי הגלישה אחראיים על הובלת פעילות הסנפלינג, הם נדרשים לשמור על הבטיחות באתר ולהדריך את הגולשים לביצוע נכון של הפעילות בשטח. המדריכים יכולים לפעול עם מתאמנים יחידים או במסגרת קבוצתית וכן באפשרותם להוביל פעילות סנפלינג כחלק מפעילויות אחרות, כגון כחלק ממסעות אקסטרים בתנאי שטח שונים.
קורס מדריכי גלישה ממצוקים שמתקיים במכללה האקדמית בוינגייט נערך בפיקוח של מינהל הספורט. המסלול מותאם לדרישות חוק הספורט והוא מאפשר רכישה של שלל כלים מקצועיים להדרכה של מתאמנים בסנפלינג. בעזרת הידע הנרכש במסגרת הקורס יכולים העוסקים בספורט לפתח קריירה בהדרכה בעולם הפעילות האתגרית.
תכנית הלימודים
התכנים הנלמדים בקורס הדרכת גלישה ממצוקים מאושרים על ידי מינהל הספורט והם מותאמים לחוק הספורט. במהלך הקורס, נלמדים עקרונות מקצועיים של תחום הסנפלינג לצד לימוד תיאורטי של עקרונות במדעי הספורט שחיוניים למדריכי גלישת המצוקים. כמו כן, התכנית כוללת קורס מגישי עזרה ראשונה.
המשתתפים מכירים את הציוד המקצועי בסנפלינג, לרבות סוגי החבלים והקשרים. הם לומדים כיצד לבנות מערכות גלישה ולהתאים אותן לכושר ולצורכים של המשתתפים בפעילות. כמו כן, הם לומדים על שיטות לניהול סיכונים בעת הפעילות תוך היכרות עם נהלי בטיחות חשובים בענף. בהמשך התכנית נלמדים עקרונות בגיאולוגיה ובמטאורולוגיה שחיוניים למדריכים וכן סוגיות בפיסיולוגיה ופסיכולוגיה שיכולות לסייע להם להתאים את תהליכי הגלישה למתאמנים. נוסף על כך, המשתתפים מפתחים מיומנויות הדרכה ורוכשים כלים חשובים לעבודה עם קבוצות וקהלים שונים.
מתכונת הלימוד
היקף הקורס הוא כ - 200 שעות לימוד. הוא משלב הן שיעורים עיוניים ללימוד עקרונות הסנפלינג והן שיעורים מעשיים המתקיימים בשטח.
נושאי הלימוד
בין הנושאים הנלמדים במהלך הקורס נכללים:
- תורת העיגונים
- קשרים וחבלים
- ניהול סיכונים בשטח
- בניית מערכות גלישה
- פיזיולוגיה של גלישה
- ציוד מקצועי בסנפלינג
- מושגים במטאורולוגיה
- פסיכולוגיה של ההדרכה
- ועוד
סגל הוראה
מרכז הקורס הוא מומחה בתחום גלישת המצוקים, שנמנה בין מקימי מדור החילוץ והטיפוס של צה"ל. הוא משמש מנהל של מספר תכניות הכשרה בתחום הפעילות האתגרית במכללה האקדמית בוינגייט, כגון תכנית הכשרת מומחי פנאי אתגרי וקורס ההכשרה ב - Outdoor Training.
על מוסד הלימוד
בבית הספר לפנאי אתגרי של המכללה האקדמית בוינגייט מתקיימות הכשרות נוספות בתחום הטיפוס, כגון קורס מפעילי מתחמי חבלים אתגריים וקורס בוני אומגה מוסמכים ומנהלי מתחמי חבלים. נוסף על כך, ניתן ללמוד בעוד שלל קורסים במקצועות הספורט האתגרי, התיירות והשטח. בין הקורסים הללו נכללים קורס מורי דרך מוסמכים, קורס מדריכי רכבי שטח, קורס מדריכי הישרדות, קורס מנחים לסדנאות שטח, קורס מדריכי רכיבה על אופני שטח ועוד. קורסים אלה משלבים למידה תיאורטית עם פעילות מעשית בשטח כדי לסייע לתלמידים לבנות את סל הכלים הפרקטי הנחוץ לבניית קריירה במקצועות הספורט והתיירות.
תנאי קבלה
קורס זה מיועד לבעלי ניסיון קודם בתחום הגלישה ממצוקים. על המועמדים להכיר טכניקות עבודה עם חבלים וגלישה, יש צורך במעבר ראיון אישי עם מרכז התכנית לבדיקת הרקע הקודם.
התכנית יכולה להתאים לבעלי זיקה לתחום הספורט האתגרי אש מעוניינים לקבל כלים להפוך את אהבת האקסטרים לקריירה שברצונם לקבל את הכלים להדרכה ולהובלה של קבוצות משלל סוגים. יש צורך בבריאות תקינה ובכושר גופני טוב.
יש לציין כי מועמדים שאין ברשותם ניסיון קודם בגלישת מצוקים נדרשים להשתתף בקורס סנפלינג שכולל כ - 16 שעות. הקורס מרוכז בשני ימי פעילות שמתקיימים לפני מועד פתיחת קורס מדריכי הגלישה. תכנית השלמה זו כרוכה בתשלום נוסף.
תעודה
בוגרי הקורס שעומדים בהצלחה בכל הדרישות מקבלים תעודת "מדריכי גלישה ממצוקים" אשר מוענקת על ידי המכללה האקדמית בוינגייט ומאושרת כל ידי מינהל הספורט בהתאם לחוק הספורט. כדי לקבל את התעודה על הבוגרים לעבור שתי בחינות גמר, האחת מעשיות והשנייה עיונית. הבחינה המעשית מתקיימת בשטח על ידי בוחן מקצועי שבודק את הידע שברשות המשתתפים.