הסבת אקדמאים להוראת אזרחות במכללת סמינר הקיבוצים

הסבת אקדמאים להוראת אזרחות במכללת סמינר הקיבוצים

הסבת אקדמאים להוראת אזרחות - מכללת סמינר הקיבוצים

 

מעצבים מוחות מוסריים


רבים הם האקדמאים אשר מחליטים לעזוב את אזור הנוחות שלהם ולפצוח בקריירה חדשה בתחום ההוראה. ההסבה האקדמאית לתחום ההוראה היא חלק מתכנית העל של משרד החינוך לגיוס מורים מוכשרים חדשים, שיצטרפו למאתיים אלף המורים אשר מלמדים כיום בבתי הספר. הביקוש למורים איכותיים ומקצועיים הוא קריטי בשנים האחרונות מה שמעלה את הביקוש לתכניות ההסבה. ראוי לציין, הנתון העולה מהסטטיסטיקה בבתי הספר מראה כי מורים אשר עברו הסבה אקדמאית, נשארים זמן רב יותר בתפקיד שלהם וגם מתקדמים מהר יותר בהיררכיה התעסוקתית בתחום ההוראה.


אזרחות הוא אחד מתחומי הלימוד בבתי הספר, אך הוא שונה בתכליתו משאר המקצועות הנלמדים. זאת משום שמקצוע האזרחות נלמד על הרקע של המציאות הפוליטית והחברתית אשר משתנה לעיתים תכופות בישראל. המקצוע חולש על הדיון המתמיד והבלתי נגמר בסוגיות ליבה מהותיות בקרב האוכלוסייה כגון זכויות אדם ואזרח, יחסי הכוח במערכות הממשל והחברה, ממלכתיות, המחויבות ההדדית בין אזרח למדינה שלו ונושאים נוספים אשר עולים מידי יום ביומו בשיח הציבורי. את שלל הנקודות הללו יש לבחון מפרספקטיבות רבות ככל הניתן, זאת במטרה להעשיר ולהרחיב את העולם ואת נקודת מבטם של התלמידים.


תכנית הלימודים


מסלול הסבת האקדמאים שמוצע במכללת סמינר הקיבוצים לתחום הוראת האזרחות, נועד להכשיר סטודנטים שילמדו את מקצוע האזרחות בבתי הספר העל יסודיים. תכנית הלימודים במסלול זה מתמקדת בטיפוח יכולות שיח בקרב הסטודנטים, חשיבה ביקורתית ויצירתית, היכרות עם טקסטים רלבנטיים, אחריות ציבורית ועידוד העניין והנגישות של התלמידים לאקטואליה ולכלי התקשורת, ובאותה הנשימה התוודעות לעולם בתי הספר על שלל המרכיבים והתהליכים הפדגוגיים שמתקיימים בו.


מתכונת הלימוד


מסלול הסבת האקדמאים להוראה של סמינר הקיבוצים נמשך כשנה אחת ומסתכם ב - 50 ש"ש. ההכשרה כוללת לימודי חינוך עיוניים לצד התנסות מעשית בהוראת אזרחות באחד מבתי הספר העל יסודיים שבארץ, במהלכה מתנסים הסטודנטים בהוראה פעילה. תכנית הלימודים נקבעת באופן אישי עם כל מועמד בהתאם ליכולותיו ולוח הזמנים שלו, זאת לאחר פגישה עם יועץ התכנית ובהתאם לדרישותיו של משרד החינוך.


על מוסד הלימודים


המכללה החלה את דרכה בשנת 1939, ועד היום עוסקים בה בהכשרתם של אנשי הוראה. כששת אלפים סטודנטים פוקדים מדי שנה את המכללה. חזון המכללה הינו לספק מיומנויות חינוכיות למטפלים ואנשי חינוך, לטפח בקרבם דעת אקדמית, לבסס את האזרחות הדמוקרטית בחברה וכמו כן לשלב את הסטודנטים שלה בתחום החינוך בישראל. התפישה של המכללה עוצבה ברחבי הקיבוצים לאורך השנים והיא מתבססת על תחום החינוך כמכלול גדול המאגד בחובו את הקהילה, הטבע והמערכת הבית ספרית.


תנאי הקבלה


למסלול ההכשרה להסבת אקדמאים לתחום האזרחות יכולים להתקבל מועמדים בעלי תואר ראשון במקצועות מדעי המדינה, ממשל או משפטים.

 

תעודה


הלימודים בהסבת אקדמאים לתחום האזרחות מטעם מכללת סמינר הקיבוצים מקנים לבוגרים תעודת הוראה במקצוע האזרחות לבתי ספר על יסודיים.


אפשרויות תעסוקה


עם סיום תקופת ההכשרה בוגרי המסלול יצאו אל עולם התעסוקה ויוכלו להשתלב במגוון בתי ספר יסודיים, בתיכונים ובחטיבות ביניים, בין אם במסגרת לימוד פורמלית או בחינוך הבלתי פורמלי.

למידע נוסף לחצו: מכללת סמינר הקיבוצים
עוד מסלולי לימוד - מכללת סמינר הקיבוצים