רוצה פרטים על לימודים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

ענת הראל על קריירה בתחום הכושר: "אפשר להתפרנס מה-'Passion' שלנו בחיים, וגם ליהנות"

איך לעשות את הצעדים הראשונים בקריירה כמאמני כושר בשוק תחרותי ורווי? האם כיף וקריירה יכולים ללכת ביחד? ולמה לא צריך בהכרח לפחד מכישלון? גורו הכושר והבריאות ענת הראל משתפת בכלים להצלחה שיכולים לעזור למי שחיים ונושמים ספורט וחולמים להיות מאמנים.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


ענת הראל על קריירה בתחומי הכושר והבריאות:


כמו כולם, גם אצל ענת הראל תקופת הקורונה יצרה הרבה שינויים וחוסר ודאות. וכמו הרבה מאיתנו, גם המאמנת הידועה וגורו הכושר הייתה צריכה, במובן מסוים, להמציא את עצמה מחדש. "אם הבנתי משהו מתקופת הקורונה, זה שאני לא מבינה כלום. בכל פעם שחשבתי שהבנתי את הצרכים ואיך להתנהל בתקופות הסגרים – גיליתי ששוב הכל משתנה. למעשה הדבר היחיד הקבוע היה -ששום דבר לא קבוע." היא משתפת.


"כשרק התחיל המשבר, בגל הראשון, חשבתי שהכל אבוד ושהעסק הלך ושאלתי את עצמי מה אני עושה? יום לפני הסגר הראשון נחשפתי באופן מקרי לחלוטין לדבר שנקרא "זום", זאת הייתה ממש תחילת הדרך של השימוש בזום בישראל, לצורך אימונים והרגשתי שיכול להיות שיש כאן פתרון לבעיה שלי."


"השאר היסטוריה, תוך שבועות בודדים כולם עברו לזום, ואני כבר העברתי את כל קבוצות האימון שלי ואת ההרצאות לזום. בחודשיים הבאים, מספר ההרצאות שהעברתי בזום השתווה לכמות ההרצאות שהעברתי בשנה שלמה, שלפני הקורונה. בנוסף, באופן מקרי לחלוטין, כשלושה חודשים לפני פרוץ הקורונה התחלתי לשווק את תכנית האימון הדיגיטלית שלי, והיא הגיעה בדיוק במקום שבו היה צורך. זה היה שעור חשוב שהראה לי שגם בזמן של משבר אפשר להסתדר עם קצת גמישות מחשבתית, שינוי והנגשה."


אבל אז - הגיע הגל השני, ושוב הכל התהפך. הראל הבינה שלאנשים קצת נמאס מהזום, ופעם נוספת נאלצה לשנות את ההתנהלות שלה כדי להתאים את עצמה למצב החדש. "מה שלמדתי מזה הוא שהכל זמני," היא אומרת. "חייבים לשמור על גמישות ולהבין שהשטח והשוק משתנים, וגם הצרכים של הלקוחות משתנים. אנחנו כמאמנים צריכים להיות תמיד צעד אחד קדימה ולעמוד בקצב כדי להישאר רלוונטיים, כל הזמן להיות ערים לשינויים שסביבנו."


שינויים הם חלק גדול מאוד מהסיפור של ענת ובמידה מסוימת הם מגדירים את מי שהיא ואת הדרך שעברה עד למקום שבו היא נמצאת היום.


גם תחילת הדרך שלה בתחום הספורט, שהיום מהווה את סימן ההיכר שלה, נבעה משינוי שבחרה לעשות במסלול הלימודים שלה. היא התחילה את הדרך באקדמיה בלימודי מדעי המדינה, ורק שנים לאחר מכן למדה אימון באופן רשמי במכון וינגייט, למרות שהספורט תמיד היה חלק משמעותי מהחיים שלה.


"הספורט אצלי הוא אהבה מילדות. כבר כנערה, לא רק עסקתי בפעילות גופנית באופן קבוע אלא שגם עודדתי אחרים לעסוק בספורט בניסיון לשכנע כמה זה חשוב, עוד הרבה לפני שזה הפך למקצוע שלי." היא מספרת.


הראל יצאה לטיול הגדול שאחרי צבא ובמהלכו אימא שלה הציעה לה להירשם ללימודים. "לא ידעתי מה לבחור. מדעי המדינה היה נשמע לי תחום מעניין, למרות שלא ראיתי את עצמי עוסקת בו אחר כך. הלימודים עצמם היו מרתקים, הם נתנו לי המון כלים. למדתי איך ללמוד ולמדתי המון על העולם שסביבי."


ועדיין, למרות האהבה הגדולה שלה לספורט, לא בחרה בשלב זה ללמוד אימון או לעסוק בתחום כמקצוע לחיים. רק אחרי שהשתתפה בתחרות בתחום הכושר עלה אצלה הרעיון באופן רציני. אחת השופטות באירוע, ששמה לב כמה היא אוהבת את התחום, התפלאה שלא למדה את המקצוע ושאלה אותה על כך. "מנקודת המבט שלי באותו זמן, חשבתי שאם אעבוד במה שהוא התחביב שלי אפסיק לאהוב אותו. חששתי שהספורט יפסיק להיות כיף ויתחיל להיות 'עבודה'. היום אני מבינה שאפשר להתפרנס מהתשוקה שלנו בחיים, ושעבודה יכולה להיות גם 'פאן'."


"בגלל הדיגיטציה העולם שלנו היום נראה אחרת. יש הרבה יותר אפשרויות, נפתחו מקצועות ועיסוקים חדשים שלא היו קיימים בעבר. גם הרבה יותר פשוט להיות עצמאי. כל אלה תורמים לאפשרות לשלב אהבה עם קריירה." היא מוסיפה. "אני חושבת שהדור של היום חושב מאוד פרקטי בכל מה שקשור לקריירה ולימודים, יש יותר שאיפה לעסוק כמקצוע בתחומים שמחוברים אליהם ומתעניינים בהם ולא רק במה שיכול לסדר לנו מקום עבודה. בסופו של דבר, כשעושים את מה שאוהבים, החיים נכנסים לפוקוס."


מציאת הקול הייחודי בתקופה של הצפת השוק


היום, העשייה של הראל מגוונת מאוד והיא משלבת בין אימון פרונטלי ואימונים בזום, עבודה בתקשורת, הרצאות שהיא מעבירה וניהול העסק שלה. לדעתה, כל הצדדים האלה משלימים אחד את השני.


"הצדדים השונים של העשייה ממלאים אותי בדרכים שונות. האימונים שאני מעבירה בזום מאפשרים לי קשר ישיר עם מתאמנות, דרך ההרצאות אני יכולה לעזור לאנשים לעבור שינוי מחשבתי וההופעות בתקשורת ממלאות לי את הצורך להגיע לכמה שיותר אנשים וגם את הצורך בריגושים (כן, עד היום הופעה בטלוויזיה עדיין מרגשת אותי)," היא מספרת. "אני אדם שקשה לו עם שגרה והגיוון הזה עוזר לי. זה שיש לי את האפשרות לעשייה מגוונת מאוד מוציא ממני את המיטב."


בעיניה, התפרשות לכמה ענפים יכולה במקרים מסוימים לעזור למאמנים מתחילים שמחפשים את הדרך שלהם אחרי הלימודים, אבל יש לצד זה חשיבות רבה להתמקצעות. "מאמנים בתחילת הדרך צריכים להתמקד בכיוון אחד של עשייה ולהתמקצע בו. לא מדובר דווקא על תחום אימון אחד, אלא על כיוון כללי. התפרשות על יותר מדי תחומים יכולה לגרום לאיבוד של הבסיס היציב והנכון. כמאמנים, הבריאות של אנשים נמצאת בידיים שלנו וחשוב מאוד להיות מקצועיים."


"יש מאמנים מתחילים שבמקום להתמקד בהתמקצעות ולהיות הכי טובים, עסוקים בנראות שלהם ובשיווק באינסטגרם וברשתות. המקצועיות היא אבן הדרך הראשונה למצוא את הקול הייחודי שלכם כמאמנים. קודם תלמדו את הבסיס ברמה הכי גבוהה שאפשר ובהמשך תוכלו למצוא את הייחודיות שלכם ולהבין איך אתם משלבים אותה בתוך העשייה."


בדומה למקצועות אחרים, גם בתחום האימון היום יש מי שמזהים מגמה של הצפה מקצועית, אבל לדעתה של הראל, המגמה הזו לא אמורה למנוע ממי שבאמת אוהבים את המקצוע לבחור ללמוד אותו.


"זה נכון שהשוק רווי כמו בענפים אחרים אבל בניגוד להרבה מקצועות, באימון אתה יכול להביא את האישיות שלך מבלי שזה יבוא על חשבון המקצועיות. לכל אחד יש מקום, משום שיש סוגים רבים ושונים של מאמנים, כל מתאמן מתחבר לסוג וסגנון אחר של מאמנים וזה יתרון גדול."


לעבוד קשה - ולא לפחד להיכשל


אחד השלבים הכי מאתגרים בבניית קריירה הוא הצעדים הראשונים בשוק אחרי הלימודים. תחילת הדרך אף פעם לא קלה, אבל יש כמה דברים שמאמנים יכולים לעשות כדי לקדם את עצמם. עם זאת, הראל אומרת שאין פתרונות קסם, אלא בעיקר הרבה התמדה ונחישות.


"כמו בכל מקצוע, גם באימון צריך לעבוד קשה. אין 'סוד' אחד להצלחה שאני יכולה לתת, יש הרבה עבודה קשה. ההצלחה שלי נבעה מהבחירות שעשיתי וגם מההתפתחות המקצועית שלי, מהצמיחה שלי מבחינה מסחרית ועסקית ומההתרחבות לעוד תחומים."


"לא פשוט להתפרנס מאימון, תחילת הדרך מאוד סיזיפית. מי שמתפרנסים טוב במקצוע הם בעיקר עצמאיים אבל את תחילת הדרך רובנו עשינו כשכירים."


כמו בכל דרך בחיים, גם היא מספרת שלא תמיד הכל הולך בקלות. "יש המון ניסוי וטעיה, וגם אני עשיתי הרבה דברים שלא הצליחו. ההצלחה נמדדת לא בכמות הפעמים שאתה נופל אלא בכמות הפעמים שאתה קם בחזרה וממשיך לנוע קדימה."


"כישלונות מפחידים אותי גם היום, אבל אני משתדלת לא לתת להם לעצור אותי. יש לי הרבה עיסוקים ומעט זמן, אני צריכה תמיד לחשוב איך אני מנהלת את הצעדים הבאים. בעיני חשוב לזכור את רגשי הכישלון גם כשאנחנו מצליחים, כדי שהכישלונות לא ירפו את ידינו. החיים הוכיחו שהאנשים הכי מצליחים הם אלו שנכשלו אבל המשיכו לנסות. אם אתם מאמינים שאתם עושים את הדבר הנכון באמת - תמשיכו להתעקש ואל תוותרו."

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים?

רוצה ללמוד?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
הכוונה וייעוץ - פסיכולוגיה או תזונה וכושר?
שילוב תחומים - תזונה, כושר גופני ואורח חיים בריא
האם כושר לדיינות מהרבנות הראשית תקף לגישור?
מקצוע המכיל כושר ביטוי רב בע"פ ובכתב