רוצה פרטים על מכינה לסיעוד?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מכינה ייעודית לסיעוד - מכינה קדם אקדמית לסיעוד

רוצה לדעת על מכינה לסיעוד? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מכינה לסיעוד - מכינה ללימודי סיעוד


לימודי סיעוד הם מסלול מבוקש בקרב המעוניינים בקריירה בתחום הפרא רפואי, שיש בה שליחות ועבודה מאתגרת ומצילת חיים. הקבלה ללימודים תלויה בדרך כלל בציונים גבוהים בפסיכומטרי ובבגרויות, עם זאת גם מי שאינם עומדים בדרישות הקבלה הללו יכולים במקרים מסוימים להתקבל ללימודים, זאת על סמך ההישגים במסלול מכינה ייעודית לסיעוד.


המכינה לסיעוד כוללת מספר קורסים שמעניקים מיומנויות יסוד אקדמיות ומדעיות לקראת המשך הדרך כסטודנטים. היא נלמדת לרוב במסגרת מרוכזת וכוללת מספר קורסים עיוניים ומבחנים שונים. לצד הלימוד העיוני, המכינה גם כוללת ייעוץ וסיוע מצד סגל המכינה, שעוזר לסטודנטים בתחילת דרכם באקדמיה.


אחרי סיום המכינה ועם העמידה בכל חובות הלימודים, הסטודנטים יכולים להמשיך ללימודי סיעוד במוסדות השונים ולהתחיל את הכשרתם לתפקידי אחים ואחיות במערכת הבריאות. הלימודים פותחים דלת לעולם שלם של ידע וכלים שנוגעים לתהליכי טיפול וארגון במערכת הרפואה והם כוללים הכנה להשתלבות במסגרות סיעודיות וטיפוליות משלל סוגים. הידע הבסיסי הנחות להמשך לתכניות אלה נלמד במסגרת המכינה לסיעוד, מסגרת ייעודית שמתאימה לצורכי הסטודנטים ועוזרת להם לשפר את סיכויי קבלתם.


שנת מכינה לסיעוד


תפקידן של תכניות אלה הוא לסייע למועמדים ללימודים לפתח הרגלי למידה וכך לשפר את הסיכויים לקבלה ללימודים. סטודנטים שלומדים במכינה רוכשים ידע אקדמי רב ונחשפים לתחומי יסוד שעומדים בבסיס ענף הסיעוד. הלימודים גם מהווים מסגרת תומכת שמכינה לקראת הלימודים האקדמיים בהמשך הדרך.


המכינות כוללות קורסים הן בתחום מדעי החברה והן במדעים. לרוב הסטודנטים לומדים אנגלית ומתמטיקה ברמה השקולה לבגרות במקצועות אלה, ברמה של 4 או 5 יחידות לימוד כפי שנדרש מהם בהמשך הדרך האקדמית. כמו כן, נלמדים קורסים בענפים שונים במדעים המהווים בסיס לעולם הסיעוד כגון כימיה, פיזיקה ומיומנויות מחקר. בתחום מדעי החברה, נלמדים עקרונות בסיסיים בתחומים כגון פסיכולוגיה, סטטיסטיקה והחברה הישראלית. נוסף על כך, המכינות כוללות שיעורים שתפקידם לסייע לסטודנטים לפתח מיומנויות אקדמיות וכישורי למידה שחשובים לסטודנטים לסיעוד. בין היתר נלמדים עקרונות בכתיבה אקדמית ובקריאה והתמודדות עם טקסטים מדעיים ואקדמיים מסוגים שונים.


היקפי המסלולים משתנים בין המוסדות, בדרך כלל הם נעים בין חצי שנה לשנה אחת. רוב המכינות כוללות שיעורים בשעות הבוקר ואחר הצהריים, בכל ימות החול בשבוע.

 

אפיק מעבר לסיעוד


אפיק מעבר הוא מסלול לימודים מיוחד שבו מתחילים ללמוד באוניברסיטה הפתוחה במספר קורסים, ועל פי ההישגים בהם אפשר להמשיך את התואר בסיעוד באוניברסיטת בן-גוריון או באוניברסיטת חיפה.


תכנית אפיק מעבר לסיעוד יכולה להתאים למועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה ומעוניינים במסלול עם דרישות סף נוחות (חשוב לציין – תעודת בגרות מלאה היא תנאי חובה לאפיק המעבר).


הלימודים באפיק המעבר בדרך כלל נמשכים שנה אחת.


הסטודנטים לומדים קורסי יסוד בתחומי המדעים באוניברסיטה הפתוחה. מי שעוברים את כל הקורסים בממוצע והציונים הנדרשים, יכולים להמשיך לחוג לסיעוד של המוסד שבו בחרו (בכפוף לעמידה בכל הדרישות) – בן גוריון או אוניברסיטת חיפה.

ללא פסיכומטרי


בכל מוסדות הלימוד, ציון בפסיכומטרי הוא תנאי חובה במסגרת תנאי קבלה לסיעוד, גם לסטודנטים המתקבלים במסגרת מכינה. לא ניתן לקבל פטור מן הבחינה הפסיכומטרית במסגרת תנאי הקבלה ויש לגשת אליה בכל המקרים. דרישה זו תקפה בכל מוסדות הלימוד.

 


מהם תנאי הקבלה?


תנאי הקבלה למכינה משתנים בין המכינות ובין מוסדות הלימוד השונים. רוב המכינות מיועדות למועמדים לסיעוד שהם בוגרי שירות צבאי או לאומי מלא, מעל גיל 18. רוב המכינות מקבלות מועמדים בעלי בגרות מלאה אך בחלקן יכולים להתקבל גם בוגרי 12 שנות לימוד שברשותם מספר יחידות מסוים בבגרות (לרוב מעל 7 יחידות לימוד) בציון עובר. רוב המוסדות שמים דגש על הציון בבגרות במתמטיקה של המועמדים.


נוסף על כך, תנאי חובה הוא ציון בפסיכומטרי, לא ניתן להתקבל במרבית המקרים ללא ציון בפסיכומטרי ברף הנדרש, שלרוב אינו גבוה למדיי. המוסדות מתמקדים בעיקר בציון הכמותי של הפסיכומטרי ובציון האנגלית של הבחינה. מי שאינם עומדים ברף האנגלית הנדרש בפסיכומטרי יכולים להציג גם ציון של מבחן סיווג באנגלית, כגון בחינת אמי"ר.


אחרי השלמת המכינה, על המועמדים לעמוד בכל הדרישות שמציבים המוסדות כדי להמשיך ללימודי הסיעוד. עליהם להציג ממוצע ציונים מסוים בקורסי המכינה ולעמוד בכל המטלות והבחינות במהלכה. נוסף על כך, תהליך הקבלה לסיעוד כולל לרוב דרישה למעבר של ראיונות אישיים ומבחנים פנימיים לצורך מיון המועמדים וקביעת התאמתם. חשוב להדגיש כי תנאי הקבלה משתנים מעת לעת, לצורך קבלת המידע העדכני ביותר לגבי תנאי הקבלה יש לפנות ישירות אל מוסדות הלימוד.


ללא בגרות


ברוב המכינות לסיעוד על המועמדים להיות בעלי בגרות מלאה. עם זאת, ישנם מסלולים שמקבלים גם מועמדים שבידיהם בגרות חלקית (לרוב מעל 7 יחידות לימוד לבגרות) עם עמידה בחובות נוספים שמציבה המכינה. במקרה בו למועמדים למכינה לסיעוד אין תעודת בגרות מלאה, הם מחויבים בהצגה של ציון בפסיכומטרי בדגש על הציון הכמותי והציון באנגלית. חלק מן המכינות שמות דגש על הציון בבגרות במתמטיקה ודורשות ציון גבוה בבגרות ברמת 3 יחידות ומעלה.


תנאי קבלה מעל גיל 30


מועמדים מעל גיל 30 יכולים ללמוד במכינה 30+ כחלק מתנאי הקבלה. מדובר על מכינה ייעודית למועמדים מעל שיל שלושים, הכוללת קורסים במקצועות יסוד. על סמך הציונים במכינה זו מחליטים על הקבלה ללימודים. לרוב יש לסיים את המכינה בממוצע ציונים גבוה - 80 ומעלה. מכינה זו מחליפה את הדרישה לתעודת בגרות. במוסדות הבאים מאפשרים קבלה על סמך מכינה 30+ למועמדים מעל גיל שלושים: האקדמית רמת גן, האוניברסיטה העברית.

 

חשוב להדגיש - מועמדים מעל גיל 30 חייבים בציון פסיכומטרי, בכל המקרים, ובכל מוסדות הלימוד! לא ניתן לקבל פטור מן הפסיכומטרי על סמך גיל


היכן לומדים?

 

  • אוניברסיטת בר אילן (רמת גן) - באוניברסיטת בר אילן שברמת גן מתקיימת מכינה לסיעוד אשר מאפשרת למועמדים להתקבל ללימודים באוניברסיטת תל-אביב, במסגרת שיתוף פעולה בין שני המוסדות. תכנית זו מורכבת משילוב של שתי מכינות שנערכות בבר אילן - ייעודית למדעי החברה והיהדות וייעודית למדעי חיים והטבע. הסטודנטים לומדים בקורסים משתי התכניות וכך מקבלים הכנה לקראת לימודי הסיעוד. אורך הלימודים הוא כתשעה חודשים, במסלול יום. באוניברסיטת בר אילן מתקיימות מכינות נוספות ובהן מכינה להנדסה, למדעי הטבע, למדעי המדינה, מכינה 30+ ומסלול ייעודי לחרדים.

 

  • אוניברסיטת תל אביב - בין המכינות הקדם אקדמיות של אוניברסיטת תל-אביב מתקיים מסלול ייעודי לסיעוד המשותף עם אוניברסיטת בר אילן. מסלול זה מורכב למעשה משתי מכינות, מכינה למדעי החברה ומכינה למדעי הטבע והוא מקיף קורסים שונים שיכולים לסייע למועמדים לסיעוד להעלות את סיכויי הקבלה. היקפה הוא כתשעה חודשים והיא נלמדת בהיקף מלא של חמישה ימים בשבוע. היא מתאימה לחסרי תעודת בגרות, אך יש צורך בפסיכומטרי. ניתן ללמוד במסלולים נוספים כגון מכינה להנדסה ולמדעים מדויקים או מדינה למדעי החברה והרוח.

  

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מכינה לסיעוד?

רוצה לדעת יותר על מכינה לסיעוד?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד מכינה לסיעוד
שאלות הגולשים בנושא
שנת מכינה לסיעוד ללא פסיכומטרי
מכינה קדם אקדמית ללימודי סיעוד
מכינה לתואר בסיעוד ופיזיותרפיה
מכינה ללימודי סיעוד - משך ועלות
מכינה ללימודי סיעוד - תנאי קבלה
שנת מכינה לקראת לימודי סיעוד
מכינה לסיעוד ללא פסיכומטרי