רוצה פרטים על לימודי תזונה ללא פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי מדעי התזונה ללא פסיכומטרי

רוצה לדעת על לימודי תזונה ללא פסיכומטרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי תזונה ללא פסיכומטרי


לאנשי מקצוע בתחום התזונה הקלינית יש ידע מעמיק בתחומי המדע והרפואה, בו הם משתמשים כדי להתאים את התזונה לאנשים וכך לשפר את איכות חייהם ובריאותם הגופנית.


תזונאים קליניים לא מטפלים רק במי שרוצים לרדת במשקל – הם מסייעים לקשישים, ולמי שסובלים ממחלות כרוניות לאזן את תזונתם וכך לשפר את התפקוד היומיומי, מכינים מטופלים לקראת ניתוחים וטיפולים שונים, ועוד.


כדי לעסוק בתחום זה, יש לסיים בהצלחה תואר ראשון במדעי התזונה, ולאחר מכן להשתתף בהכשרה מקצועית מטעם משרד הבריאות ולעבור בחינת רישוי.


כיום, במוסדות הלימוד האקדמיים מוצעים מספר מסלולים ייעודיים לקבלה ללא פסיכומטרי, אליהם מועמדים יכולים להתקבל על סמך ציוני תעודת הבגרות שלהם.


תכנית הלימודים


מטרת תכנית הלימודים לתואר זה לתת לסטודנטים הכשרה מדעית, ועל כן בתחילת הלימודים הסטודנטים רוכשים תשתית ידע מתמטית ומדעית הנדרשת לצורך פיתוח והעמקת ידיעותיהם בתחום. הם לומדים מבואות במקצועות הפיזיקה, הכימיה והביולוגיה, ומקיפים לעומק את תחומי הביוכימיה, והביולוגיה המולקולרית. כמו כן, הם רוכשים הבנה מתמטית באמצעות השתתפות בקורסי חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, סטטיסטיקה, ועוד.


הקורסים הייעודיים לתחום התזונה נפרשים על פני כל שנות הלימודים, ובמהלכם הסטודנטים רוכשים היכרות מעמיקה עם האנטומיה והפיזולוגיה של האדם, וכן עם תחומים הכרוכים בבריאות הציבור, אפידמיולוגיה, וסוגי מחלות שונות.


חלק מהתכנים הנלמדים במהלך הלימודים מגיעים מעולם הרפואה ומהמקצועות הפרא רפואיים. בין היתר, הסטודנטים לוקחים חלק בקורסים בנושאי אנדוקרינולוגיה, השמנה והפרעות אכילה, גדילה והתבגרות, וכן הלאה; חלק מהנושאים והסוגיות בהן עוסקים הסטודנטים קשורות בהיבטים פסיכולוגיים, מתחומי הפסיכולוגיה ההתפתחותית, וכן נושאים הקשורים בחינוך לתזונה בריאה. לעיסוק במקצוע זה ישנו צד טיפולי בולט, המצריך מהסטודנטים להעמיק בנושאים אלו כדי להתכונן לקראת העבודה בתחום.


מתכונת הלימודים


משך תואר זה הוא כ – 3 שנים, או 6 סמסטרים, כאשר הסטודנטים לומדים קורסי חובה, בחירה והעשרה בהיקף 150 נקודות זכות.

 

בין קורסי החובה נכללים קורסים ייעודיים עבור סטודנטים למדעי התזונה. קורסים אלו עוסקים בסוגיות כגון שימוש בחומרי טבע צמחיים בתזונת האדם, חקיקה ורגולציה בתחומי המזון, היבטים תזונתיים של התעללות בילדים, ונושאים רבים נוספים.


בחלק ממוסדות הלימוד קיימת דרישה במהלך התואר יש לבחור בקורס העשרה אחד במדעי הרוח מתוך מגוון נושאים, כולל מוזיקה, לימודי תרבות, ספרות ושירה, היסטוריה, ועוד. כמו כן, בחלק מתכניות הלימוד הסטודנטים נדרשים להשתתף בקורס מבוא להיסטוריה ולפילוסופיה של המדע.


תואר זה מהווה תואר מדעי לכל דבר, ועל כן הסטודנטים משתתפים במעבדות במקצועות שונים, כולל מעבדה בביוכימיה, מעבדה בתזונת האדם, מעבדה באנטומיה ופיזיולוגיה של האדם, וכן במעבדות רבות נוספות.


מוסדות לימוד אפשריים

 

תנאי הקבלה ללימודי תזונה לרוב כוללים דרישה לציון פסיכומטרי. עם זאת, קיימים בארץ גם מסלולי קבלה על סמך הישגים גבוהים במיוחד בתעודת הבגרות:

 

האוניברסיטה העברית בירושלים: אל אוניברסיטה זו ניתן להתקבל ללימודי תזונה על סמך תעודת בגרות בלבד, אם הממוצע המשוקלל של בגרויות המועמד עומד על 107.5 לפחות. עבור מי שעומדים בקריטריונים לראויים לקידום, קיימת אפשרות להתקבל גם על סמך ממוצע בגרויות משוקלל של 104 או יותר.


הקריטריונים למסלול ראויים לקידום נקבעים על פי אזור מגורי כל מועמד, רמת ההשכלה של הוריו, בעיות מיוחדות עמן הוא או בני משפחתו מתמודדים, ועוד. המסלול מיועד למי שגילם מתחת ל – 30, ושאין ברשותם תואר אקדמי אחר.


מועמדים המתקבלים על בסיס מסלול זה נדרשים לעמוד בדרישות הסף האחרות, כולל רמת אנגלית מינימלית – ציון 85 לפחות (או רמה בסיסית באנגלית). מועמדים שהבגרות שלהם מתיכון בו שפת ההוראה אינה עברית, נדרש להראות גם שליטה בעברית – מעבר מבחן יע"ל לקביעת רמת עברית בציון של 105 לפחות.


יש לציין כי במסגרת בית הספר לתזונה באוניברסיטה זו, פועלת תכנית "אמירים" המיועדת למצטיינים. סטודנטים שממוצע ציוניהם בסוף שנה א' ללימודים הוא 94 ומעלה, יכולים להתקבל לתכנית זו, שתחילתה בסוף השנה השנייה ללימודים.


התכנית כוללת עבודת מעבדה בהיקף 41 נקודות זכות, וכן תרגיל מחקר בן 8 נקודות זכות שבמסגרתו הסטודנטים מגישים תכנית עבודה מחקרית. כדי להשתתף בתרגיל המחקר יש לסיים את 4 הסמסטרים הראשונים לתואר בציון ממוצע של 81 או יותר.


תעודה


מי שמסיימים את הלימודים בהצלחה, זכאים לתואר ראשון B.Sc. במדעי התזונה, מטעם מוסד הלימודים.


יש לשים לב כי כדי לקבל את הרישיון לעיסוק בתזונה קלינית, בוגרי התואר נדרשים לסיים הכשרה מקצועית בתחום. זאת בלבד שממוצע ציוניהם בתואר עומד על 70 לכל הפחות.


אפשרויות תעסוקה


לאחר סיום הלימודים, הבוגרים יכולים להשתלב בעבודה כתזונאים קליניים במסגרת מערכת הבריאות הציבורית או הפרטית בארץ, ולעבוד בקופות חולים, בתי חולים, מכוני בריאות למיניהם, מרכזי בריאות בקהילה, ועוד.


כאמור, כדי להתחיל את העבודה בתחום, יש לסיים בהצלחה הכשרה מקצועית שנערכת מטעם משרד הבריאות, ומשכה כ – 6 חודשים. במהלך ההכשרה, בוגרי התואר רוכשים ניסיון מקצועי בעבודה בשטח באמצעות עבודה מעשית תוך פיקוח והנחייה מצד מומחים.


ההכשרה נערכת במוסדות רפואיים ובריאותיים שונים, כאשר בסיומה מי שעומדים בקריטריונים זכאים לגשת למבחן רישוי ממשלתי וכך לקבל את הרישיון לעיסוק במקצוע.


מעבר לכך, נפתחות בפני בוגרי התואר הזדמנויות תעסוקתיות נוספות. בתור תואר B.Sc., כלומר תואר מדעי, הבוגרים יכולים לעבוד במעבדות מחקר ומעבדות רפואיות, ולעסוק בתחום כלבורנטים, עוזרי מחקר, ועוד.


כמו כן, עומדת בפני הבוגרים האפשרות להמשיך לתואר שני במדעי התזונה או בתחומים מדעיים קרובים, וכך להעשיר את ידיעותיהם, לפתוח דלתות נוספות לקריירה ואף להמשיך בקריירה אקדמית במחקר תחומי העניין שלהם.


השכר בתחום


שכר בתזונה קלינית, בממוצע, עומד על 8,500 שקלים בחודש. עם צבירת הותק והניסיון בתחום, השכר יכול לעלות אף ל – 15,000 שקלים בחודש בממוצע.


עם זאת, מומלץ לשים לב כי קיימים מבחר אפיקי תעסוקה עבור מי שעוסקים בתחום, שיכולים לאפשר לעלות ברמות השכר; כך למשל, נוסף על העבודה במערכת הבריאות הציבורית, ניתן לשלב זאת עם עבודה בקליניקה בה מייעצים באופן פרטי למטופלים, או לעבוד בהנחיית קבוצות לירידה במשקל ולאורח חיים בריא.


מי שבוחרים להמשיך במחקר במעבדה, יכולים להרוויח בממוצע מעל 7,500 שקלים בחודש. עם זאת, יש לציין כי השכר יכול לעלות עם צבירת הוותק בתחום, וכן עם התקדמות לתפקידים ניהוליים.
 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי תזונה ללא פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על לימודי תזונה ללא פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור