רוצה פרטים על הסבה בגיל 40?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הסבה מקצועית ושינוי קריירה בגיל 40

רוצה לדעת על הסבה בגיל 40? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל88% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הסבה מקצועית בגיל 40 +


שינוי עיסוק והסבה מקצועית בגיל מאוחר


ישנם לא מעט גורמים שיכולים להוביל עובדים להחליט לעבור הסבה מקצועית בגיל 40 ומעלה. שחיקה במקום העבודה, תחושת חוסר סיפוק או רצון להגשים חלום ישן לענף ובו תחושת שליחות הן רק חלק מהסיבות לבצע שינוי מקצועי בגיל מאחור. לעיתים החלטה על הסבה מתבצעת גם עקב חוסר שביעות רצון כלכלית מהעבודה הנוכחית ורצון לשפר את המצב הפיננסי ולהעלות את רמות השכר.


הסבה מקצועית היא בהחלט אפשרית בגיל ארבעים, הן מבחינת קיום מסלולי לימוד מתאימים והן מבחינת אפשרויות הקליטה בשוק העבודה. ניתן למצוא שלל תכניות הסבה מקצועית שבהן יכולים בני 40 ומעלה לעבור את שינוי הקריירה המבוקש בפרק זמן קצר יחסית ותוך התחשבות בצורכיהם.

 

הסבה בגיל 40


בפני עובדים אקדמאים בני 40 ומעלה עומדות מגוון של אפשרויות להסבה מקצועית. באפשרותם ללמוד בתכניות הסבת אקדמאים בתחומים קרובים לתחום עיסוקם ואף לעבור הסבה לתחומים הנחשבים "רחוקים" מתחום עיסוקם כיום, אך מתאימים לכישורים שלהם.


בעת בחירה בהסבה מקצועית ובפרט בגיל מאוחר, חשוב מאוד לחשוב לעומק על ההחלטה, על היתרונות והחסרונות שבשינוי קריירה באמצע החיים. על העובדים להביא בחשבון גורמים כמו היכולות והחוזקות שלהם מול החולשות וכן מגבלות בלוחות הזמנים והצורך בהכנסה קבועה שיכולה להיפגע או לרדת בזמן הלימודים. כדי לקבל החלטות אלה ביעילות, ישנם מי שמחליטים להיעזר גם בשירותי יועצי קריירה, שיכולים לסייע במקרים של התלבטות.


כמו כן, יש לציין כי מסלולי לימודים מסוימים נחשבים ארוכים ותובעניים מהרגיל. לא בכל תחומי הלימוד קיימות תכניות הסבה מובנות ולעיתים המעוניינים להשתלב בהם צריכים ללמוד לתואר ראשון נוסף מתחילתו ועד סופו, היות ולא קיימת תכנית מקוצרת לאקדמאים. היבט זה רלבנטי במיוחד למעוניינים להסבה למקצועות פרא רפואיים.

 


הסבה להייטק בגיל 40


עובדים רבים מגלים עניין לעבור לתעשיית ההייטק, לאור השכר הגבוה והתנאים שמאפיינים את העבודה בהייטק. הסבה להייטק אפשרית גם בגיל מאוחר, בעזרת קורסים והסמכות שונות. יש לציין כי אמנם השתלבות בהייטק אחרי גיל 40 לא תמיד קלה בכל חברת הייטק, ישנן חברות שבהן בהחלט משלבים עובדים בטווח גילים זה.


הסבה לעבודה בהייטק אינה ארוכה באופן יחסי, שכן אין צורך בהכרח בתואר אקדמי כדי לעבוד בהייטק ולרוב ניתן להשתלב בתעשייה גם אחרי השלמת קורסים ייעודיים. כיום ניתן למצוא שלל קורסי תכנות וקורסים בתחומי המחשבים שאורכם נע בדרך כלל בין כמה חודשים לשנה אחת. חלק מן הקורסים מתאימים גם לחסרי ניסיון קודם בתכנות, אולם ישנם קורסים שמיועדים לבעלי ניסיון טכנולוגי קודם והיכרות עם עולם התוכנה.


יש מגוון של תפקידים בהייטק, בהם תפקידי פיתוח שדורשים רמות גבוהות בתכנות, וכן תפקידים טכניים יותר באופיים כגון תמיכה, IT ובדיקות תוכנה, קיימים גם תפקידים שנוגעים שיווק ולעיצוב. הבחירה בתפקיד צריכה להיות מבוססת על הכישורים והיכולות של המועמדים ועל היכולת שלהם להשקיע בהשלמת פערים אם ישנם כאלה. בעלי זיקה טבעית לתחומים כמותיים וטכנולוגיים יכולים להצליח במיוחד בהסבה להייטק ובמעבר הקורסים השונים שיכולים לסייע לבצע אותו.

 


הסבה להוראה בגיל 40


כדי לעבור לעבוד כמורים במערכת החינוך יש צורך בתעודת הוראה. בני 40 ומעלה שברשותם תואר אקדמי ומעוניינים להשתלב במערכת יכולים ללמוד במסלולי הסבת אקדמאים להוראה. אלה הם מסלולים שהיקפם נע בין שנה לשנתיים בדרך כלל ובהם משלימים את הנדרש לקבלת תעודת ההוראה. ברוב המקרים, פונים למסלולים אלה אקדמאים שמעוניינים ללמד מקצועות הקרובים לתחום ההתמחות הנוכחי שלהם וכך להשתמש בניסיון הרב שלהם במשק במקצוע החדש. כך למשל, מהנדסים ואנשי הייטק בוחרים לעבור הסבה להוראת מקצועות המתמטיקה והמחשבים בבתי הספר.


במוסדות האקדמיים השונים ניתן למצוא תכניות רבות להסבת אקדמאים להוראה, שבהן ניתן להתאים את מערכת הלימוד לרקע הקודם של האקדמאים. חשוב לציין כי בדרך כלל ההסבה להוראה מתקיימת בשעות הבוקר, אם כי ישנו מספר מצומצם של מוסדות המאפשרים הסבה להוראה בערב. גם ההתנסות המעשית בבתי הספר והסטאז' בחינוך, שהכרחיים כדי לעבור את ההסמכה להוראה, מתקיימים בשעות הבוקר.


חשוב לציין כי מבחינת רמות השכר, עובדים המשתלבים לראשונה במערכת החינוך בגיל 40 נדרשים להמתין מספר שנים עד לעלייה בשכרם, עקב מדיניות הוותק והדרגות שמנהיג משרד החינוך.


כמו כן, מי שמגיעים ללא רקע אקדמי ומעוניינים להשתלב בהוראה נדרשים להשלים תואר מלא בחינוך, שאורכו בדרך כלל כארבע שנים.


שינוי מקצוע מהוראה - הסבה מקצועית מהוראה


לעיתים אחרי שנים רבות של עבודה במערכת החינוך, מורים ומורות עלולים לחוש שחיקה מקצועית. במקרים כאלה באפשרותם לעבור הסבה מקצועית מתחום ההוראה לתחום אחר, שבו יוכלו לממש את כישוריהם ולחוש סיפוק רב יותר. תכניות אלה אפשריות גם למורים מעל גיל 40, היות שרובן אינו נפרש על פני שנים רבות ובחלק מהמקרים ניתן להסתפק בלימודי תעודה בלבד כדי לערוך שינוי מקצועי.


אפיק פופולרי בקרב מורים אקדמאים שמעוניינים לשנות כיוון בקריירה הוא מעבר למקצועות אבחוניים או טיפוליים. במקצועות אלה הם יכולים להמשיך לפעול בסביבה מלאת שליחות, אך בתנאים שוחקים פחות מאשר בהוראה פרונטלית בכיתות. בין המסלולים שניתן לבחור בהם נכללים הסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית או הסבה לייעוץ חינוכי. כמו כן, מורים יכולים ללמוד בתכניות לימודי תעודה בחינוך, כגון קורס אבחון דידקטי, קורס הוראה מתקנת, קורסים בתחום טיפול בהפרעות קשב ולקויות למידה, קורסים בתחום העבודה עם ילדים עם צרכים מיוחדים ועוד.


הסבה לעבודה סוציאלית בגיל 40


בני 40 ומעלה המעוניינים לשנות את הכיוון המקצועי ולעסוק בעבודה סוציאלית יכולים להשתלב בתכניות הסבה לעבודה סוציאלית המתקיימות במוסדות הלימוד השונים. תכניות אלה לרוב נפרשות על פני כשנתיים והן כוללות התנסות מעשית בשדה לצד הלמידה העיונית במוסד הלימוד.


יש לציין כי בני 40 ומעלה שאינם אקדמאים ומעוניינים להשתלב בתחום נדרשים להשלים את המסלול המלא ללימודי עבודה סוציאלית לתואר ראשון. מועמדים אלה יכולים לקבל הקלה בתנאי הקבלה לעבודה סוציאלית, בדרך כלל באפשרותם להשלים מכינה 30+ אשר מחליפה את תעודת הבגרות, וכן עליהם לעמוד בתנאי קבלה נוספים לפי דרישות מוסדות הלימוד.

 


ללמוד מקצוע בגיל 40


בני 40 ומעלה שמעוניינים במסלול הסבה מרוכז יכולים לפנות ללימודי תעודה. מסלולים אלה קצרים בדרך כלל מן המסלולים להסבת אקדמאים להוראה או מלימודים לתואר נוסף. בקורסים השונים יכולים בני 40 ומעלה לרכוש כלים פרקטיים וממוקדים לקריירה החדשה, בין אם בתחום הקרוב לעיסוקם הנוכחי ובין אם בענף שונה.


ניתן למצוא מגוון של קורסים שיכולים להתאים גם לבני 40 ומעלה. לימודי תעודה מתקיימים במקצועות כגון מחשבים והייטק, עיצוב, קורסים במקצועות פיננסיים ובענפי החשבונאות, קורסים בשוק ההון, הכשרות טכנאים וכן קורסי ניהול.


בדרך כלל, הקורסים נערכים במתכונת ערב וכך יכולים להתאים למי שמעוניינים לשלב את ההכשרה עם עבודתם הנוכחית לפני ביצוע השינוי. קורסים אלה יכולים לשמש גם את מי שמעוניינים לשכלל את סל הכלים המקצועי הקיים שלהם כדי להגדיל את אפשרויות ההתפתחות המקצועית.

 


רעיונות לקריירה שנייה


ישנם עובדים המתעניינים בפיתוח קריירה שנייה לקראת היציאה לפרישה אך גם בגילים מוקדמים יותר, כגון גיל 40, מסיבות שונות כגון חוסר סיפוק מקצועי. הקריירה השנייה יכולה להיות שונה מאוד מתחום הקריירה הקודם, לצורכי מימוש עצמי, אך גם בתחום דומה לעיסוק הנוכחי שבו ניתן להמשיך לממש את הכישורים באופן שונה.


ישנם כיוונים רבים ושונים האפשריים לקריירה שנייה. ניתן להמשיך כשכירים בחברות פרטיות או ציבוריות וקיימת גם האפשרות לצאת לדרך כעצמאיים ולהקים מיזמים ועסקים חדשים. רצוי לקבל את ההחלטה על קריירה שנייה באופן שקול ולאחר הקדשת מחשבה רבה לאפשרויות השונות.


כדי לקבל את הרעיון המתאים ביותר לצורכים האישיים ולבחור את הקריירה השנייה ביעילות, ישנה אפשרות להיעזר בשירותים של יועצי קריירה או מאמנים אישיים. אלה יכולים לסייע לעובדים להגדיר מה המטרות שלהם בקריירה השנייה ולתכנן את המסלול להגעה אליה ביעילות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הסבה בגיל 40?

רוצה לדעת יותר על הסבה בגיל 40?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
הסבה מקצועית לאחר תואר ראשון
הסבה מקצועית בגיל 40
הסבה לריפוי ועיסוק עם התמחות בטיפול בילדים
הסבה לקלינאית תקשורת או ריפוי בעיסוק
הסבה לייעוץ חינוכי - האם יש ביקוש למקצוע?
הסבה למשאבי אנוש - תואר ראשון נוסף או שני?
הסבה לתעודת הוראה - כמה זמן זה לוקח?