הסבה דרך לשכת התעסוקה
רוצה לדעת על הסבה מקצועית לשכת התעסוקה? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
הסבת אקדמאים בלשכת התעסוקה
שוק העבודה הדינמי של היום כולל מגוון אפשרויות לקריירה וגם הזדמנויות לשינוי הקריירה והאפיק המקצועי. כיום לא מעט עובדים מחליטים לעבור הסבה מקצועית אחרי מספר שנים בתפקיד מסוים, מסיבות רבות ושונות. חלק מן העובדים מעוניינים לגוון את הקריירה ולפנות לענף המעניין אותם ומתאים יותר לכישוריהם מעבודתם הנוכחית ומאפשר להם לשדרג את רמות השכר. בחלק מן המקרים, מגיעים להסבה מקצועית בעקבות ירידה בביקוש למקצועות מסוימים ואף היעלמות של מקצועות וצמיחת מקצועות חדשים במקומם.
אחד הגורמים שיכולים לסייע למעוניינים לעבור הסבה מקצועית הוא שירות התעסוקה. זהו גוף שפועל בפיקוח משרד העבודה ומטפל במחפשי עבודה דרך הפעלה של לשכות תעסוקה בפרישה ארצית וכן הפעלת שירותים שונים, כגון הכשרות מקצועיות וייעוץ. כמו כן, שירות התעסוקה מפנה דורשי עבודה מתאימים להכשרות שמתאימות להם ולכישורים שלהם ועורך מבחני תעסוקה למתלבטים ולמעוניינים לשנות מסלול.
בלשכת התעסוקה סבורים כי אחת הדרכים היעילות לעזור למחפשי עבודה למצוא את אפיק הקריירה החדש שמתאים להם ולצורכיהם היא לעודד אותם לפנות להכשרות מקצועיות. אלה הם תכניות ללימודי תעודה שבהם ניתן לקבל את כל הכלים הנדרשים לתחילת הדרך במקצוע חדש שיש לו ביקוש בשוק. הידע והכלים שברשות בוגרי הקורסים יכולים לסייע להם להגדיל את הסיכויים להשתלב בהצלחה בעבודה חדשה.
- קראו בהרחבה על הסבת אקדמאים
הסבה מקצועית לשכת התעסוקה - הסבה מקצועית דרך לשכת התעסוקה
האגף להכשרה מקצועית בשירות התעסוקה מציעים מידע והכוונה להכשרות מקצועיות שפועלות מטעם משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים (שהיה ידוע בעבר גם בשם משרד הכלכלה). ההכשרות הללו מתקיימות במוסדות בפרישה ארצית ומתאימות למגוון רחב של מחפשי עבודה. דרך ההכשרות המקצועיות האלה, יכולים המשתתפים לרכוש כלים פרקטיים למציאת העבודה החדשה ולקידום תעסוקתי.
בהתאם לנהלי לשכת התעסוקה, להסבה מקצועית זכאים מי שעומדים במספר תנאים, כגון מי שאין עוד דרישה במשק למקצוע שלהם, מי שנדרשים לעדכון מקצועי כדי להמשיך לעבוד ומי שהמצב הבריאותי שלהם לא מאפשר להם להמשיך לעבוד במקצוע הנוכחי שלהם. מומלץ לפנות אל לשכת התעסוקה לבירור התנאים המלאים להשתתפות בהסבה המקצועית, התנאים עשויים להשתנות מעת לעת.
כדי להתחיל את תהליך ההכשרה המקצועית, המועמדים צריכים לפנות ללשכת התעסוקה שקרובה למקום מגוריהם ולהציג בפני יועצי ההשמה תעודות שמעידות על השכלה קודמת וכן ניסיון מקצועי רלבנטי. היועצים דנים בבקשתם ובוחנים את הנתונים שלהם, לצד הכישורים והשאיפות שלהם לעתיד. הם מוודאים גם כי האפיק המבוקש מתאים למועמדים וכי למקצועות המבוקשים יש דרישה בשוק. לאחר מכן הם מציגים כמה אפשרויות בפני המועמדים. היועצים נותנים למועמדים הפניות שאותן הם צריכים למסור למוסדות ההכשרה הנדרשים בהתאם לתנאים.
לשכת התעסוקה קורסי הסבה - רשימת קורסים לשכת התעסוקה
ההכשרות המקצועיות שאליהן מפנים בלשכת התעסוקה עוסקות במגוון רחב של תחומים, כדי להתאים למנעד הכישורים הרחב של המועמדים המעוניינים לבצע הסבה. אלה הם תחומים שיש להם כיום דרישה במשק. בין הענפים הללו ניתן למנות מחשבים, רכב, מכונות, חשמל, הכשרות טכנאים, מזכירות, טיפול, בניין, וענפים רבים נוספים.
בדרך כלל, אורכן של ההכשרות המקצועיות נע בין כמה חודשים לשנה אחת. הם נערכים במגוון של מוסדות לימוד שמוכרים על ידי משרד העבודה - האגף להכשרה מקצועית. במרבית המקרים ההכשרות מתקיימות בשעות הבוקר והמפגשים בהן נערכים בחמישה ימים במהלך השבוע.
מימון קורסים לשכת התעסוקה
בחלק מן המקרים, מועמדים להסבה מקצועית יכולים ללמוד במסלול במימון ממשלתי מלא. מועמדים אלה צריכים לשלם אגרה חודשית בסכום סמלי, שנקבע על ידי משרד העבודה. בחלק מן המקרים, המשתתפים בהסבות זכאים לקבלת דמי קיום או קבלה של קצבאות שונות בזמן הקורס, הבירור בנושאים אלה הוא על אחריות המשתתפים עצמם ודורש פנייה לגורמים המתאימים בביטוח הלאומי.
יש לציין כי משרד העבודה, שמפעיל את הקורסים אליהם מפנים בלשכת התעסוקה, מפקח גם על תכניות הכשרה במימון עצמי. הקורסים הללו מתקיימים במימון מלא של המשתתפים בהם וכרוכים בתשלום שכר לימוד. הם נערכים בדרך כלל במסגרת בתי ספר ומכללות פרטיים. בסים אותן הכשרות, תלמידים שממלאים את כל החובות הנדרשים מקבלים תעודה מטעם משרד העבודה. בעזרת דיפלומה זו יכולים הבוגרים לפתוח אפשרויות חדשות שונות בשוק העבודה במקצוע החדש שהם רוכשים.
- קראו עוד על קורסים במימון המדינה
הסבת אקדמאים לשכת התעסוקה
מבין המועמדים לעבור הסבה מקצועית נמצאים לא מעט אקדמאים, שברצונם לשנות מסלול ולהשתמש בידע האקדמי שברשותם ובניסיון שלהם בשוק העבודה כדי לפתוח דלת לתפקיד חדש, בתחום קרוב או שונה מעיסוקם הקודם. בחלק מן המקרים, מאפשרים בלשכת התעסוקה ללמוד בקורסים מסובסדים המותאמים לאותם אקדמאים. כמו כן, אקדמאים מסוימים יכולים להיות זכאים למימון חלקי באמצעות שוברים של משרד הכלכלה.
בין התכניות הללו מתקיימת תכנית "חוזרים להייטק", זוהי תכנית ממשלתית שקמה כדי להגדיל את מספר האקדמאים האיכותיים בהייטק, בדגש על תושבים חוזרים שרכשו ניסיון אקדמי ומקצוע בחו"ל בתחומי והטכנולוגיה וכעת שבים לארץ ומעוניינים להשתלב בהייטק הישראלי.
בתכניות אלה מביאים בחשבון את הרקע הטכנולוגי הקודם של המשתתפים ומסייעים להם לפתח את הכישורים הנדרשים לעבודה בהייטק. מרבית התכניות להסבה להייטק מתקיימות בשיתוף פעולה עם מעסיקים שברצונם לגייס כוח אדם מנוסה ואיכותי.
- רוצים לעבור הסבה למתכנתים? קראו על הסבה לתכנות
לשכת התעסוקה קורסים אונליין
כדי לסייע למחפשי העבודה לפתח ולהעשיר את סל הכלים המקצועי שברשותם, מציעים בלשכת התעסוקה מגוון של קורסים אונליין. במהלך הקורסים הללו ניתן לפתח מיומנויות חשובות לשוק העבודה, שיכולות לסייע למעוניינים בקריירה כשכירים או למעוניינים בהקמת עסק עצמאי חדש.
ההכשרות אונליין עוסקות בנושאים מגוונים, כגון קורסים בתחומי המחשבים שבהם ניתן להכיר תוכנות כגון אקסל או פוטושופ וללמוד כיצד לבנות אתרים בוורדפרס, לקדם אתרים או להשתלב בתחום השיווק באינטרנט. בחלק מן הקורסים יכולים המשתתפים לרכוש מיומנויות כגון ניהול פרזנטציות, כתיבה שיווקית או כתיבה יעילה של קורות חיים ובחלקם ניתן לשפר את השליטה בשפה האנגלית ולהכיר ביטויים חשובים באנגלית עסקית.
הקורסים כוללים סדרה של הרצאות קצרות מוקלטות וכן קבצים להורדה בנושאי ההרצאות הללו. המתכונת המקוונת של הקורסים מאפשרת ללמוד בכל מקום ולהתאים את קצב ושעות הלמידה לצורכים האישיים, כגון לשילוב עם עבודה או חיי המשפחה.
לשכת התעסוקה הכוונה מקצועית
ההחלטה על שינוי כיוון ומעבר הסבה מקצועית היא משמעותית וחשובה לתכנון העתיד. כדי לסייע למעוניינים לעבור תהליכי הסבה מציעים בלשכת התעסוקה שירותי ייעוץ והשמה.
יעצי ההשמה של שירות התעסוקה יכולים להמליץ למועמדים על הכשרות מקצועיות של משרד העבודה שמתאימות להם ולדרך המקצועית שהם מתכננים. היועצים הללו יכולים להמליץ עליהם בתור מועמדים לאותן הכשרות.
כמו כן, מוצעים למחפשי העבודה שירותי ייעוץ, שבהם ניתן לבחון היבטים חשובים בחיפוש העבודה כגון כישורים וניסיון קודם של המועמדים, מידת הביקוש של המקצוע המבוקש והצורך שלו במשק, איתור כלים לצמצום של פערים והתמודדות עם חסמים שונים. היועצים מעניקים למועמדים מידע מתאים אודות קורסים והשתלמויות שיכולים להתאים להם ולסייע להם בדרך למקצוע החדש.
הכשרה מקצועית משרד העבודה
כאמור, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים הוא הגורם המפעיל את הקורסים אליה מפנים בלשכת התעסוקה, הנדרשים למעבר ההסבה המקצועית. הקורסים שמציעים במשרד העבודה מתאימים לחסרי עבודה או למי שעבודתם אינה נדרשת עוד. אחרי קבלת ההפנייה משירות התעסוקה, המועמדים יכולים להתחיל ללמוד בתכניות ללימודי תעודה בענפים שמותאמים להם ולכישורים שלהם.
במשרד מציעים תכניות בסבסוד מלא לזכאים לכך, וכן תכניות במימון חלקי באמצעות שוברים שמממנים חלקית את עלויות הקורס. כמו כן, נערכות הכשרות במימון עצמי שכרוכות בתשלום, במסגרת מכללות ומוסדות הכשרה פרטיים.
נתחיל מזה שזה בהחלט אפשרי!!
אין הרבה גברים גננים, ובתור מי שחולם להגשמה כזו, יהיה לך לא מעט ביקוש
ובכלל, חלומות נועדו להגשמה :)
אני ממליצה לך בשלב הראשון להשתלב ללא השקעה בלימודים.
אחרי שתחווה את השנה הראשונה ותרצה להמשיך בתוכנית אז תזדקק לתעודת הוראה, כדי שתוכל להיות אחראי על למעלה מ- 5 ילדים.
תוכל כמובן לפתוח גן כמנהל ולהעסיק גננת ובזכות התעודה שלה לפסוח על הדרישה הזו, לשיקולך.
אבל לדעתי, תתחיל קודם לעבוד בתחום ולהכיר אותו מבפנים ומאחורי הקלעים.
יש לחלומות נטייה להשתנות כשהם מגיעים לידי מימוש, כך שיתכן ותרצה ללמוד תחום מסוים או לפתח נישה ייחודית ולא רק תעודת הוראה כללית.
בהצלחה!!
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי תעסוקתי