תואר שני בחדשנות ויזמות בארגונים במכללה האקדמית ספיר
במכללה האקדמית ספיר מציעים מסלול חדש לתואר שני בחדשנות ויזמות בארגונים. מסלול זה נועד לספק לבוגריו את הידע התיאורטי והכישורים המקצועיים הנחוצים להנעה ולהטמעה של תהליכי חדשנות ויזמות בארגונים, באופן יעיל ומושכל.
התכנית היא חלק ממרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, "חי בספיר", אשר מכשיר כ - 200 בוגרים מדי שנה, המקדמים מיזמים חדשניים. תכנית זו הינה על מחלקתית, היא משלבת מגוון תחומי ידע ומקנה ידע תיאורטי וכישורים פרקטיים לניהול חדשנות בעידן המודרני.
לאחרונה חל גידול משמעותי בפעילות הארגונית בתחום החדשנות, לאור המהפכה הדיגיטלית ותהליכי הגלובליזציה. כיום, בארגונים רבים, הן עסקיים והן ציבוריים, קיימת הפונקציה "מוביל חדשנות", הן בהנהלה הבכירה והן ברמה המחלקתית או החטיבתית. בניגוד לפעילות יזמית עצמאית אשר תלויה בכישורי היזם ובניסיונו, יזמות פנים ארגונית תלויה במכלול נרחב של גורמים, לרבות התרבות הארגונית, חופש הפעולה ליזם בארגון, הפניית משאבים, ועוד. במציאות זו, נדרשת רכישת הידע והמיומנויות המקצועיות העדכניות על ידי המנהלים והעובדים. בתואר השני בחדשנות ויזמות בארגונים של המכללה האקדמית ספיר ניתן לרכוש את הידע והכלים לקידום חדשנות ארגונית. בסיום התואר השני, יוכלו הבוגרים לסייע למדינת ישראל לשמור על מקומה בחזית החדשנות ולהביא את בשורת החדשנות אל הפריפריה, ובפרט לפריפריה הדרומית.
תחילת הלימודים בסמסטר אביב 2023.
הענקת התואר מותנית באישור המל"ג.
מה לומדים?
בתכנית זו מתמקדים בלימוד התיאוריה והכלים הפרקטיים, אשר נדרשים כדי ליצור ארגונים שבהם חדשנות הופכת מערך תיאורטי ליכולת מעשית. בתכנית משולבים תכנים תיאורטיים וחווייתיים. לצד הקורסים הנלמדים, משולבים מפגשים עם מרצים אורחים מן הארץ והעולם, ועם מנהלי חדשנות במגוון חברות.
כמה זמן לומדים?
היקף התכנית לתואר שני הוא 15 חודשים. התכנית מורכבת מארבעה סמסטרים רצופים. משך כל סמסטר הוא 13 שבועות, אורכו של סמסטר הקיץ הוא 9 שבועות. הלימודים יתקיימו במתכונת Executive היברידית, הם ייערכו בימי ג' בין השעות 13:00 – 20:30, ובימי שישי בין השעות 8:30 – 11:30 יתקיימו לימודים מקוונים, למעט שני מפגשים פרונטליים.
השיעורים מועברים ברובם במתכונת למידה פרונטלית וסדנאית, חלק מן הקורסים נלמדים במודל "כיתה הפוכה". כמו כן, התכנית משלבת לימודים במרחב eXlab - מרחב למידה חדשני וטכנולוגי. לקראת סיום התכנית, יש להגיש פרויקט גמר.
נושאי לימוד
בין הנושאים הנלמדים בתכנית:
- חדשנות בקידום מסרים
- מימון חדשנות בארגונים
- רעיונאות לשירותים חדשים
- אסטרטגיית חדשנות ויזמות בארגון
- שילוב חדשנות באקוסיסטם הלאומי והאזורי
- בניית חזון אישי ושילוב חדשנות בחזון הארגוני
- היבטים רגולטוריים של יזמות וחדשנות בארגונים
- ועוד
סגל
ראש התכנית, ד"ר דן קאופמן, הוא המנהל האקדמי של תחום היזמות במכללה האקדמית ספיר. מחקריו מתמקדים בתחומי היזמות, החדשנות והמדיניות הציבורית. בשנים האחרונות פועל ד"ר קאופמן בתחומי הקיימות, החדשנות והיזמות.
בתכנית משולבות הרצאות אורח וליווי של מנהלי חדשנות ממסגרות כגון התעשיות הביטחוניות, צה"ל, קופות החולים, חברות ממשלתיות, ארגונים חברתיים, רשויות מקומיות, חברות הייטק, ועוד.
קהל היעד
התכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון, שברצונם להוביל חדשנות וחשיבה יזמית בארגונים שבהם הם עובדים או מתעתדים לעבוד. התכנית מתאימה במיוחד למנהלי אגפים, למנכ"לים, ולמנהלי חדשנות בארגונים פרטיים, ציבוריים, ממשלתיים וארגונים במגזר השלישי.
מהם תנאי הקבלה?
תנאי הקבלה לתכנית הם:
- תואר ראשון בממוצע ציונים 80 ומעלה.
- ראיון אישי בוועדת קבלה.
לימודי השלמה
מועמדים שלא עברו את הקורסים הבאים בלימודיהם האקדמיים הקודמים, נדרשים להשלימם:
- מבוא לסטטיסטיקה.
- יסודות השיווק.
- מבוא לפסיכולוגיה / התנהגות ארגונית.
קורסים אלה נלמדים במסגרת התארים הראשונים במכללה האקדמית ספיר, הסטודנטים יכולים להשלימם במהלך התואר. בסמכות ועדת הקבלה להקנות פטור מקורסי השלמה לפי שיקול דעתה.
איזו תעודה מקבלים?
בסיום הלימודים מוענק תואר שני M.A בחדשנות ויזמות בארגונים.
* הענקת התואר מותנית באישור המל"ג.