לימודי כלכלה יישומית וניהול בהתמחות שוק ההון, ביטוח ומימון במכללה האקדמית ספיר
נפתחה ההרשמה לסמסטר אביב (מותנה במספר נרשמים)
הידע שמביא לרווחים
מבחירה באפיקי השקעות יעילים ובטוחים ועד לתכנון תקציבים של פירמות וארגונים, ישנן שלל דילמות ואתגרים אליהם נדרשים עובדים בתחום הפיננסי היום. ידע בתחומים כגון מימון, ביטוח ושוק ההון יכול לסייע הן לכלכלנים והן למנהלים לבצע החלטות נכונות ושקולות יותר, שיכולות לסייע להעלות את רווחי הארגון.
במסגרת לימודי כלכלה יישומית וניהול של המכללה האקדמית ספיר, הסטודנטים יכולים לבחור בתכנית לימודי כלכלה יישומית וניהול בהתמחות שוק ההון, מימון וביטוח. תכנית התמחות זו מקנה הבנה נרחבת של תהליכים וכלים פיננסיים בשוק של היום ומספקת כלים פרקטיים להשתלבות בענפים כגון שוק ההון, בנקאות וניהול פיננסי.
תכנית הלימודים
התמחות זו בלימודי הכלכלה מעמיקה את הידע של תלמידיה בתחום הניהול הפיננסי, ניתוח הדוחות הכספיים והמימון. כמו כן, הסטודנטים דנים בנושאים כגון ביטוח ומערכת הבנקאות הישראלית וסוקרים את תהליכי ניהול תיקי ההשקעות וניתוח ניירת הערך במשק של היום.
- עולם הפנסיה מעניין אתכם? קראו עוד על לימודי כלכלה וניהול בהתמחות ביטוח
מתכונת הלימוד
זוהי כאמור התמחות בלימודי כלכלה יישומית וניהול, שמשכם הוא כשלוש שנים. שיעורים מתקיימים בארבעה ימי לימוד מלאים במהלך השבוע. הסטודנטים לומדים בקורסים עיוניים, בקורסי בחירה ובסמינריונים.
בשנת הלימודים השלישית הם מבצעים פרויקט גמר יישומי ובו מכירים מקרוב את עבודתם של כלכלנים, הפרויקט כולל ביצוע מחקר בגופים כלכליים כגון פירמות עסקיות ומלכ"רים לצורך פתרון של בעיות כלכליות עכשוויות. נוסף כל כך, ההתמחות בשוק ההון, ביטוח ומימון מכינה את התלמידים לקראת מבחנים חיצוניים שעורכת הרשות לניירות ערך, שמאפשרים קבלת רישיון ייעוץ השקעות וניהול תיקים.
נושאי הלימוד
בהתמחות זו נלמדים מגוון נושאים וביניהם גם:
|
|
על מוסד הלימוד
התכנית בכלכלה יישומית וניהול מאפשרת לבחור גם בתכנית כלכלה יישומית וניהול בהתמחות יזמות, חדשנות וטכנולוגיה. נוסף על כך, המכללה מציעה שלל תכניות לימוד לתואר הראשון, בהן לימודי כלכלה וחשבונאות, לימודי ניהול תעשייתי, לימודי משאבי אנוש, לימודי משפטים, לימודי מדעי המחשב, לימודי שיווק טכנולוגי ותכניות נוספות. ניתן להמשיך גם לתכניות לתואר שני או ללמוד במסלולי לימוד תעודה בהם ניתן לרכוש כלים נוספים לפיתוח הקריירה.
תנאי קבלה
כדי להתקבל ללימודים, על המועמדים להיות בעלי בגרות מלאה בממוצע ציונים של 90 ומעלה ובגרות באנגלית ברמת 4 יחידות לימוד בציון 56 לפחות. כמו כן, יש צורך בעמידה באחד התנאים הבאים:
- ציון פסיכומטרי של לפחות 560 ובגרות במתמטיקה בציון 65 ברמת 4 יחידות
- ציון 125 ומעלה בחלק הכמותי של הפסיכומטרי ובגרות בציון 65 במתמטיקה ברמת 4 יחידות
- בגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות לימוד בציון של לפחות 60 - באישור יו"ר ועדת קבלה מחלקתית
- בגרות במתמטיקה ברמת 4 יחידות לימוד בציון של 75 ומעלה - באישור יו"ר ועדת קבלה מחלקתית
תעודה
תואר ראשון BA בכלכלה יישומית וניהול מוענק לבוגרי התכנית שעומדים בהצלחה בכל חובותיהם, על ידי המכללה האקדמית ספיר.