רוצה פרטים על הסבה לייעוץ חינוכי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הסבה אקדמאית לייעוץ חינוכי

רוצה לדעת על הסבה לייעוץ חינוכי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הסבה לייעוץ חינוכי - הסבת אקדמאים לייעוץ חינוכי


אקדמאים רבים מגלים עניין בתחום הייעוץ החינוכי, ביניהם רבים העוסקים בתחום החינוך ומעוניינים בקידום הקריירה ובהתפתחות לכיוון טיפולי שאינו כרוך בהוראה פרונטלית בכיתות הלימוד. יועצים חינוכיים פועלים במגוון סוגי מוסדות חינוך, מהחינוך לגיל הרך ועד לבתי הספר העל יסודיים, מה שמציב מגוון של אפשרויות למעבר של שינוי מקצועי במערכת החינוך. כמו כן, לא מעט אקדמאים מענפים טיפוליים משיקים שאינם מעולם החינוך עשויים לגלות עניין בתחום הייעוץ החינוכי ובהשתלבות בו. לשם כך עליהם לעבור הסבה מקצועית ולהשלים את הפערים הלימודיים הנחוצים להסמכה כיועצים חינוכיים.


חשוב להדגיש כי השתלבות בתפקידי ייעוץ חינוכי במערכת החינוך היא לבעלי תואר שני בלבד. משום כך המעוניינים להשתלב בתפקיד נדרשים לתואר שני. כמו כן, עליהם להיות בעלי תעודת הוראה ומספר שנים של ניסיון בעבודת ההוראה.


נכון להיות לא קיימת תכנית מרוכזת להסבת אקדמאים לייעוץ חינוכי. עם זאת, אקדמאים מתחומים מסוימים יכולים לקבל פטורים ברמות שונו תעל סמך לימודיהם הקודמים - פטורים אלה באים לידי ביטוי במסגרת ההשלמות לקראת התואר השני שאותן נדרשים המועמדים לבצע.

 

 

לימודי ייעוץ חינוכי - תואר שני בייעוץ חינוכי


כאמור, כדי לעבור בתחום הייעוץ החינוכי יש צורך להשלים תואר שני בייעוץ חינוכי. אלה הן תכניות לתואר שני בחינוך שבהן מפתחים את הכישורים והידע הדרושים לעריכת אבחונים ולעריכת התערבויות עבור פרטים וקבוצות וכן ביצוע התערבות מערכתית בבית הספר.


סטודנטים לתואר שני בייעוץ חינוכי מתוודעים למגוון תיאוריות בתחום הייעוץ ורוכשים גם מיומנויות פרקטיות ייעוציות החיוניות לעבודתם של אנשי המקצוע. הם סוקרים מגוון של אתגרים וקשיים הייחודיים לעולמם של ילדים וצעירים, תוך היכרות עם שלבי ההתפתחות התקינה של צעירים ועם פתולוגיות שונות. כמו כן, הם לומדים על כלים לייעוץ והתערבות הנוגעים להורי התלמידים, לסגל בית הספר ולמערכת החינוכית בכללותה.


תכניות אלה נפרשות לרוב על פני כשנתיים. הן משלבות קורסים עיוניים עם תרגולים פרקטיים שבהם מתנסים בפעולת הייעוץ ובגישות התערבות. בחלק מן המוסדות ישנה אפשרות להשתתפות בתכנית מחקרית שבה כותבים עבודת תזה, ואילו במוסדות מסוימים ניתן ללמוד בתכנית עיונית ללא תזה בלבד.


הסבה לייעוץ חינוכי - הסבה אקדמאית לייעוץ חינוכי

 

מועמדים לתואר שני בייעוץ חינוכי נדרשים לתעודת הוראה ולשנתיים לפחות של ניסיון מקצועי בעבודה חינוכית. על אף שקיימים מוסדות מסוימים שבהם יכולים הסטודנטים להשלים לתעודת הוראה במהלך התכנית - מומלץ כי המועמדים יגיעו עם תעודת הוראה מראש.


השלבים הנדרשים מן המעוניינים בהסבה לייעוץ חינוכי כוללים במרבית המקרים -

 

 

  • השלמת תעודת הוראה (ניתן לבצע בשנה אחת). תעודת הוראה ניתן במרבית המקרים להשלים תוך פרק זמן שבין שנה לשנתיים, במסגרת תכנית ייעודית לתעודת הוראה שמקיימת במגוון מכללות ואוניברסיטאות.

 

  • השלמת שנתיים של ניסיון בעבודה חינוכית עם ילדים או בני נוער.

 

  • השלמות לתואר שני בייעוץ חינוכי (מעבר מוצלח של כל קורסי ההשלמה הנדרשים לפי קביעת מוסד הלימוד). היקפו יכול להגיע לשנה אחת.

 

  • סיום מוצלח של תואר שני בייעוץ חינוכי, שאורכו בדרך כלל כשנתיים.

 

היקפו של תהליך זה עשוי להשתנות ממועמד למועמד על סמך הרקע הלימודי והמקצועי הקודם, אולם מי שנדרשים להשלמת תהליך זה במלואו נדרשים לרוב לפרק זמן של כארבע או חמש שנים, לרבות כל ההשלמות וצבירת הניסיון המבוקש.


יש לציין כי תואר שני בייעוץ חינוכי מתקיים בדרך כלל במתכונת נוחה יחסית לאנשים עובדים. השיעורים נערכים לרוב ביום או יומיים בשבוע וכך ניתן לשלב את התכנית עם עבודה, מה שיכול לסייע לאקדמאים המעוניינים לעבור את תהליך ההסבה.


הסבה לייעוץ חינוכי תואר שני

 

כאמור, כדי לעבוד כיועצים חינוכיים יש להשלים תואר שני בייעוץ חינוכי. לא פועלות כיום תכניות הסבה ייעודיות להסבת אקדמאים לייעוץ חינוכי, ולכן המעוניינים לעבור הסבה לייעוץ חינוכי צריכים להשלים תכנית מלאה לתואר שני בייעוץ חינוכי. אורכה של תכנית זו הוא בדרך כלל כשנתיים.


כדי להתקבל לתכניות אלה, על המועמדים לעמוד בכל תנאי הקבלה לתואר שני בייעוץ חינוכי. תנאים אלה משתנים בין המוסדות, אולם במרבית המקרים יש צורך בתואר ראשון במקצוע חינוכי או טיפולי רלבנטי בממוצע גבוה (לרוב בטווח 80 - 85 או מעליו). כמו כן עליהם להיות בעלי ניסיון פרקטי בעבודה בחינוך ולהחזיק בתעודת הוראה.


במקרים מסוימים מי שאינם בוגרי לימודי חינוך נדרשים לעבור לימודי השלמה. היקפם של לימודי ההשלמה משתנה ממוסד למוסד ותלוי גם ברקע הלימודי הקודם של כל מועמד ומועמדת.


קורסי ההשלמה כוללים בדרך כלל מבואות בתחום החינוך. מוסדות הלימוד עשויים לדרוש השלמת קורסים כגון מבוא לחינוך או קורסים המשיקים לו. כמו כן, ישנם מוסדות הדורשים קורסי השלמה במקצועות כגון סטטיסטיקה, תיאוריות אישית ועוד.


במקרים מסוימים ניתן לקבל פטור מקורסי ההשלמה. מי שלמדו קורסים הזהים או מקבילים לקורסים שנדרשים יכולים לעיתים לקבל פטור, וזאת בכפוף להצגת ממוצע ציונים גבוה באותו קורס ולהשלמתו בשנים האחרונות. תנאים אלה משתנים ממוסד למוסד, וחשוב לוודא אותם באופן פרטני בכל מקרה.

 

 

 

הסבה מהוראה לייעוץ חינוכי

 

מורים ומורות המעוניינים לערוך שינוי בקריירה אך עדיין להישאר בתחום ההוראה יכולים לפנות לתחום הייעוץ החינוכי. לא אחת מורים חווים שחיקה מן הלימוד הפרונטלי בכיתה ושואפים לשנות את הכיוון המקצועי לענף וסף שבו יוכלו להשפיע ולהניע שינוי במערכת. תחום הייעוץ החינוכי יכול להתאים למורים אלה, שכן מדובר בענף הכרוך ברובו באבחון וייעוץ פרטני, קבוצתי ומערכתי ולא כולל הוראה פרונטלית בכיתות.


מורים מנוסים לרוב עומדים במרבית תנאי הקבלה לתואר השני בייעוץ חינוכי (עליהם לעמוד כמובן ברף הציונים שמציב כל מוסד לימוד לצורך קבלה). עבור מורים שברשותם ניסיון שבין שלוש לחמש שנים במערכת החינוך וברשותם תעודת הוראה, לרוב יש צורך בעמידה בממוצע הנדרש בתואר הראשון ובהשלמת כל הקורסים הנדרשים במסגרת אותו תואר. מועמדים אלה לרוב אינם צריכים לימודי השלמה, אולם לעיתים יש צורך בקורסים בודדים. אין צורך בלימוד תואר ראשון נוסף לצורך קבלה לתואר שני בייעוץ חינוכי, שכן התואר שברשות המורים הוא לרוב תואר בחינוך או במקצוע משיק אחר העומד בדרישות שמציבים במוסדות.


אורכו של מסלול זה עבור המורים לרוב נמשך כשנתיים. במקרים שבהם הם מעוניינים לכתוב עבודת תזה, ניתן במקרים מסוימים להאריך את התכנית לשלוש שנים.

 

הסבה מעבודה סוציאלית לייעוץ חינוכי


עובדים סוציאליים המעוניינים לעבור הסבה לתחום החינוך ומחפשים תפקידים משמעותיים ובעלי אופי טיפולי וייעוצי במערכת יכולים לפנות לתחום הייעוץ החינוכי. במקרים רבים קיימת חפיפה מסוימת בין האתגרים והדילמות שבהם נתקלים עובדים סוציאליים ויועצים חינוכיים, כגון התמודדות עם משברים וקשיים של ילדים ובני נוער, התנהלות מול הורי הילדים, גורמים בבית הספר, מטפלים ועוד.


מועמדים בוגרי לימודי עבודה סוציאלית המעוניינים להשתלב בחום הייעוץ החינוכי נדרשים להשלים תואר שני בייעוץ חינוכי. כדי להתקבל לתואר זה, עליהם להשלים תחילה תעודת הוראה במסגרת ייעודית לכך. משך השלמה זו הוא לרוב כשנה או שנתיים, לרבות התנסות מעשית במערכת החינוך. כמו כן, במקרים רבים על בוגרי לימודי עבודה סוציאלית לקחת חלק בקורסי השלמה בתחום החינוך, דרישות אלה משתנות בין מוסד למוסד.

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הסבה לייעוץ חינוכי?

רוצה לדעת יותר על הסבה לייעוץ חינוכי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד הסבה לייעוץ חינוכי
שאלות הגולשים בנושא
התלבטות - תואר שני בייעוץ חינוכי או לקויות למידה
שכר לבוגרי תואר שני בייעוץ חינוכי
הסבה לייעוץ חינוכי - האם יש ביקוש למקצוע?
תואר שני בייעוץ חינוכי ללא תעודת הוראה
הסבה לחינוך מיוחד במכללה באור יהודה
הסבה ליועצת חינוכית
הסבה לייעוץ חינוכי מעבודה סוציאלית ללא תעודת הוראה