רוצה פרטים על הסבה להנדסה אזרחית?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הסבת אקדמאים להנדסת בניין

רוצה לדעת על הסבה להנדסה אזרחית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הסבה להנדסת בניין לאקדמאים

 

תחום הנדסת הבניין נחשב היום לענף הנדסי מבוקש עקב מחסור באנשי מקצוע בשוק, מה שמושך לא מעט אנשים ללמוד את הענף. בין מי שמתעניינים בתחום נכללים לא מעט אקדמאים שברצונם לשנות מסלול בקריירה. אותם בעלי תארים מגיעים מענפים מגוונים, חלקם מעולם ההנדסה וחלקם מענפים "רחוקים" מתחום ההנדסה האזרחית, שמגלים עניין במקצוע עקב הדרישה בשוק והיציבות המאפיינת אותו.


נכון להיום, לא קיימים מסלולים ייעודיים להסבת אקדמאים להנדסת בניין. עם זאת, בעלי תואר ראשון בתחומים אחרים שברצונם ללמוד לתואר ראשון בהנדסה אזרחית יכולים במקרים מסוימים לקבל פטורים על סמך לימודים קודמים וכך לקצר את משך התואר, מה שרלוונטי בעיקר לבוגרי לימודי הנדסה או מדעים מדויקים. כמו כן, קיימות אפשרויות לקיצור משך התואר גם לבוגרי הנדסאים העומדים בתנאים.

 

לימודי הנדסת בניין לבעלי תואר ראשון


בעלי תואר ראשון המעוניינים לעבור שינוי קריירה ולרכוש את הכלים הנדרשים להשתלבות כמהנדסי בניין נדרשים להשלים תואר ראשון מלא, בדומה לסטודנטים שאינם בעלי רקע אקדמי. נכון להיום לא מתקיימים מסלולי הסבת אקדמאים ייעודיים בתחום ההנדסה האזרחית שבהם ניתן ללמוד במסלול מקוצר. עם זאת, אקדמאים מענפים הנדסיים רלוונטיים או תחומים שונים במדעים המדויקים יכולים לקבל במקרים מסוימים פטורים על סמך לימודיהם הקודמים. היקף הפטורים נתון לשיקול הדעת של כל מוסד וכל מקרה נבחן לגופו, בהתאם להישגים האקדמיים, רף הציונים ועוד.


מי שמתקבלים לתכנית על סמך לימודיהם הקודמים נדרשים ללמוד את כל המקצועות הנכללים בלימודי הנדסת בניין (למעט פטורים במקרה ומאושרים כאלה). כמו כן, עליהם לקחת חלק בכל הקורסים המעשיים כגון מעבדות ופרויקטים מסכמים.

 

השלמה מהנדסאי בניין למהנדס


בוגרי לימודי הנדסאי בניין המעוניינים להמשיך ולפתח עצמם מבחינה מקצועית יכולים ללמוד במסלולי השלמה ייעודיים. בחלק מן המכללות והאוניברסיטאות מציעים מסלולי השלמה שדרכם יכולים בעלי דיפלומת ההנדסאי להשלים קורסים ולהגיע לתואר ראשון בתחום הנדסת הבניין. בדרך כלל מדובר על תכנית הזהה לזו שלומדים סטודנטים מן המניין בתחום, שממנה ניתן לקבל פטורים מסוימים בהתאם לקורסים הנלמדים בתכנית ההנדסאי. הסטודנטים גם נדרשים לקחת חלק במעבדות, תרגילים ופרויקטים שבמסגרת התואר וכן לבצע את פרויקט הגמר המסכם בשנה האחרונה ללימודים. בחלק מן המקרים, ניתן לקצר דרך מסלולי ההשלמה מהנדסאי למהנדס את משך הלימודים להשלמת התואר, בהתאם לשיקולים של כל מוסד וללימודים הקודמים. לעיתים מתקצרים הלימודים לפרק זמן של שלוש שנים, במקום ארבע שנים.

 

 

כמה זמן לומדים?


באופן כללי, אורכם של לימודי הנדסה הוא ארבע שנים, והסטודנטים האקדמאים נדרשים ללמוד את המסלול המלא בדומה לסטודנטים אחרים שאין ברשותם תואר. עם זאת, ניתן לעיתים לקבל פטורים שמקצרים מעט את משך התואר, בהסתמך על קורסים שנלמדו בתואר הקודם (רלוונטי בעיקר לבוגרי לימודי הנדסה ומדעים מדויקים).


כמו כן, מי שמעוניינים להשלים מהנדסאי למהנדס יכולים ללמוד במסלול מקוצר מעט, שאורכו כשלוש שנים עד שלוש שנים וחצי. בדומה לבעלי תואר ראשון, גם במקרה זה ניתן במקרים מסוימים לקבל פטורים על סמך קורסים קודמים, למי שעומדים ברף הציונים המבוקש.

 

 

אודות לימודי הנדסה אזרחית


בתחילת התואר נרכשות מיומנויות בסיס כגון שיטות ניתוח ומדידה, עקרונות במכניקה ובחוזק חומרים וידע מתמטי וסטטיסטי. על סמך בסיס בה ממשיכים ומעמיקים בתהליכי התכנון והביצוע של מבנים מסוגים שונים וכן של תשתיות תחבורה, מים וסביבה.


כמו כן סוקרים את השינויים בענף ואת החידושים הטכנולוגים המעצבים את המקצוע. בין היתר עוסקים בתוכנות הדמיה, חומרי בניין חדשים, שיטות לחיזוק מבנים בפני רעידות אדמה ועוד. כמו כן דנים בסוגיות סביבתיות ואקולוגיות הרלוונטיות למהנדסים לצורך יישום ערכי הבניה הירוקה והחכמה.


במוסדות השונים מציעים לסטודנטים מגמות התמחות, כגון ניהול הבניה, תכנון מבנים, מערכות מים, תחבורה ותשתיות ועוד. במגמות אלה יכולים הסטודנטים להתמקצע בענפים שחשובים למהנדסים ולהכיר טכנולוגיות ושיטות עבודה מבוקשות, שדרכן ניתן להרחיב את אפשרויות התעסוקה בתום התואר.

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה להנדסת בניין משתנים בהתאם לרקע הלימודי הקודם של המועמדים. כמו כן, הדרישות עשויות להשתנות מעת לעת וממוסד למוסד.


ממוצע הציונים הנדרש בתואר הראשון נע לרוב בין 80 - 85. מדובר בדרך כלל על בוגרי לימודים במקצועות ההנדסה והמדעים המדויקים, לתואר מסוג B.Sc.. מי שאינם בוגרי לימודים מדעיים או הנדסיים יכולים להתקבל במקרים מסוימים אולם נדרשים ללימודי השלמה בהיקף שנקבע על ידי מוסד הלימוד ובהתאם ללימודים הקודמים. במקרים אלה נדרשת גם מכינה במתמטיקה ובפיזיקה. לעיתים יש צורך לעבור גם מבחן סיווג בפיזיקה ובמתמטיקה, שממנו יכולים לקבל פטור מי שהם בוגרי לימודי הנדסה ומדעים.


בחלק מן המוסדות ניתן להתקבל על סמך צבירה של נקודות זכות בהיקף מסוים ובממוצע ציונים גבוה.


הלימודים הקודמים הם קריטריון גם בקביעה של פטורים שלהם זכאים חלק מן הסטודנטים. בדרך כלל, הפטורים ניתנים על קורסי בסיס במקצועות ההנדסה והמדעים הרלוונטיים בלבד, לאחר דיון של הגורמים הייעודיים במוסד הלימוד. המועמדים נדרשים לצרף גיליונות ציונים וסילבוסים של הקורסים וכן שאלוני בחינות.

 

קבלה להנדסאים: הנדסאים מתקבלים לתכנית ההשלמה על סמך ההישגים שלהם במבחנים החיצוניים של מה"ט. ממוצע הציונים משתנה ממוסד למוסד ולרוב עומד על 90 ומעלה. כמו כן עליהם להשלים את כל החובות לדיפלומת ההנדסאי, לרבות פרויקט. במוסדות השונים יש דרישה גם לתעודת בגרות מלאה. לרוב המועמדים נדרשים לעבור מכינה במתמטיקה ובפיזיקה לפני תחילת הלימודים.

 

תעודה


בסיום הלימודים מקבלים הבוגרים תואר ראשון B.Sc.. כמו כן הם זכאים להירשם בפנקס המהנדסים במדור המתאים, מה שמאפשר להם זכות חתימה על פרויקטים שונים בהתאם לכתוב בחוק, בפנקס מוגדרים סוגי המבנים וגובהם ותחומי אחריות נוספים הנוגעים למהנדסים.

 

אפשרויות תעסוקה


קיימות מגוון אפשרויות תעסוקה לבוגרי הנדסת בניין. הבוגרים הרשומים בפנקס המהנדסים יכולים להשתלב בחברות בנייה, בחברות קבלן וכן בסקטור הציבורי.


ענפי העיסוק כוללים בין היתר תכנון וביצוע של מבנים למגורים ומסחר, פיתוח של מערכות תחבורה וכבישים, פיתוח מערכות מים, תכנון תשתיות עירוניות, תכנון משאבים, ועוד. כמו כן, באפשרותם להשתלב כיועצים בתחומי האיכות והבנייה בחברות במשק. הם יכולים גם להשתלב במחקר ופיתוח של חומרי בנייה, או לחלופין להשתלב בתכנון ופיתוח של מדיניות בתחום הבניין ולסייע לפתור בעיות בענפים כגון מחירים, כדאיות כלכלית, ניצול משאבים, טיוב תהליכי בנייה קיימים ותכנון תהליכים חדשניים ומתקדמים.


כיום ישנו ביקוש רב למהנדסים אלה עקב מחסור בכוח עבודה מקומי. הבוגרים יכולים להשתלב בשכר גבוה למדי ולאחר מספר שנים גם להעלות את המשכורות.


לימודי המשך


מי שמעוניינים לקדם את הקריירה ולהרחיב את האופקים האקדמיים יכולים לבחור להמשיך גם לתואר שני בתחום. ניתן לבחור בתואר שני מחקרי שבו כותבים עבודת תזה והדגש בו הוא על פיתוח מיומנויות מחקריות והנדסיות. כמו כן, ניתן ללמוד במסלול נלמד ללא תזה. לעיתים מציעים במוסדות התמקדויות או מגמות בענפים מבוקשים כגון ניהול בנייה או הנדסת קרקע. תואר שני אינו הכרח כדי להתקדם בשוק העבודה בתחום זה, אולם התואר יכול לסייע ברכישה של מיומנויות מתקדמות הנחוצות בענף התחרותי של היום, וכן לעיתים בסקטור הציבורי יכול לסייע לקידום מקצועי.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הסבה להנדסה אזרחית?

רוצה לדעת יותר על הסבה להנדסה אזרחית?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור