קורס קצבים מקצועי במכללת מישלב

שירות אישי - צור קשר
קורס קצבים מקצועי במכללת מישלב

קורס קצבים מקצועי - מכללת מישלב


קורס קצבות מקצועי של מכללת מישלב מתמקד בהכשרת אנשי מקצוע לקצבות בשר, עופות ודגים. במהלך הקורס ניתן להכיר שיטות לחיתוך, פירוק וטיפול בבשר וגם לתרגל טכניקות מקצועיות אלה באופן מעשי. כמו כן, הקורס כולל הכשרה מקצועית בהיגיינה ובטיחות המזון במטבחים.


לידע המקצועי של הקצב תרומה משמעותית לאיכות השירות הניתן ללקוחות. קצבים מומחים יכולים לתת המלצות על רכישת בשר ואופן הטיפול בו, ולקוחות רבים סומכים על הקצבים ברשתות המזון ובאטליז ורואים בהם גורם מוסמך. הידע והכלים המקצועיים הנרכשים במהלך הקורס יכולים לסייע לבוגריו להשתלב בענף המזון בתפקידי קצבים מומחים ולתת ייעוץ מתאים ללקוחותיהם.

 

מה לומדים?


מטרת קורס זה היא הכשרת המשתתפים לתפקיד קצב מומחה. במהלכו הם מכירים טכניקות שונות בתחום הקולינארי ומתוודעים לתהליכי העבודה בענף הקצבות. תחילה מכירים את מבנה הענף בארץ ובעולם ובהמשך נלמדות לעומק שיטות לפירוק הבשר. המשתתפים אף מתנסים בפועל בפרקטיקת הטיפול בחלקי הבשר והבחנה בין נתחים. בהמשך נלמדות שיטות להתאמה של הנתחים למנות כדי לאפשר מתן שירות איכותי ויעיל ללקוחות. נרכש גם ידע נרחב בתחום היגיינה ובטיחות המזון תוך היכרות עם חקיקה רלוונטית של משרד הבריאות.

 

 

כמה זמן לומדים?


היקפו של הקורס הוא 20 מפגשים, אשר נערכים אחת לשבוע בשעות הערב.


הקורס כולל תרגול מעשי בשיתוף עם רשת נתח קצבים.


כמו כן, מתקיימים סיורים ותרגולים מקצועיים, והכנת תיק מקצועי מורחב. המשתתפים מתנסים בפועל בטכניקות הנלמדות לפירוק בשר ולטיפול בו, כדי לצבור ניסיון ולהתכונן להשתלבות במקצוע.

 

נושאי לימוד


לפניכם כמה מן הנושאים הנלמדים במהלך הקורס:

  • שיטות פירוק
  • סוגי בישול בשר
  • קיצור סיבי בשר
  • שיטות עישון וכבישה
  • מקורות הבשר בישראל
  • בריאות ותברואת המזון
  • תכנון חכם במחלקת הבשר
  • אנטומיה של בקר ובעלי כנף
  • ועוד

 

סגל


סגל הקורס כולל: יועץ ומומחה בכיר בתחום מדעי הבשר; שף תברואן המומחה לבטיחות מזון; מומחה לתחום ביקורת המזון העוסק בתכנון, שיווק וקידום של פלנוגרמות למחלקות מזון ובשרים; ועוד.

 

מהם תנאי הקבלה?


קורס זה מיועד לעוסקים בתחום המזון וההסעדה, המעוניינים להתמקצע בתחום הקצבות של בשר, עופות ודגים. יכולים ללמוד בקורס שפים, טבחים, קבלני מזון, מנהלי חברות קייטרינג והסעדה, מנהלי מטבחים, מנהלי אירועים, עובדי מטבח ומזון, אקונומים ומנהלי מסעדות.

 

אילו תעודות מקבלים?


בסיום הקורס מוענקות התעודות הבאות:

  • תעודת קצב מקצועי P&BM
  • תעודת היגיינה ובטיחות מזון מטעם משרד הבריאות

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


בוגרי הקורס יכולים ליישם את הידע הנלמד כדי להשתלב בתחום הקצבות. כיום ישנו ביקוש מוגבר לאנשי מקצוע בענף זה עקב עלייה בהיקף מכירות הבשר בשוק בישראל. כמו כן, גוברת הדרישה מאנשי מקצוע בתחום המסעדנות, כגון טבחים ושפים, להתמצא בתחום הקצבות והבשר ולהבין תהליכים מקצועיים בטיפול בבשר. ידע זה יכול לסייע להם במתן שירות איכותי יותר ובהרחבה של היצע השירותים שהם מספקים ללקוחות.

עוד מסלולי לימוד - מכללת מישלב