הסבת אקדמאים לחינוך המיוחד תל חי - קמפוס חדשנות בחינוך ובהוראה ( לשעבר אוהלו )
במיוחד בשבילך
חינוך ילדים הוא לא עניין של מה בכך, בית הספר הוא הרבה יותר מבייביסיטר עם פעילויות להעשרת הדעת, בית הספר הוא המקום אשר מקנה לילדים את הכלים ללמידה מסוגים שונים – הן כישורי אוריינות, הן לימודים תיאורטיים והן לימודים יישומיים. אך אף יותר מכך, בית הספר הוא המקום שבו הילד מגלה את האישיות שלו, מפתח אינטראקציות חברתיות ולומד על להיות אדם בעולם. על כן, חינוך ילדים ומקצוע ההוראה אינו דבר פשוט, ופי כמה וכמה כאשר לילד יש צרכים מיוחדים.
ישנם שסבורים כי מצב החינוך כיום אינו במיטבו ואנשים רבים פונים ללימודי חינוך מתוך ברירת מחדל ולאו דווקא מתוך רצון לחולל שינוי או להעלות את רמת ההוראה בישראל. על כן, ישנה דרישה גוברת והולכת לאנשי חינוך והוראה איכותיים שלהם הידע והכלים לשפר את המצב בבתי הספר. כלים אלה מצויים אצל אקדמאים, שלהם הניסיון בלימודים גבוהים והשכלה רחבה שמעשירה ותורמת לילדים.
תחום החינוך המיוחד אינו מתאים לכל אחד והוא מיועד לאנשים שיש להם את הרצון ואת התכונות הנדרשות לחינוך ולטיפוח ילדים עם צרכים מיוחדים. המטרה של אנשי חינוך אלה היא לא רק לתרום להשכלתם של אותם הילדים אלא לסייע להם להשתלב בחברה, אם בבית הספר ואם בחיים האמתיים שמחוצה לו.
- מחפשים לשנות כיוון? קראו הכל על הסבת אקדמאים
תכנית הלימודים
הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד בתל חי - קמפוס חדשנות בחינוך ובהוראה נלמדת במבנה דו חוגי, אשר נוסף לחינוך המיוחד הסטודנטים בוחרים חוג נוסף להכשרה בתחום דעת באחד מהמקצועות הבאים – מדעים, לשון או יהדות. תכנית הלימודים מבוססת על מודל ניסויי שפותח במכללה.
הסטודנטים במסלול הסבת האקדמאים להוראה לומדים על לקויות קלות ובינוניות של ילדים ובני נוער והם מתמקדים בשלושה מרכיבים עיקריים – אפיון ילדים עם צרכים מיוחדים מנקודת מבט תיאורטית מחקרית, חוקה ופילוסופיה של החינוך המיוחד בהיבט המערכתי והדידקטיקה של אופי העבודה עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים במוסדות החינוך הרגילים ובכיתות משולבות.
נוסף ללימודי חינוך ודידקטיקה הסטודנטים מתנסים בהכשרה מעשית במתכונת בית ספר מאמן לפי שיטת ה -PDS וכן הם משתתפים בקורסי חובה בעזרה ראשונה, בטחון, בטיחות וזהירות בדרכים וסדנות וימי עיון על הוראת השואה.
מתכונת הלימוד
היקף הלימודים נע בין 26 שעות אקדמיות ל - 32 שעות אקדמיות המחולקות ללימודי חינוך ולהכשרה מעשית. מתכונת הלימוד כוללת קורסי חובה, קורסי בחירה והכשרה מעשית להכנה לעבודת המורה לחינוך המיוחד הלכה למעשה. ההכשרה המעשית נעשית בליווי של מורה בית הספר שבו נעשית ההכשרה ושל מדריך פדגוגי מטעם המכללה.
נושאי לימוד
|
|
על מוסד הלימודים
הקמפוס לחדשנות בחינוך ובהוראה הוא מוסד ללימודים גבוהים המתמחה במקצועות המדעים, החינוך והספורט. בבית הספר לחינוך של המכללה הסטודנטים לומדים על דרכי חינוך והוראה בעזרת פיתוח של דרכי חשיבה חדשניות ויצירתיות, זאת בשילוב שימוש פעיל בעולם הדיגיטלי וברשתות החברתיות. מסלולי הלימוד של המכללה מקנות לסטודנטים את האפשרות ללמוד תחומי העשרה ודעת אשר משפרים את מיומנויות ההוראה במסגרות החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי. בין תכניות הלימוד של המכללה אפשר ללמוד להסבת אקדמאים לחינוך לגיל הרך, הסבת אקדמאים לבית הספר היסודי, הסבת אקדמאים לבית הספר העל יסודי והסבת אקדמאים לחינוך גופני.
תנאי קבלה
ללימודי הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד מתקבלים מועמדים בעלי תואר אקדמי ממוסד המוכר למועצה להשכלה גבוה בממוצע ציונים 70 לפחות בתחום המדעים המדויקים וממוצע ציונים 75 ומעלה מתחומים אחרים. מועמדים אשר שפת האם שלהם אינה עברית נדרשים להיבחן במבחן יע"ל. הקבלה ללימודים מותנית בראיון קבלה.
סטודנטים לקראת סיום הלימודים האקדמאיים יכולים להתקבל בהצגת מסמכים המעידים על הסטטוס האקדמי ועל סיום חובות של 80% לפחות. לא ניתן יהיה לקבל את תעודת ההוראה ללא הצגת התואר האקדמי.
תעודה
סטודנטים שעומדים בכל דרישות הלימודים, לרבות ההכשרה המעשית, מקבלים תעודת הוראה בחינוך מיוחד.
אפשרויות תעסוקה
בעלי תעודת הוראה בחינוך מיוחד משתלבים במוסדות החינוך המיוחד לגילאים 6 עד 21, וכן במרכזים טיפוליים, במרכזי למידה, בכיתות משלבות, בבתי ספר משלבים ובכיתות לחינוך המיוחד בבתי הספר היסודיים ובבתי הספר העל יסודיים.