קורס תברואת מים למפעילי מערכות מי שתייה רמה ב' במכללה הטכנולוגית רופין

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תעודה, מקצוע? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על הטכנולוגית רופין - תברואת מים למפעיל מי שתייה ב'.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס תברואת מים למפעילי מערכות מי שתייה רמה ב' במכללה הטכנולוגית רופין - המרכז להשתלמויות


מקדמים את האיכות והבטיחות


משרד הבריאות הוא הגורם האחראי על פיקוח על איכות המים בישראל, במסגרת המחלקה לבריאות הסביבה. בין היתר, המחלקה אחראית על איכות מי שתייה וקולחין ועל פיקוח תברואי עבור רשויות מקומיות ומוסדות תעשייתיים, זאת באמצעות חקיקה וקביעת תקנות, קידום תהליכי תכנון אזוריים ורישוי עסקים לעוסקים במים ובתברואה.


לשמירה על איכות מי השתייה יש חשיבות רבה לדאגה לבריאות הציבור שכן מים שמכילים חיידקים וגורמים זרים יכולים לגרום למחלות שונות. משום כך, מקפידים במשרד הבריאות על פיקוח הנדסי על מקורות מים, על המערכות להולכת המים לצרכנים ועל מתקנים לטיפול במים. תקנים אלה מתעדנים באופן תדיר, בעקבות התפתחויות טכנולוגיות ומחקרים בעולם, כדי להעניק לצרכני המים את רמת האיכות הגבוהה ביותר.


עובדים בתחום המים המעוניינים לקדם את הכשרתם יכולים ללמוד בקורס תברואת מים למפעילי מערכות מי שתייה ברמה ב', שנערך במרכז להשתלמויות של המכללה הטכנולוגית רופין. מסלול זה מותאם לנהלים ולתקנים של משרד הבריאות ותפקידו להכשיר עובדים בתברואת מים לתפקידי מפעילי מערכות מי שתייה בהתאם לתקנות הנדרשים לפי חוק, בהן תקנות בריאות העם לאיכות ותברואה של מתקני מי השתייה. יש לציין כי רישיון מוכר על ידי משרד הבריאות הוא אחד מתנאי החובה למעוניינים לעסוק בטיפול במי שתייה בישראל, רישיון זה פותח שלל אפשרויות תעסוקה בפני הבוגרים בתעשייה.

 

תכנית הלימודים


המשתתפים בתכנית לימודי התעודה מתחילים בהיכרות עם מושגי בסיסי במדעים בענפים כגון כימיה, מיקרוביולוגיה ואפידמיולוגיה, שמשיקים לתחום מי השתייה. לאחר מכן, הם לומדים לעומק על שיטות לטיפול במי השתייה, לרבות הכלרה וחיטוי. הם גם מתוודעים לתקנות ולחוקים שמחייבים את העוסקים בטיפול במי השתייה וסוקרים את התקנים המקצועיים שנוגעים למערכות לאספקת מים. דרך הכלים הנלמדים בקורס הם יכולים להעלות את רמת האיכות של מי השתייה במקומות העבודה שלהם ולהתאים את תהליכי העבודה לנהלי הבטיחות והאיכות הנדרשים בתחום.


מתכונת הלימוד


הקורס כולל כ - 58 שעות לימוד, משתתפיו יכולים לבחור בין קורס ערב לבין הכשרה בשעת הבוקר וכך באפשרותם להתאים את המסלול לשילוב עם עבודתם. הקורס משלב למידה עיונית עם תרגולים פרקטיים וסיור מקצועי לאתרי טיפול במים. כמו כן, לקראת סיומו מתקיים מבחן שנערך על ידי משרד הבריאות.


נושאי הלימוד


לאורך ההכשרה המשתתפים לומדים שלל נושאים בתחום המים כגון:

 

  • אפידמיולוגיה ובטיחות
  • מיקרוביולוגיה של מים
  • מערכות לאספקת המים
  • תקנים לאיכות מי שתייה   
  • תחלואה ממים
  • שיטות לטיפול במים
  • שיטות חיטוי והכלרה   
  • ועוד


על מוסד הלימוד


במרכז להשתלמויות של המכללה הטכנולוגית רופין פועלות מגמות שונות ללימודי תעודה בהן גם המגמה למים, סביבה וחקלאות. בין שלל התכניות שנלמדות במגמה זו נכללים קורסים בתברואת מים למפעילי מערכות מי שתייה ברמות נוספות, בהן רמה א' ורמה ג'. נוסף על כך, ניתן ללמוד בקורס דוגם מי שתייה, שמתקיים ברמה א' וברמה ב', קורס דוגם מי ביוב וקולחין מוסמך, קורס עובדי בריאות הסביבה, קורס דוגם מי נופש ומקוואות, קורס מתכנן מערכות אינסטלציה ומסלולים נוספים.


תנאי קבלה


קורס זה מתאים לעובדים מנוסים בתחום המים שממלאים תפקידי שטח במערכות לאספקת מים ולהפקת מי שתייה. תכנית זו מתאימה לעובדי מים במוסדות ציבוריים, במבנים ובמסגרות נוספות.

 


תעודה


משתתפים שעומדים בכל דרישות הקורס בהצלחה זכאים לקבל תעודה המאשרת את לימודיהם, שניתנת מטעם משרד הבריאות. כדי לקבל את אישור הלימודים הם צריכים לעמוד בחובות הנוכחות של הקורס ולעבור מבחן מסכם חיצוני שעורך משרד הבריאות בתחום מי השתייה.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: המכללה הטכנולוגית רופין - המרכז להשתלמויות - לימודי תעודה והכשרות מקצועיות

עוד מסלולי לימוד - המכללה הטכנולוגית רופין

כלים שיעזרו לך לבחור