רוצה פרטים על סיעוד ללא פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי סיעוד ללא פסיכומטרי - לימודי אחיות ללא פסיכומטרי

רוצה לדעת על סיעוד ללא פסיכומטרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי סיעוד בלי פסיכומטרי


רוצים להתקבל לסיעוד בלי פסיכומטרי?

 

לתשומת ליבכם - הקבלה ללא פסיכומטרי ללימודי הסיעוד מתייחסת בעיקר לבעלי תואר ראשון, לבעלי ניסיון מקצועי משמעותי או למועמדים בעלי תעודת אחות מוסמכת המעוניינים בהשלמה לתואר בוגר. במרבית המקרים, אין הכוונה לקבלה במסלול הרגיל. מומלץ לוודא את הנושא מול מוסדות הלימוד בכל מקרה לגופו.

 

 

כמו כן, חשוב להדגיש - גיל אינו פוטר במרבית המקרים מן החובה להצגת ציון פסיכומטרי! במרבית המוסדות, מועמדים מעל גיל 30 (וגם מעל גיל 40) חייבים אף הם להציג ציון פסיכומטרי כדי להתקבל למסלול הרגיל.

 

בשנים האחרונות נרשם מחסור משמעותי באחים ובאחיות בבתי החולים ובמערכת הבריאות באופן כללי. החוסר באנשי צוות בתחום הסיעוד מורגש בענפים רבים בבתי החולים ובמרכזי הטיפול, כגון רפואה פנימית, גריאטריה ורפואת פגים. חוסר זה יוצר פגיעה באיכות הטיפול שמוענק לחולים, עקב עומס רב שמוטל על הצוות במחלקות השונות. כמו כן נגרמת שחיקה רבה יותר לצוות שפועל בבתי החולים.


כדי להתמודד עם בעיה זו, שואפים במשרד הבריאות לעודד עוד ועוד סטודנטים לבחור בלימודי סיעוד. זהו מסלול לימודים לתואר ראשון אשר שואף להעניק את כל הכלים למעוניינים להשתלב כאחים וכאחיות בבתי חולים, במרפאות, בקופות חולים, בבתי אבות ובמסגרות נוספות רבות במערכת הבריאות. תחום הסיעוד הוא מקצוע שיש בו שליחות ותחושת סיפוק גדולה עקב הקשר הקרוב והבלתי אמצעי עם החולים והסיוע להם ולמשפחותיהם ברגעי מחלה וקושי. הוא מאפשר גם להכיר מקרוב מגוון של שיטות טיפולי ותחומים מעולם המדעים שנוגעים לאדם ולבריאותו. לאחר השלמת התואר, הבוגרים יכולים להמשיך את הכשרתם וכך לטפס במעלה סולם התפקידים בתחום הבריאות ולהגיע לתפקידים ניהוליים מגוונים במערכת.


תנאי הקבלה לסיעוד במוסדות הלימוד השונים כוללים לרוב דרישה להצגת בגרות מלאה בממוצע ציונים גבוה לצד דרישה לציון גבוה בפסיכומטרי. במקרים מסוימים, יכולים מועמדים ללימודי סיעוד להתקבל ללימודים גם ללא פסיכומטרי. ברוב המקרים קבלה במתכונת זו היא על סמך תואר ראשון קודם, או אפיק מעבר. לעיתים מתאפשרים גם מסלולים נוספים לתנאי קבלה שאינם מצריכים פסיכומטרי. כך יכולים מועמדים אלה לחסוך את ההכנה לפסיכומטרי ואת הבחינה ולחסוך זמן בדרכם לקבלה ללימודי הסיעוד

 

 מתקיימים לימודים בתחום הסיעוד ומקצועות הבריאות שאינם מצריכים פסיכומטרי כחלק מתנאי הקבלה. בין המסלולים הללו:

 

אפיק מעבר לסיעוד מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטת חיפה


תכנית אפיק המעבר לסיעוד הוקמה בעידוד המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה). במסלול זה מתחילים את הלימודים באוניברסיטה הפתוחה וממשיכים את התואר בחוג לסיעוד של אוניברסיטת חיפה. באפיק המעבר יכולים סטודנטים להיעזר בגמישות של האוניברסיטה הפתוחה ובתנאי הקבלה הנוחים בה. הסטודנטים לומדים קורסי יסוד במקצועות המדעים, אשר מהווים בסיס ללימודי הסיעוד בהמשך. בחוג לסיעוד של אוניברסיטת חיפה מקבלים מועמדים על סמך ההישגים באפיק המעבר באוניברסיטה הפתוחה, נוסף על עמידה בכל הדרישות שמציבה האוניברסיטה (לרבות מבחן התאמה חוגי, רף אנגלית ועברית ועוד).


לימודי סיעוד לאחים מוסמכים - השלמת תואר בסיעוד לאחים מוסמכים


בעלי תעודת אחות מוסמכת, אשר צברו ניסיון מעשי במערכת הבריאות ואשר מעוניינים להשלים את הכשרתם לתואר ראשון בסיעוד יכולים ללמוד במסלול השלמה ייעודי. מסלול השלמה לסיעוד לאחים מוסמכים זה נפרש בדרך כלל על פני שנתיים עד שלוש שנות לימוד והוא מציע לאחים ולאחיות לרכוש את הידע האקדמי הנדרש לקבלת התואר בסיעוד ולקידום אישי ומקצועי. הלימודי במסלול זה כוללים בדרך כלל שיעורים עיוניים, בהם קורסי חובה וקורסי בחירה, לצד סמינרים מחקריים וביצוע של פרקטיקום במערכת הבריאות. כך הסטודנטים רוכשים ידע רפואי ומדעי לצד כישורים ניהוליים ותפעוליים שחשובים לפעילותם השוטפת של אחים ואחיות.


כדי להתקבל למסלול ההשלמה, ישנם מוסדות לימוד שאינם דורשים ציון בפסיכומטרי. במקרים רבים, המועמדים צריכים להציג בגרות מלאה בממוצע ציונים גבוה (לרוב מעל 80), ולעבור ראיון קבלה לבחינת מידת ההתאמה שלהם לתכנית. הם נדרשים לממוצע של לפחות 75 בלימודי ההסמכה ולהצגה של תעודת אחות מוסמכת ממוסד מוכר. ניתן להתקבל למסלול זה בלי פסיכומטרי במוסדות הבאים: האקדמית רמת גן. חשוב להדגיש כי בכל המוסדות האחרים פסיכומטרי הוא תנאי חובה גם לתכנית ההשלמה לסיעוד לאחיות מוסמכות.
 

לימודי אחיות תנאי קבלה


לימודי אחות מוסמכת מכשירים את הסטודנטים לקבלת תעודת "אחות מוסמכת" מטעם משרד הבריאות. אלה הם לימודים שקצרים בדרך כלל בהיקפם מלימודי הסיעוד לתואר ראשון. הקבלה ללימודי אחיות משתנה ממוסד אחד לאחר, בחלק מן המוסדות נדרש שקלול הציונים בין הבגרויות לבין הפסיכומטרי, בעוד מוסדות אחרים שמים דגש על הציונים בבגרויות ועל ראיונות אישיים שנערכים למועמדים לשם קבלתם. ישנם מוסדות ששמים דגש על הישגים בבגרויות במקצועות כגון מתמטיקה ואנגלית וכן בבגרות במקצועות מדעיים שונים.


לימודי אחיות ללא בגרות

 

לימודי סיעוד ללא בגרות אפשריים למי שלומדים במכינה - מכינה ייעודית לסיעוד, או מכינה 30+ (למועמדים מעל גיל שלושים). חשוב להדגיש - המכינה מחליפה את ציוני הבגרות בלבד, ואיננה מחליפה בשום מקרה את הציון בפסיכומטרי. ציון פסיכומטרי הוא חובה גם לסטודנטים שלומדים במכינה!

 

  • מכינה ייעודית: סטודנטים הלומדים במכינה ייעודית לסיעוד יכולים לקבל פטור מן הצורך להציג את ציוני הבגרות. המכינה לסיעוד מתאימה למועמדים עם תעודת בגרות חלקית (מינימום 7 יחידות בגרות). חשוב להדגיש כי כדי להתקבל במסלול מכינה לסיעוד חובה להציג ציון פסיכומטרי!

 

 

  • מכינה 30+: מסלולים להכשרת אחות מוסמכת מציעים מסלולים ייחודיים לקבלה למועמדים מעל גיל 30. במוסדות לימוד רבים, מועמדים שהם מעל גיל 30 אינם נדרשים להציג ציון בגרות ממוצע, אלא קבלתם מתאפשרת על סמך ההישגים במכינה 30+, וכן מותנית בהצגת הציון בפסיכומטרי. מכינה 30+ מחליפה את ציוני הבגרות (ולא את הפסיכומטרי, שהוא חובה בכל מקרה). מסלול קבלה זה חוסך זמן המועמדים מעל גיל 30 את הצורך לעבור השלמת בגרויות או שיפור בגרויות.


הסבת אקדמאים לסיעוד


תכניות הסבת אקדמאים לסיעוד מכשירות אקדמאים ממגוון ענפי ידע ותחומי לימוד להשתלבות במערכת הבריאות. מסלולים אלה בדרך כלל פתוחים לבעלי תואר ראשון ממגוון של תחומים, ממוסדות המוכרים על ידי המל"ג. ממוצע הציונים הנדרש הוא בדרך כלל מעל 80. כמו כן, על המעמדים לעבור ראיון שמתקיים מול וועדת קבלה, להציג הצהרה שמעידה על היעדר עבר פלילי וכן להציג הצהרת בריאות שמעידה על בריאות תקינה. נוסף על כך, יש צורך להגיע לרמת פטור אקדמי בשפה האנגלית במסגרת התואר הראשון.

 


תואר שני בסיעוד


תואר שני בסיעוד מאפשר לעובדים במערכת הבריאות והרפואה לשכלל את הידע והכלים שברשותם ולהעמיק את מיומנויות המחקר שלהם. במסגרת תנאי הקבלה לתואר שני בסיעוד, מרבית המוסדות דורשות כי המועמדים יהיו בוגרי תואר ראשון בסיעוד בממוצע ציונים גבוה, אך קיימים גם מוסדות לימוד שמקבלים בוגרי מקצועות לימוד אחרים שיש ברשותם רישיון קבוע בסיעוד. במקרים אלה בדרך כלל יש צורך בלימודי השלמה בתחום הסיעוד ובמעבר של מבחנים פנימיים או ראיונות קבלה.

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על סיעוד ללא פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על סיעוד ללא פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד סיעוד ללא פסיכומטרי