תואר שלישי במדעי המדינה באוניברסיטת תל אביב

תואר שלישי במדעי המדינה באוניברסיטת תל אביב

תואר שלישי במדעי המדינה באוניברסיטת תל-אביב - דוקטורט במדעי המדינה


שלטון מתחת למיקרוסקופ


אנו חיים בעידן של שינויים פוליטיים, של הפיכות לאומיות, של תמורות חברתיות ושל שכלולים טכנולוגיים שמגדירים מדי יום מחדש מהו שלטון וכיצד מתנהלות מדינות. בפני חוקרים בתחום מדעי המדינה ניצבים אתגרים לא פשוטים בבואם לבחון מה עומד מאחורי התהליכים והשינויים בזירה הפוליטית, הן בארץ והן מעבר לים.


מי שמעוניינים לחקור ולהעמיק בתהליכים פוליטיים, בשינויים מדיניים ובתיאוריות בממשל ובמנהיגות יכולים ללמוד בתכנית לתואר שלישי במדעי המדינה שנערכת באוניברסיטת תל-אביב. מסלול התואר השלישי שם לו למטרה להכשיר דור איכותי של חוקרים ואנשי אקדמיה בתחומי מדעי המדינה, היחסים הבינלאומיים וממשל.


תכנית הלימודים


תלמידי המחקר יכולים להעמיק בזמן הדוקטורט במגוון רחב של סוגיות במדעי המדינה, בממשל ובפוליטיקה. החוג מאפשר להם להתמקד בנושאים כגון אסטרטגיה ויחסים בינלאומיים, פוליטיקה ישראלית והשוואתית, רעיון מדיני ופילוסופיה פוליטית ומחשבה מדינית. במקרים מסוימים, הם רשאים לבחור בתחומי מחקר אלטרנטיביים באישור של החוג, כגון תקשורת פוליטית או כלכלה פוליטית.


מתכונת הלימוד


אורכה של התכנית נע בין ארבע לחמש שנים. תחילת התכנית כוללת שנה אחת של השתתפות בקורים עיוניים ובסמינרים במקביל לניסוח ולהגשת הצעת המחקר. לאחר מכן, מוקדשות השנים המתקדמות לביצוע מחקר עצמאי ואינטנסיבי ולהשתתפות בסמינרים מחלקתיים בהם תלמידי המחקר יכולים להציג את המחקרים שלהם לחוקרים נוספים ולהיחשף לתיאוריות ולגישות נוספים.


בוגרים מצטיינים של לימודי מדעי המדינה יכולים ללמוד במסלול ישיר לתואר שלישי. זוהי תכנית שאורכה כחמש שנים ובה, לאחר מעבר של תהליך מיון קפדני, משתתפים בעבודות מחקר אינטנסיביות יחד עם אנשי הסגל של החוג תוך שימת דגש על הפרסומים האקדמיים.


נושאי מחקר


הנה כמה מנושאי המחקר של סגל המחלקה:

 

  • מלחמות אזרחים וממשלות מעבר
  • הפרטה ומדיניות ציבורית
  • הרתעה ומדיניות ביטחון בין לאומי
  • שסעים בחברה הישראלית
  • בתי משפט בפוליטיקה האמריקנית
  • דעת קהל וסקרים פוליטיים
  • כתיבת חוקות ופוליטיקה השוואתית
  • כלכלה פוליטית בין לאומית      
  • אתיקה פוליטית וסכסוכים בין קהילתיים    
  • ועוד


סגל הוראה


ראש החוג הוא פרופסור למדעי המדינה וליחסים בין לאומיים. בין תחומי המחקר שלו אפשר למנות חקר התפוצות וההשפעה שלהן על היחסים הבין לאומיים וכן חקר תחום השחיתות. לאורך השנים פרסם מספר ספרים בנושאים אלה.


על מוסד הלימוד


באוניברסיטת תל אביב פועלות שלל תכניות לתארים מתקדמים ומגוון רחב של מרכזי ומכוני מחקר. בין מסלולי הדוקטורט שניתן לקחת בהם חלק נכללים תואר שלישי במנהל עסקים, תואר שלישי בכלכלה, תואר שלישי במשפטים, תואר שלישי בפסיכולוגיה, תואר שלישי בסוציולוגיה ותואר שלישי בהיסטוריה.


תנאי קבלה


לתואר השלישי רשאים להגיש מועמדות בוגרי תואר שני במדעי המדינה במסלול מחקרי בממוצע 90 ומעלה וציון של לפחות 90 בתזה. בוגרי תואר שני במדעי המדינה שסיימו מסלול ללא תזה צריכים לקחת חלק במסלול להשלמת התזה או לכתוב מאמר בר פרסום בהיקף שווה. בוגרי תואר שני במקצועות שאינם מדעי המדינה נדרשים לקורסי השלמה לפי החלטת ועדת קבלה. במסגרת תנאי הקבלה לתואר שלישי המועמדים צריכים להציג גיליונות ציונים של התואר הראשון והשני, המלצות שמעידות על כישורי המחקר שלהם, קורות חיים מקצועיים ומסמך להצהרת כוונות אודות תחומי המחקר העתידי.


תעודה


בוגרי התכנית שמשלימים בהצלחה את כל הדרישות זכאים לקבל תואר שלישי PhD דוקטור לפילוסופיה מטעם אוניברסיטת תל-אביב.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת תל אביב
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת תל אביב