רוצה פרטים על קורס קצבות?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס קצבות מקצועי

רוצה לדעת על קורס קצבות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס קצבים - קורס קצבות ובשר

 

קורס קצבות מתמקד בהכשרתם של קצבים לשלל מסגרות מקצועיות. הקורסים מעניקים לתלמידיהם כלים בעזרתם ניתן להשתלב באטליזים, במחלקות בשר של רשתות השיווק, במפעלים ובמשחטות. בוגרי הקורסים יכולים גם להקים עסקים עצמאיים בתחום.


תכניות הלימוד יכולות להתאים למעוניינים להשתלב בתחום הבשר והקצבות וכן לקצבים מנוסים שברצונם לשדרג את הידע המקצועי שברשותם כדי לייעל את העבודה. כמו כן, הקורסים יכולים להתאים גם לשפים שמעוניינים לפתח את הידע המקצועי. כיום גוברת הדרישה משפים וטבחים להתמקצע בתחום הקצבות ולגלות הבנה בתהליכים מקצועיים בטיפול בבשר. כמו כן, הדרישה לקצבים בשוק העבודה הולכת וגדלה, בין היתר עקב עלייה בהיקפי מכירות הבשר בשוק הישראלי. בוגרי הקורסים נדרשים במגוון מקומות תעסוקה בפרישה ארצית.


קורס אטליז מקצועי


קורסים מקצועיים בקצבות מקנים למשתתפים מגוון רחב של כלים להשתלבות במקצוע. במהלך ההכשרות מכירים לעומק את מבנה הבשר ואת האנטומיה של בעלי חיים שונים, מרבית הקורסים מתמקדים בבקר ובעוף. המשתתפים לומדים על מפת הנתחים ועל התכונות והמאפיינים של כל אחד מן הנתחים.


חלק מרכזי מן הקורסים בקצבות מוקדש ללימוד תהליכי הטיפול המקצועיים בבשר. המשתתפים לומדים על שיטות הפירוק והחיתוך ולומדים להתאים אותן לנתחים השונים ולתכונותיהם. כמו כן, נרכש ידע בבישול כדי לסייע לבוגרים בייעוץ ללקוחותיהם אודות אפשרויות הבישול בבשרים השונים באטליז. חלק מן הקורסים מקנים גם מיומנויות ביישון בשר, תוך היכרות עם טכניקות יישון מסורתיות וחדשניות כאחד.


נוסף על כך, משתתפי הקורס לומדים בהרחבה על תחום התברואה והיגיינת המזון ובוחנים את התקנות המקצועיות אודות טיפול בבשר, אחסנתו ושמירתו. מרבית הקורסים מעניקים גם ידע אודות סוגיות בכשרות בכל הנוגע למכירה ושיווק בשר.


היקפי הקורסים משתנים בין מוסדות הלימוד, מרביתם נפרשים על פני כמה חודשים וכוללים שיעור אחד בשבוע, כדי להתאים ללוח הזמנים של אנשים עובדים. המסלולים שמים דגש על רכישת הכלים הפרקטיים והם כוללים תרגולים מקצועיים כדי לאפשר למשתתפים לפתח ניסיון מקצועי רלבנטי. הם מתנסים בעבודה עם הציוד המקצועי ועם סוגי נתחים שונים בליווי של הצוות. חלק מן הקורסים גם כוללים אפשרות לבצע סטאז' מעשי שמתקיים ברשתות שיווק בתעשייה, כדי לסייע להם להכיר מקרוב את המקצוע ולצבור קשרים מקצועיים חשובים.

 


עלות הקורס


מחירי קורס קצבות משתנים בין מוסדות הלימוד, עלותם של המסלולים מתחילה בכמה אלפי שקלים ויכולה להגיע לטווח של 10,000 - 20,000 שקלים. בחלק מן המקרים נערכים הקורסים באופן מסובסד בשיתוף עם גורמים ממשלתיים, לצורכי הכשרה ממוקדת של אנשי מקצוע לתחום הקצבות. קורסים אלה נערכים בעלות מופחתת בהשוואה לקורס הרגיל.


ישנם כמה היבטים שיכולים להשפיע על עלות ההכשרה המקצועית, לרבות היקף השעות של הקורס, קיומם של התנסות מעשית או סטאז', מיקום הקורס בארץ וגורמים נוספים. יש לציין כי עלויות הלימוד משתנות מעת לעת ויכולות להיות גבוהות או נמוכות מן המצוין לעיל.


קורס יישון בשר


קורסים ביישון בשר מאפשרים להכיר את אחת מן הטכניקות המקצועיות הנדרשות בעולם הקצבות וכן בתחום הבישול והקולינריה. במהלך התכנית נלמדות טכניקות היישון השונות, משך התהליכים השונים הנהוגים בתחום ושיטות לחיתוך ולטיפול מקצועי בבשרים. בדרך כלל, קורסים אלה מיועדים לשפים ולבעלי ניסיון מקצועי במטבח, בדגש על מסעדות בשרים. הם מאפשרים לתלמידים להרחיב את סל הכלים המקצועי ולשכלל את אפשרויות התעסוקה. קורסים אלה נערכים לרוב במתכונת מעשית שבה המשתתפים מכירים הלכה למעשה את העקרונות הנלמדים ומתרגלים בעצמם את תהליכי העבודה עם בשר.


קורס ניקור


קורס ניקור מתמקד בתהליכי השחיטה של בהמות ועופות בבתי מטבחיים ובמטבחים מוסדיים. קורסים אלה מעניקים מיומנויות שחיטה כשרה והם נערכים לרוב במסגרת מוסדות ללימודי תעודה לציבור הדתי והם מיועדים לגברים דתיים או חרדים שמעוניינים להתמקצע בתחום שיש לו ביקוש בשוק העבודה. במהלך הקורסים נלמדים עקרונות הטיפול בבשר בהתאם לעקרונות ההלכה, המסלולים כוללים התנסות מעשית בתהליכי הניקור במקביל ללימוד העיוני של הכללים.

 


מכללות


קורסים ללימוד קצבות מתקיימים בשלל מוסדות ברחבי הארץ והם נערכים בהיקפים שונים ושמים דגש על שלל תהליכים ושיטות בתחום הבשר. בין המוסדות הללו אפשר למנות:

 

  • מכללת מישלב (תל אביב): במכללת מישלב מתקיים קורס קצבים מקצועי, שהיקפו 20 מפגשים בשעות הערב. הקורס כולל גם הכשרה בתחום היגיינה ובטיחות המזון, ומשולבת בו התנסות מעשית בטיפול בבשר.

 

  • קורס קצבות מכללת השף: מכללת השף מציעה קורס יסודות הבשר והקצבות, אשר מאפשר למשתתפיו להתמקצע בתחום הבשר תוך רכישת ידע מעשי ועיוני כאחד. מסלול זה מקיף מגוון טכניקות עבודה נכונות עם בשר לרבות חיתוך, בחירת נתחים, אבחנה בין נתחים ופירוק. כמו כן, נלמדים כלים בסיסיים בתחום הבישול בבשר. מסלול זה נפרש על פני כ - 16 מפגשים אשר נערכים אחת לשבוע במתכונת נוחה לאנשים עובדים. המכללה עורכת עוד מגוון קורסים בתחום הבישול כגון קורס בישול וטבחות, קורס בישול מסעדות אה לה קארט, קורס קונדיטוריה, קורס קונדיטוריה למתקדמים ועוד. למכללה זו שלוחות בערים חיפה, תל אביב, ירושלים ובאר שבע.

 

  • בית הספר בישולים (תל אביב): בבית הספר מתקיים קורס קצבות מקצועי שהיקפו כארבעה מפגשים. קורס זה מיועד לשפים ולטבחים מנוסים ומאפשר להם להרחיב את הכלים והידע בתחום הבשר כדי לפתח את הקריירה. שיעורים מתקיימים בשעות הערב. בין הקורסים הנוספים אשר נערכים בבית הספר נכללים קורס טבחות, קורס בישול כשר, קורס לחם, קורס קונדיטוריה, קורס שוקולד ועוד מבחר תכניות ללימודי תעודה בעולם הבישול.

 

  • דן גורמה (תל אביב): בבית הספר ניתן ללמוד בקורס קצר בתחום בישול הבשר, שבו נלמדים גם עקרונות בקצבות. נלמדות טכניקות לחיתוך בשרים ועופות ולהכנת מנות בשריות שונות. הוא מועבר על ידי שפים מנוסים וכולל התנסות מעשית מרובה. קורסים נוספים הנערכים במוסד זה כוללים קורס בישול גורמה, קורס קונדיטוריה וקורס קונדיטוריה בכשרות מהדרין.

 

  • המחלקה לעידוד עלייה, ההסתדרות הציונית (ירושלים): המחלקה עורכת קורס קצבות שמתאים לעולים חדשים, כדי לסייע להם בקליטתם בשוק התעסוקה בארץ. מסלול זה מתאים גם לחסרי ניסיון מקצועי בתחום והוא מכשיר את המשתתפים להשתלב ברשתות השיווק השונות.


קורס בתל אביב והמרכז


במרכז הארץ מתקיימים כמה קורסים בתחום הקצבות, מרביתם נערכים בעיר תל אביב. בין המוסדות הפועלים במרכז שבהם ניתן ללמוד בקורס קצבים נכללים מכללת השף תל אביב, בית הספר בישולים ובית הספר דן גורמה. מוסדות אלה נמצאים במיקומים מרכזיים בתל אביב מה שמאפשר לתושבי המרכז גישה נוחה ולימודים קרוב למקום מגוריהם.


היקפי ההכשרות משתנים ממכללה למכללה, חלקם מרוכזים במספר שבועות רצופים ואחרים נפרשים על פני כמה חודשים. בדרך כלל מתקיים שיעורים שבועי אחד בערבים כדי להתאים ללוח הזמנים של אנשים עובדים. חלק מן ההכשרות בתל אביב מיועדים לשפים מנוסים ומאפשרות להם להכיר את תחום הקצבות והבשר כדי לשלבו בעבודתם הנוכחים במטבחים ומסעדות.

 


קורס בצפון


תושבי הצפון שמעוניינים לקבל הכשרה לתחום הקצבות והבשר יכולים למצוא קורסים שונים בקצבות, מרביתם באזור חיפה. ניתן ללמוד בקורס הקצבות והבשר של מכללת השף חיפה. קורס זה מאפשר להכיר לעומק את רזי תחום הקצבות ולרכוש מיומנויות פרקטיות לטיפול בבשר ולשימוש במגוון סוגי נתחים. הקורס גם מקנה כישורים עסקיים לפיתוח קריירה בקצבות.

 

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס קצבות?

רוצה לדעת יותר על קורס קצבות?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
קורס פיקוח בניה בשרון והמרכז
קורס בישול בשר בדן גורמה
קורס נהיגה על אוטובוס בשרון
קורס שזירת פרחים בשרון
קורס שרשרת אספקה בשרון
מה מחיר קורס ערב במזכירות ביטוח בשרון?
קורס מכונאות רכב בשרון