לימודי חינוך בהתמחות היסטוריה לגילאי על יסודי
איך אנשים חיו בעבר? מה הם חשבו והרגישו? איך אפשר להסביר את תהליכי ההתפתחות והשינויים מרחיקי הלכת באופני החיים שלנו במאות השנים האחרונות? מה אפשר ללמוד מההיסטוריה על החברה בה אנו חיים כיום, ועל העתיד אליו אנו צועדים?
את דרכי החשיבה הביקורתית, הפרשנות והניתוח, המאפשרות מענה על שאלות אלו ורבות נוספות, המורים להיסטוריה בבתי הספר מסייעים לתלמידיהם לפתח.
כאמור, ללמד על עולם האתמול מאפשר גם להפיק לקחים ושיעורים לעתיד; בלימודי חינוך בהתמחות היסטוריה עבור גילאי על יסודי, יכולים להשתתף מי שרוצים לחנך את הדור הבא, להעשיר את ידיעותיו לגבי מה שהיה בעבר, וכך להסיק מסקנות לגבי החברה שלנו כיום ועל עתידה.
בין מוסדות הלימוד שבהם מוצעת תכנית לימודים זו, ניתן למנות את מכללת לוינסקי לחינוך.
תכנית הלימודים
הלימודים מחולקים ללימודי הדיסציפלינה, במהלכם הסטודנטים רוכשים ידע היסטורי אודות העת העתיקה, ימי הביניים והעת החדשה במדינות המערב וכן באזורנו, במזרח התיכון. פיתוח כישורי ניתוח, חשיבה ופרשנות ביקורתיות לגבי אירועים ותהליכים היסטוריים, מאפשרת לבוגרים להעביר מיומנויות אלו לתלמידיהם.
מלבד זאת, הסטודנטים לומדים גם דידקטיקה ופדגוגיה, וסוקרים טכניקות להעברת החומר הנלמד באמצעים טכנולוגיים עדכניים; במכללה שמים דגש על הקניית שיטות הוראה מתקדמות תוך שילוב פלטפורמות ממוחשבות.
כמו כן, במסגרת התכנית, הסטודנטים משתתפים בלימודים מרחיבי דעת וכך מעשירים את עולם התוכן שלהם בתכנים ממדעי החברה והרוח. זאת במטרה להכשיר את הסטודנטים כאנשי אשכולות בעלי היכרות מקיפה עם נושאים מעולמות החינוך והחברה, שיכולים להעביר את אהבת הידע לתלמידיהם.
- למידע נוסף על לימודי חינוך והוראה
מתכונת הלימודים
הלימודים נפרשים על פני כ – 4 שנים, כאשר בשנה הרביעית הסטודנטים נדרשים להשתתף בסטאז' בהוראה. לכל אורך הלימודים, הסטודנטים משתלבים בהתנסות מעשית במסגרות חינוכיות שונות, ומקבלים משוב והכוונה המאפשרים להם לחזק את כישוריהם.
על סגל ההוראה
המרצים בקורסים השונים במסגרת תכנית לימודים זו, הם דוקטורים המתמחים בהיסטוריה ובהוראתה, בעלי ניסיון רב והיכרות מעמיקה עם גישות חינוכיות עדכניות וכן עם שילוב טכנולוגיות מתקדמות שנמצאות בשימוש בתחום.
- יש לכם כבר תואר ראשון? קראו על תעודת הוראה בהיסטוריה
על מוסד הלימודים
מכללת לוינסקי לחינוך פועלת מעל ל – 100 שנים בהכשרת מורים ומחנכים, במגוון תכניות לימוד לתואר ראשון, תואר שני וכן לימודי תעודה. בין היתר, ניתן להשתתף בלימודי חינוך בהתמחויות מגוונות, וביניהן אנגלית, לשון, וספרות.
נוסף לזאת, ניתן גם לקחת חלק בתכניות הסבת אקדמאים להוראה; כך למשל, מוצעות במכללה לתעודת הוראה בהתמחויות שונות, כגון ספרות וספרות ילדים, מקרא, מתמטיקה, ביולוגיה, ועוד.
תכניות הלימוד מחולקות על פי גיל, כאשר ניתן לבחור להתמחות בהוראה לגיל הרך, לגילאי היסודי או לגילאי העל יסודי. במהלך הלימודים במכללה שמים דגש על שילוב טכנולוגיות וגישות חינוכיות מהמאה ה – 21, על מנת להבטיח הכשרת הסטודנטים בצורה עכשווית ועדכנית בהתאם להתפתחויות בתחום.
תנאי קבלה
קיימים מספר מסלולי קבלה לתכנית לימודים זו, שמהווה תואר ראשון בחינוך. ניתן להתקבל על סמך תעודת בגרות, שממוצעה 92 ומעלה, ובה לפחות 4 יחידות לימוד באנגלית.
כמו כן, ניתן להתקבל על בסיס ציון ההתאמה – הציון המשוקלל של הבגרות והפסיכומטרי – של 540 או יותר. מי שרוצים להתקבל על סמך מסלול זה נדרשים להחזיק ב – 4 יחידות לימוד לפחות באנגלית.
מעבר לכך, המועמדים נדרשים לעמוד מול ועדת קבלה. הקריטריונים כפופים לשינויים, מומלץ לוודא מול מוסד הלימודים על מנת לקבל את המידע העדכני ביותר.
- קראו עוד על תנאי קבלה לתואר ראשון בחינוך
תעודה
הבוגרים שמסיימים בהצלחה את הלימודים ועומדים בחובות האקדמיות, זכאים לתואר ראשון בחינוך B.Ed, שכולל תעודת הוראה בהיסטוריה לכיתות ז' עד י'.
אפשרויות תעסוקה
מי שמסיימים את הלימודים בהצלחה, וכן את שנת הסטאז', יכולים להגיש בקשה לרישיון להוראה. לאחר קבלת הרישיון, נפתחות בפניהם הזדמנויות לעסוק בהוראה במגוון מסגרות חינוכיות פורמליות ובלתי פורמליות, עבור גילאי העל יסודי.
כמו כן, לאחר סיום הלימודים לתואר הראשון, הבוגרים יכולים להמשיך בלימודיהם ולהעמיק את השכלתם בתחום. קיימות מגוון תכניות לימוד לתואר שני בחינוך במוסדות אקדמיים בארץ ובחו"ל.