תואר שני בפסיכולוגיה במרכז האקדמי למשפט ולעסקים

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בפסיכולוגיה במרכז האקדמי למשפט ולעסקים

תואר שני בפסיכולוגיה במרכז האקדמי למשפט ולעסקים רמת גן

 

כדי לעסוק בפועל בטיפול פסיכולוגי יש להשלים תואר שני בפסיכולוגיה. במסגרת התואר עוברים הסטודנטים התמקצעות בענפי הטיפול ורוכשים ידע עיוני ומעשי החיוני למטפלים. לאחר השלמת תואר זה ועמידה בכל החובות הנדרשים יכולים המוסמכים לעסוק בטיפול פסיכותרפי.


בפקולטה לפסיכולוגיה של המרכז האקדמי למשפט ולעסקים שברמת גן מתקיימות תכניות שונות לתואר שני בפסיכולוגיה, שמטרתן הכשרת הסטודנטים לשדה העשייה הרלוונטי. בתכניות אלה לתואר שני הסטודנטים מכירים אפיקי התפתחות שונים, אקדמיים ומקצועיים כאחד, ורוכשים מיומנויות פרקטיות וידע תיאורטי החיוניים להמשך דרכם כמטפלים.

 

מסלולי לימוד


בין המסלולים לתואר שני בפסיכולוגיה שאותם ניתן ללמוד בפקולטה לפסיכולוגיה של המרכז האקדמי למשפט ולעסקים נכללים:


תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית - בתכנית זו מכשירים פסיכולוגים התפתחותיים שברשותם ידע וכלים עדכניים לטיפול ולאבחון בגיל הרך. במהלך התואר השני בפסיכולוגיה התפתחותית הסטודנטים רוכשים ידע נרחב באבחון התפתחותי ובהבנתה של ההתפתחות הנורמלית והפתולוגית בתחום הקוגניטיבי, החברתי והרגשי. במהלך הלימודים הסטודנטים שמים דגש על היכרות עם התערבויות חדשניות. כמו כן, הם לומדים על עבודה עם צוותים חינוכיים ועם הורים, שכולם יחד שותפים בגידולו של הילד ובחייו. הם מקדישים תשומת לב מיוחדת לאבחון ילדים על הקשת האוטיסטית ובשיטות התערבות ייעודיות לילדים אלה. מגמה זו מתבססת על ידע נוירופסיכולוגי התפתחותי והיא פועלת בגישה קהילתית, אקולוגית ורב תרבותית.

 

תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית - במסגרת התואר השני בפסיכולוגיה חינוכית הסטודנטים מקבלים את ההכשרה הנדרשת להשתלבות במסגרות חינוכיות ופרטניות ולטפל בשלל אוכלוסיות וקבוצות גיל, החל מהגיל הרך, דרך ילד בית הספר ועד למתבגרים. בתכנית מתמקדים בהתערבויות רב מערכתיות תוך ראייה אינטגרטיבית המשלבת עבודה עם משפחות והורים, צוותים במערכת החינוכית ואנשי מקצוע פרא רפואיים. הסטודנטים מקבלים הכשרה מקיפה לתפקידי מטפלים ומאבחנים, והם מפתחים מיומנויות להפעלת שלל גישות מניעתיות וטיפוליות לרבות התערבויות ייעודיות למצבי משבר. כמו כן, בתכנית נלמדים כלים בהדרכה ובייעוץ בשלל נושאים בפסיכולוגיה החינוכית ובתחומים נוספים המשיקים לה. הסטודנטים מתוודעים במהלך התואר לשלל תהליכי התפתחות תקינה ופתולוגית וכן לסוגיות רגשיות, לימודיות, חברתיות וקוגניטיביות עמן מתמודדים ילדים ונערים.


מתכונת הלימוד

 

אורכן של תכניות התואר השני בפסיכולוגיה הוא שנתיים. בתכניות אלה מושם דגש על יישום פרקטי של החומר הנלמד. הסטודנטים לוקחים חלק הן בהרצאות עיוניות והן בהתנסויות מעשיות. בתואר השני משולבות הרצאות אורח, ימי עיון, סדנאות יישומיות וכן שלל קורסים מעשיים. שילוב התכנים המעשיים נעשה כדי להכין את הסטודנטים לקראת ההשתלבות בשוק העבודה ולהתמודדות עם אתגרים מקצועיים עתידיים.


סגל התכניות לתואר שני, המורכב מחוקרים ואנשי מקצוע בעלי ניסיון של שנים רבות בתחום, מלווה את הסטודנטים לכל אורך לימודיהם. הסגל מתמקד בפיתוח אישי של הסטודנטים ובהכנה מיטבית שלהם לעולם העבודה בתחומי הפסיכולוגיה השונים.

 

תנאי קבלה

 

לתכניות השונות לתואר שני בפסיכולוגיה מתקבלים בוגרי לימודי פסיכולוגיה או לימודי מדעי ההתנהגות בלבד. במסגרת תנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה, יש צורך בממוצע 89 לפחות בקורסי הפסיכולוגיה והמתודולוגיה וכן ציון 90 ומעלה במבחן מתא"ם.
לחלופין, יכולים להתקבל מועמדים שלהם ציון מתא"ם של 110 ומעלה שלהם ממוצע בקורסי פסיכולוגיה ומתודולוגיה של 88.5 - 85. ניתן להתקבל גם על סמך ממוצע 94 בקורסים בפסיכולוגיה ומתודולוגיה וציון 87 בבחינת מתא"ם.


במקרים מסוימים ניתן להביא בחשבון את ההישגים בבחינת GRE, Subject Test Psychology כתחליף לציון במבחן מתא"ם. מועמדים שברשותם דוקטורט (תואר שלישי) פטורים ממבחן מתא"ם.


חשוב להדגיש כי תנאי הקבלה עשויים להשתנות מעת לעת. מומלץ לפנות הישר אל מוסד הלימוד לצורך קבלת המידע המדויק והעדכני ביותר אודות תנאי הקבלה.

 

תעודה


בסיומם של הלימודים בפקולטה, סטודנטים העומדים בהצלחה בכל דרישות לימודיהם מקבלים תואר שני MA בפסיכולוגיה, בהתמחות הנלמדת.

 

על מוסד הלימוד

 

במרכז האקדמי למשפט ועסקים מתקיימים מגוון של מסלולים אקדמיים לתואר ראשון ושני, שבהם ניתן לקבל את הכלים להשתלבות בתפקידים משמעותיים במשק. בפקולטה לפסיכולוגיה, מתקיימת גם תכניות לימודי פסיכולוגיה לתואר ראשון. בין המסלולים לתואר שני שניתן ללמוד במוסד זה נכללים תואר שני במשפטים, תואר שני בשוק ההון ובנקאות, תואר שני בניהול ועוד.

 

עוד מסלולי לימוד - המרכז האקדמי למשפט ולעסקים