הסבת אקדמאים לפסיכולוגיה
רוצה לדעת על הסבה לפסיכולוגיה? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
הסבת אקדמאים לפסיכולוגיה - תכנית השלמה לקראת תואר שני בפסיכולוגיה
הסבה לפסיכולוגיה
עם ההתקדמות של המחקר המדעי, שמתאפשרת הן באמצעות התרחבות הנגישות להשכלה גבוהה והן באמצעות הזינוק באמצעים הטכנולוגיים שעומדים לרשות המדע, נוצרים גם חיבורים והעמקה של חשיבות המחקר הרב תחומי.
המחקר הפסיכולוגי מרוויח מהשתתפות אנשי מקצוע ואקדמאים מתחומים קרובים ורחוקים יותר, כגון מדעי המחשב, פילוסופיה, בלשנות, סוציולוגיה, ביולוגיה, כימיה, חינוך ועוד.
תכניות להסבת אקדמאים שמאפשרות להתקדם לתואר שני בפסיכולוגיה מתאימים למי שברשותם תואר ראשון בתחום שאינו פסיכולוגיה ורוצים להביא מנסיונם בתחום ההתמחות שלהם על מנת לתרום למחקר בפסיכולוגיה, או להשתמש בפרספקטיבה המיוחדת שמגיעה מענף הידע שלהם על מנת לסייע למטופלים ולתלמידים בתוך עיסוק בפסיכולוגיה קלינית או חינוכית.
שימו לב – תכנית ההסבה לפסיכולוגיה היא תכנית השלמות, המיועדת למי שמעוניינים להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה והתואר הראשון שלהם אינו בפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות.
מי שמסיימים בהצלחה את תכנית ההשלמה יכולים להגיש מועמדות לתואר שני בפסיכולוגיה (יש לציין כי כדי להתקבל לתואר השני יש לעמוד בכל תנאי הקבלה הנוספים לרבות בחן מתא"ם, ראיונות אישיים, מבחני מיון ועוד).
יש לציין כי תכנית ההשלמות לבדה אינה מזכה בתואר שני בפסיכולוגיה, אלא מאפשרת לעמוד בחלק מתנאי הקבלה לתכנית זו בלבד.
תכנית ההסבה לתואר שני בפסיכולוגיה מתקיימת כיום במוסדות הבאים: אוניברסיטת בן גוריון (באר שבע), מכללת סמינר הקיבוצים (תל אביב), אוניברסיטת תל-אביב, האוניברסיטה העברית (ירושלים).
פסיכולוגיה תואר שני – תכנית הלימודים
התכנית ללימודי ההשלמה עבור הסבת אקדמאים לתואר שני בפסיכולוגיה מתאימה למי שברשותם תואר ראשון בתחומים שאינם פסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות ממוסד לימודים אקדמי המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה. עליהם להחזיק בתואר ראשון בממוצע גבוה, לרוב מעל 85 ואף גבוה מכך.
תכניות לימודי ההשלמה השונות כוללות מגוון של קורסים, במהלכם הסטודנטים סוקרים את הידע התיאורטי והמחקרי שנלמד במסגרת התואר הראשון בפסיכולוגיה ושבו עליהם להיות בקיאים על מנת להשתתף בלימודים של התואר השני.
המועמדים מתקבלים במעמד מיוחד כסטודנטים על תנאי, ומחויבים לקחת חלק בקורסי השלמה הכוללים תכנים חיוניים מתכנית הלימודים בתואר הראשון. על מנת להתקבל כסטודנטים מן המניין לתואר השני בפסיכולוגיה, על המועמדים להחזיק בממוצע גבוה, על פי הדרישות השונות של האוניברסיטאות, בקורסי ההשלמות הנלמדים.
הקורסים שבהם צריכים המועמדים להשתתף במסגרת לימודי ההשלמות משתנים על פי דרישותיו השונות של כל מוסד לימודים, אך לרוב הם כוללים קורסי מבוא ותכני בסיס על מנת לספק את תשתית הידע הנדרשת לסטודנטים.
כך למשל בתכניות רבות ללימודי השלמה לתואר שני בפסיכולוגיה, נדרשים הסטודנטים להשתתף בקורסי סטטיסטיקה לפסיכולוגים, קורסים בפסיכולוגיה ניסויית וכן בפסיכולוגיה פיזיולוגיות, קורסים הסוקרים תיאוריות מכוננות בפסיכולוגיה, קורסים שבהם הסטודנטים רוכשים כלים מחקריים כגון שיטות מחקר שונות, יישומים ממוחשבים לפסיכולוגים, ועוד.
כמו כן, יכולים להיכלל קורסים ספציפיים בהתאם למגמת ההתמחות שאליה התקבל כל מועמד: תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית, תואר שני בפסיכולוגיה חברתית, וכן הלאה.
תכני ההשלמות יכולים להשתנות בהתאם למחקר שבו מעוניין הסטודנט לעסוק, ולרקע האקדמי והמקצועי שלו – תחת סמכותם של ראש המגמה והמנחה לתזה לתת אישור לשינויים אלו בהתאם לשיקול דעתם.
לימודי פסיכולוגיה תואר שני - מתכונת הלימודים
אורכם של לימודי ההשלמות נע בין שנה לשנתיים לפני תחילת התואר השני, תלוי במספר הקורסים הנדרשים מכל סטודנט וכן בדרישות השונות של מוסדות הלימודים. חלק מהמוסדות מאפשרים לבצע חלק גדול מההשלמות בשנה שלפני התואר השני, ולסיים את לימודי ההשלמות במהלך שנת הלימודים הראשונה לתואר שני כסטודנטים מן המניין. לראש המגמה והמנחה אפשרות להפעיל שיקול דעת במקרה זה ולהתגמש לפי הרקע השונה של כל סטודנט.
בחלק מלימודי ההשלמות, על הסטודנטים להשלים מספר קורסי חובה וגם לבחור מספר קורסי בחירה שנלמדים במסגרת התואר הראשון בפסיכולוגיה. ראש המגמה ויועץ הלימודים לתואר ראשון מאשרים את בחירתו של הסטודנט.
קורסי ההשלמות לא נחשבים כחלק מהקורסים לתואר השני, והציונים שלהם לא נכללים בממוצע הציונים של התואר השני.
הסבה לפסיכולוגיה קלינית
על מנת להשתתף בתואר שני לפסיכולוגיה קלינית, מועמדים שברשותם תואר ראשון בתחומים שאינם פסיכולוגיה נדרשים להירשם לתכנית לימודי השלמות שמוצעת במספר מצומצם של מוסדות לימוד אקדמיים.
על מנת להשתתף בתכנית הסבת אקדמאים לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית, יש לעמוד בתנאי הסף לקבלה לתואר ראשון בפסיכולוגיה, כולל ציון פסיכומטרי. היקף לימודי ההשלמה הנדרשים הוא 60 שעות סמסטריאליות. ניתן לקבל פטור של 20 שעות סמסטריאליות לכל היותר מקורסי החובה הרלבנטיים.
- לעוד פרטים על קורסי השלמה בפסיכולוגיה
הסבה לפסיכולוגיה חינוכית
באוניברסיטה העברית קיים מסלול לימודי השלמה לקראת תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית, שנערך בשיתוף עם משרד החינוך והשירות הפסיכולוגי החינוכי (שפ"ח).
התואר מיועד לבוגרים ולסטודנטים בתואר שני בפסיכולוגיה לאחר סיום חובות השמיעה שלהם בתואר, במגמות שאינן יישומיות. על פי תקנות משנת 2015, מי שרוצים לעסוק בפסיכולוגיה חינוכית בשפ"ח, צריכים להחזיק בתואר שני יישומי בפסיכולוגיה.
בוגרי לימודי ההשלמה עובדים בשנה הראשונה בשפ"ח בטרום-התמחות, שלאחריה אפשר להשתתף בהתמחות בפסיכולוגיה חינוכית.
הסבת אקדמאים לפסיכולוגיה חינוכית כוללת תכנים בפסיכותרפיה, פסיכודיאגנוסטיקה, פסיכולוגיה חינוכית מערכתית, ועוד. כמו כן, הסטודנטים בתכנית נדרשים לקחת חלק בהתנסות מעשית תוך הדרכה וליווי מאנשי מקצוע.
- מתעניינים בטיפול פסיכותרפי? קראו עוד על תואר שני בפסיכותרפיה
לימודי פסיכולוגיה לבעלי תואר ראשון - תנאי קבלה
על מנת להירשם ללימודי ההשלמה הנדרשים לשם קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה על ידי הסבת אקדמאים, יש צורך לעמוד במספר תנאי סף.
יש להחזיק בתואר ראשון מטעם מוסד לימודים אקדמי המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, כאשר גובה הממוצע הנדרש נקבע על פי התחום שבו נלמד התואר הראשון. חלק ממוסדות הלימוד דורשים גם פסיכומטרי, ציון בגרות, או ציון סכם מעל ציון מסוים על מנת להתקבל ללימודי ההשלמה.
בחלק מן המוסדות, עבור מועמדים בעלי תואר ראשון בתחומי המדעים הניסויים: המדעים המדויקים, מדעי החיים, מדעי ההנדסה וכן הרפואה, נדרש ממוצע נמוך מעט מאשר הממוצע הנדרש ממועמדים שהתואר הראשון שלהם הוא בענפי מדעי החברה השונים, מדעי הרוח או האמנויות.
עולמות ידע בקרבת הפסיכולוגיה, כגון מדעי המוח או מדעי הקוגניציה בעלי ציון גבוה (על פי הדרישות המתעדכנות של האוניברסיטאות השונות), יכולים להשתתף בתכנית אישית לתואר שני בפסיכולוגיה מחקרית המוצעת בחלק ממוסדות הלימוד.
התכנית מתאימה למי שברשותם ניסיון מחקרי והם מעוניינים להמשיך ולעסוק במחקר – נדרש מהם למצוא מנחה לתזה במהלך הסמסטר הראשון של השנה הראשונה ללימודים. תוך כדי הלימודים הם משתתפים בקורסי חובה נדרשים ומתמחים בענפי הידע הספציפיים במעבדות שבהן הם עורכים את המחקר.
בחלק ממוסדות הלימוד יש לקבל את הסכמתו של מרצה מצוות ההוראה במחלקת לפסיכולוגיה, להנחיה של המועמד לעבודת התזה בתום ההשלמות. לימודי התואר הראשון של המועמד צריכים להיות רלבנטיים לתחום הפסיכולוגיה, וכן לתחום המחקר הספציפי שבו מעוניין המועמד לעסוק. על המנחה לתזה לאשר זאת.
נוסף על כך, חלק ממוסדות הלימוד דורשים מהמועמדים להציג את גיליון הציונים שלהם מהתואר הראשון, את קורות החיים שלהם, ולעתים גם המלצות אקדמיות. המועמדים המתאימים מוזמנים לראיון קבלה, כאשר מעבר לתנאי הסף, הם נדרשים לעבור אותו בהצלחה.
ציון במבחן המתא"ם אינו דרישה בכל האוניברסיטאות שבהן מוצעים לימודי השלמה לקראת תואר שני בפסיכולוגיה, עם זאת, בחלק מהן קיימת דרישה כזאת.
פסיכולוגיה חברתית תואר שני – פסיכולוגיה במגמת קוגניציה ומוח לתואר שני
קיימות תכניות ללימודי השלמה גם במגמות של פסיכולוגיה חברתית, ופסיכולוגיה: קוגניציה ומוח.
במגמת פסיכולוגיה חברתית של התואר השני בפסיכולוגיה נערכים מחקרים בנושאים כמו קוגניציה חברתית, כלכלה התנהגותית, התמודדות עם דילמות מוסריות וקבלת החלטות.
במגמת פסיכולוגיה: קוגניציה ומוח, חוקרים סוגיות בפסיכולוגיה קוגניטיבית, כגון תהליכי תפישה, למידה וזיכרון, כמו גם סינסתזיה, כמו גם נושאים בנוירופסיכולוגיה ובפסיכוביולוגיה. במעבדות המחקר עוסקים בהבנת התהליכים הקוגניטיביים השונים וכן בדרכי הפעולה של המוח ובמבנה שלו.
על המועמדים למגמות אלו להגיש מועמדות בדומה לנרשמים האחרים לתואר השני, ולעמוד בתנאי הקבלה הכלליים, מעבר לעמידה בדרישות הסף.
- למידע על תנאי קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה
תואר שני פסיכולוגיה - תעודה
בחלק ממוסדות הלימוד, מי שמסיימים את לימודי ההשלמות בהצלחה, לא זכאים לתואר ראשון בפסיכולוגיה, אך מתקבלים לתואר השני בפסיכולוגיה.
מי שמשתתף בתכנית ההשלמות לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית באוניברסיטת תל אביב, ומסיים את לימודיו בהצלחה, זכאי לתואר ראשון בפסיכולוגיה.
בסיום הלימודים, בכל מוסדות הלימודים, הבוגרים זכאים לתואר שני בפסיכולוגיה במגמת ההתמחות שבה הם בוחרים, מטעם מוסד הלימודים.
מוסדות לימוד
- המכללה האקדמית תל חי (אצבע הגליל - צפון): במכללה האקדמית תל חי ניתן ללמוד בתכנית השלמות לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית.
- מכללת סמינר הקיבוצים (תל אביב): במכללת סמינר הקיבוצים תכנית השלמות המיועדת לבוגרי תואר ראשון שאינו מתחום הפסיכולוגיה.
- האוניברסיטה העברית (ירושלים): באוניברסיטה מציעים תכנית הכנה למוסמך, שבה ניתן להתכונן ולהשלים פערים לקראת לימודים במגמות יישומיות לתואר השני. תכנית ההכנה נקבעת לפי הרקע הקודם של הסטודנטים. קיימת גם תכנית השלמות בבית הספר לחינוך, המיועד למעוניינים להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית.
- אוניברסיטת תל-אביב: באוניברסיטה פועלת תכנית ההשלמות, שמיועדת לבוגרי תואר ראשון בתחומי לימוד שאינם פסיכולוגיה המעוניינים להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה. ניתן להתקבל למגמות כגון קלינית, חברתית, קוגניטיבית, וקוגניציה ומוח. הסטודנטים לומדים מספר קורסי חובה ובחירה הנדרשים לקבלה.
אני מודה לך על פנייתך.
אינני יודעת את תנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה, מה גם שאני מאמינה שתנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימודים - אני ממליצה לך לבדוק את הנושא מול מוסדות לימודים נבחרים או להפנות את שאלתך לפורום העוסק בנושא פסיכולוגיה.
בברכה ובהצלחה,
אורלי - מכללת אורנים