רוצה פרטים על לימודי רפואה ללא פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי רפואה ללא פסיכומטרי

רוצה לדעת על לימודי רפואה ללא פסיכומטרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי רפואה ללא פסיכומטרי


כיום, על מנת להתקבל ללימודי רפואה במוסדות הלימוד בארץ, המועמדים חייבים להחזיק בציון פסיכומטרי בהישגים גבוהים במיוחד. עם זאת, ישנם מספר מסלולים אשר אינם מחייבים בציון פסיכומטרי, כאשר האפשרות המרכזית היא השתתפות בתכנית ה – 4 שנתית לרפואה.


התכנית ה – 4 שנתית


בוגרי תואר ראשון במדעי החיים או במקצועות רלבנטיים נוספים בממוצע של 80 ומעלה, יכולים להתקבל ללימודי רפואה על סמך לימודי התואר הראשון שלהם. זאת בלבד שהם עוברים בהצלחה את מבחני המיון לתכנית. חלק מהמתקבלים מחויבים בהשלמת בקורסי ליבה – מסיבה זו, מומלץ למי שבוחרים מראש במסלול זה, ללמוד תואר מדעי הכולל לימודי מקצועות הביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית, מיקרוביולוגיה וכן הלאה; כך למשל מומלץ להשתתף בתארים בתחומי מדעי החיים או בביולוגיה.


ברוב מוסדות הלימוד מוצעים תנאי קבלה ללא פסיכומטרי לתואר ראשון, על סמך ממוצע תעודת הבגרות. מעבר לכך, כדי להתקבל ללימודים באוניברסיטה הפתוחה אין צורך גם בציון בגרות.


תנאי קבלה לתכנית


הלימודים בתכנית ה - 4 שנתית לרפואה כוללים הכשרה קלינית בבתי חולים, וכן הכשרה אקדמית ומחקרית. נוסף על הלימודים במשך 4 שנים במסגרת התכנית, יש להשלים שנת סטאז'.


תנאי הקבלה ללימודי התכנית באוניברסיטאות השונות בארץ:


נוסף על העמידה בממוצע הנדרש בתואר הראשון, על המועמדים לרפואה לעבור תהליך מיון וקבלה בן שני שלבים.


בשלב הראשון, המועמדים לוקחים חלק במבחנים קוגניטיביים ממיינים: מבחן מיון לרפואה ומבחן בחשיבה אנליטית.


מבחן המיון ברפואה כולל שאלות בתחומי הביוכימיה, הביולוגיה המולקולרית, הביולוגיה של התא, והפיזיולוגיה. המבחן בחשיבה אנליטית בוחן גם את יכולות ניתוח הנתונים ואת הסקת המסקנות של המועמדים.


בשלב השני, מי שעוברים את שלב א' בהצלחה, נדרשים לגשת לשאלון אישי ביוגרפי וכן למבחנים של מרכז הערכה מס"ר. המבחנים של מרכז ההערכה משלבים בין ראיונות ובין סימולציות, ומטרתם להעריך את יכולות התקשורת הבינאישית והתמודדות עם אתגרים ומצבי לחץ של המועמדים.


ציון ההתאמה בו יש לעמוד משוקלל על פי 55% מהציון של שלב א', ו – 45% מהציון של שלב ב'. הציון הנדרש מתעדכן משנה לשנה ומשתנה בין מוסדות הלימוד.


בין האוניברסיטאות בהן מוצעת התכנית ה – 4 שנתית:


אוניברסיטת תל אביב: לצורך קבלה לתכנית, על המועמדים להחזיק בציון התאמה של 215.70 לפחות. התכנית מתחלקת ללימודים עיוניים שנערכים במשך השנתיים הראשונות, ובשנתיים לאחר מכן ללימודים מעשיים המתבצעים במחלקות בבתי חולים ובמרכזים רפואיים. לאחר מכן, הסטודנטים משתתפים בסטאז' בן שנה. מעבר לכך, על הסטודנטים להגיש עבודת גמר מחקרית.


נוסף על התכנית ה – 4 שנתית, באוניברסיטת תל אביב יש עוד תכנית המאפשרת לעמוד בתנאי הקבלה ללימודי רפואה: תוכנית 6 שנתית המתאימה למי שברשותם תואר ראשון בהצטיינות יתרה, אליה ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי. נוסף על הציון הנדרש בתואר הראשון, עליהם להציג תעודת בגרות שבה ציון עובר לפחות במתמטיקה ברמת 4 יחידות לימוד. זאת אלא אם הם עוברים בהצלחה קורס אקדמי במתמטיקה באחד ממוסדות הלימוד המוכרים על ידי המל"ג. מועמדים אלו נשלחים למבחני המיון הלא קוגניטיביים של התוכנית ה – 4 שנתית. יש לציין כי מדובר במסלול קבלה המוגבל ל – 2 מועמדים לשנה.


אוניברסיטת אריאל בשומרון: כדי להשתתף בתכנית במסגרת אוניברסיטה זו יש להציג תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג בציון 80 ומעלה. כמו כן, המועמדים נדרשים להחזיק ברמת פטור באנגלית, כמו גם לסיים בהצלחה קורסי ליבה במהלך התואר הראשון שלהם בציון 75 לפחות בכל אחד מהמקצועות: ביוכימיה, ביולוגיה של התא, ביולוגיה מולקולרית, גנטיקה, מיקרוביולוגיה, פיזיולוגיה, וסטטיסטיקה. מי שהתואר הראשון שלהם לא כלל מקצועות אלו, מחויבים בלימודי השלמה.


אוניברסיטת בר אילן (צפת): התכנית המוצעת באוניברסיטה מיועדת לבוגרי תארים ראשונים ממוסדות אקדמיים מוכרים בציון ממוצע של 80 ומעלה. כמו כן, על המועמדים להציג ציונים בקורסים הבאים: ביוכימיה, ביולוגיה של התא, ביולוגיה מולקולרית, מיקרוביולוגיה, פיזיולוגיה, גנטיקה וסטטיסטיקה. הציון הנדרש בכל אחד מהקורסים הוא לכל הפחות 75. בוגרי תארים ראשונים במקצועות הבריאות, כגון סיעוד, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, או הנדסאים, נדרשים גם הם להשלים את קורסי ליבה אלו.

 

מוסדות לימוד אפשריים ללא פסיכומטרי


בין האוניברסיטאות והמכללות אליהן ניתן להתקבל שלא על סמך ציון הפסיכומטרי, נמנות:


אוניברסיטת אריאל בשומרון: תנאי הסף לקבלה לאוניברסיטה הם תעודת בגרות מלאה, כולל 4 יחידות לימוד באנגלית לפחות. כמו כן, יש לעבור מבחן סיווג לקביעת רמת האנגלית (אמי"ר או אמיר"ם), ומועמדים שתעודת הבגרות שלהם מתיכון שאינו דובר עברית, נדרשים גם לעבור מבחן ממיין לרמת עברית.


ניתן להתקבל למגוון תארים באוניברסיטה זו על סמך ממוצע בגרות בלבד, כולל ללימודי ביולוגיה מולקולרית – עבור מועמדים שממוצעם בבגרות 95 ומעלה, ויש ברשותם לפחות 9 יחידות לימוד ריאליות בממוצע 75 או יותר, כולל 4 יחידות לימוד במתמטיקה.


הטכניון (חיפה): גם בטכניון קיימים מספר מסלולי קבלה ללימודים ללא פסיכומטרי, המתאימים למי שהישגיהם בתעודת הבגרות גבוהים. בין התארים האפשריים, ניתן למנות את התואר בביולוגיה אליו יכולים להתקבל מי שתעודת הבגרות שלהם כוללת ציון 90 או יותר ברמת 5 יחידות לימוד במקצועות ביולוגיה או ביוטכנולוגיה, וכן באחד מהמקצועות: מתמטיקה, פיזיקה או כימיה. כמו כן, המועמדים נדרשים לעמוד בהצלחה בראיון קבלה אישי.


תארים נוספים אליהם ניתן להתקבל ללימודים ללא פסיכומטרי כוללים, בין היתר, הנדסה ביו רפואית. לתחום זה יכולים להתקבל סטודנטים שממוצע הבגרויות שלהם 90 ומעלה, ובמקצועות אנגלית, מתמטיקה ופיזיקה 90 לפחות בכל אחד, ברמת 5 יחידות לימוד.


אוניברסיטת תל אביב: באוניברסיטה זו, תנאי הקבלה לביולוגיה יכולים להיות משוקללים על סמך הציונים במקצועות הבגרות.למסלול זה יכולים להתקבל מי שזכאים לתעודת בגרות מלאה, וכן מחזיקים בציון 80 לפחות באנגלית ברמת 5 יחידות, וגם בציון 85 במתמטיקה ברמת 5 יחידות או ב – 90 ברמת 4 יחידות.


מלבד זאת, מי שמחזיקים בזכאות לבגרות ומסיימים בהצלחה שני קורסים מקוונים בממוצע 85 ומעלה, יכולים גם הם להתקבל ללימודי ביולוגיה ללא פסיכומטרי.


אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): גם באוניברסיטה זו תנאי הקבלה ללימודי מדעי החיים כוללים אפשרות להתקבל על סמך ממוצע בגרות בלי צורך בפסיכומטרי. בין תכניות הלימוד האפשריות, ניתן למנות את התכנית החד מחלקתית ללימודי מדעי החיים, אליה יכולים להתקבל מי שמחזיקים בתעודת בגרות בממוצע 109 ומעלה, כאשר במקצועות האנגלית והמתמטיקה ברשותם ציונם של 90 ומעלה ברמת 5 יחידות לימוד לפחות.


לימודי רפואה בחו"ל


אפשרות נוספת ללימודים ללא פסיכומטרי היא ללמוד את התחום בחו"ל. כיום, רבים בוחרים להשתתף בלימודי רפואה בחו"ל, באוניברסיטאות שתנאי הקבלה שלהם שונים מאלו הנהוגים בארץ; בוגרי לימודים בחו"ל מהווים כ – 58% מהרופאים שעובדים במערכת הרפואה הציבורית בארץ. יש לציין כי ההנחיות של משרד הבריאות לגבי הכרה בלימודים מחו"ל השתנו והחל משנת 2019, יכולים לעסוק ברפואה בארץ רק מי שמוסד לימודיהם נמצא באחת ממדינות ה – OECD, או לחילויפן בית הספר עבר אקרדיטציה על ידי WFME, ובית החולים בו נעשתה ההתמחות הקלינית עבר גם הוא אקרדיטציה מטעם אחד מהגופים המוכרים על ידי משרד הבריאות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי רפואה ללא פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על לימודי רפואה ללא פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
לימודי רפואה או משפטים וראיית חשבון
לימודי רפואה לנשים חרדיות
לימודי רפואה לאחר תואר בסיעוד
לימודי רפואה בהפרדה לנשים דתיות
לימודי רפואה בגיל מאוחר וללא בגרות
לימודי רפואה או לימודי פסיכולוגיה - מה כדאי?
שיפור בגרות אנגלית ללימודי רפואה